Hány nővel volt előtted a párod? 2 szám, aminél jó, ha elgondolkodsz
Zavarban érezheted magad, ha ezt hallod, de kombinálás helyett érdemes tisztázni a miérteket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy az első szeretkezés ideális időpontját sem lehet általánosan meghatározni, úgy a tartós kapcsolatig vezető út is eltérhet az egyéni tényezők függvényében. A szexuális viszonyok számát befolyásolhatja az alkalom, a lelki háttér vagy épp a vérmérséklet is. Amikor azonban arra kerül a sor, hogy a nő vagy a férfi színt valljon a számról, esetenként komoly pironkodás következik. De mi az a szám, amit már nem hagyhatsz kérdés nélkül?

Lévén, hogy párod múltjába nem tudsz beleszólni, és ez az, amit már ő sem tud befolyásolni, tiszteletben kell tartanod, ha eleinte kihúzza magát a válaszadás alól. Ha viszont hosszabb idő elteltével sem avat be legféltettebb titkaiba, vagy feltűnően megsértődik a kérdés hallatán, joggal gyanakodhatsz, hogy szégyellnivalója akadt, esetleg komoly indoka van a hallgatásra.

Ebben az esetben rajtad áll a választás, hogy vállat vonva meghagyod neki az információt, vagy türelmesen, tolakodás nélkül folytatod a puhatolózást. Amikor viszont elhangzik a bűvös és sokatmondó szám, még első meglepettségedben se vágj hozzá durva megjegyzéseket, hiszen ezzel épp a bizalmába fogadott, és lehet, hogy pont ettől tartva őrizte a titkát. A kérdéseidet viszont ne tartsd magadban: bár magánügynek számít, mégsem egyedül a férfi dolga, ezért joggal lehetsz kíváncsi a miértekre.

Te vagy az első

Egy bizonyos kor alatt természetesen nem meglepő, ha az elhangzó szám a nulla, de ha a férfi a 30-hoz közelít, vagy már ezt is elhagyta, és még mindig nem volt egy nővel sem, jogosan lepődsz meg. Ennek a zárkózottságnak több oka is lehet, ezért ne kezdj el magadban kombinálni, inkább kezdeményezz egy tisztázó beszélgetést! Bár először zavarba jöhet, nagy valószínűséggel mégsem fog majd nemet mondani.

Ekkor azonban fel kell készülnöd a magyarázat furcsaságaira is. Ritka esetben, de előfordulhat, hogy szigorúbb neveltetést kapott, esetleg az anyja szoknyája mellett éli az életét, de az is lehetséges, hogy komoly lelki problémák állnak a gátlásosság hátterében. Ez utóbbi akár egy ördögi kört is eredményezhet, amiből nehezen lép ki, mindig nagyobb érzelmi gondokat okozva magának, ezért különösen megértőnek kell lenned vele.

Túl korán és túl későn kezdeni

Egy, az American Journal of Public Health című lapban publikált kutatás rámutatott, hogy érzelmi és egészségügyi szempontból az átlagostól merőben eltérő, tehát 14 év alatt és 22 év fölött elvesztett szüzesség egyaránt magában foglalhat kockázatot. Míg az előbbi esetén a fő problémát a testi és lelki felelősség jelenti, addig az utóbbi a nagyobb nyomás révén idézhet elő pszichológiai problémákat, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítik az ismerkedést is.

A szexuális kapcsolat nélkül élő férfi tehát sebezhetőnek érzi magát a kudarcoktól, és egyre jobban elbizonytalanodik magában, ami miatt egy bizonyos kor felett lelkileg is magába zárkózik. Ilyenkor a szereped felértékelődhet, a gátakat ugyanis kizárólag természetességgel, türelemmel és megértéssel tudod majd vele legyőzetni. Megéri viszont a fáradozás, mivel nagy valószínűséggel rossz berögződésektől mentes, hűséges társ válik majd belőle, aki mindig figyelmes lesz veled.

Nem tartja számon?

Ugyanígy zavarba hozhat, ha a kapcsolatok számára vonatkozó kérdésre egyszerűen azért nem válaszol a férfi, mert nem tartja számon, hányan is bújtak már vele ágyba. A számolatlanul kialakított, felületes kapcsolatok utalhatnak az óriási szexuális étvágyra, vagy arra, hogy képtelen elköteleződni, de akár komoly önbizalomhiányra is. Ahogy a szexualitás teljes hiánya, úgy esetenként ez is különböző lelki zavarokra vezethető vissza, amit érdemes felfejtenetek.

A korábbi rossz tapasztalatok, az első sorozatos kudarcok önbizalomromboló ereje, egy nagy szerelmi csalódás, de akár a szülői minta is okozhatja kimondatlan lelki zavarokat, amelyet kicsapongó szexuális élettel próbál leplezni. Az ilyen, ellentmondásos forgatóköny esetén is fontos biztosítanod őt a támogatásodról, hiszen ne felejtsd el, a jelenlegi felállás nem véletlenül alakult ki: téged választott társául.

Ezt is szeretjük