A férfi és az exe - Az életveszélyes kombinációról
Dráma, sőt dráma a köbön, ha a pasid az exével találkozik. Mert mégis minek teszi? Mielőtt kiborítanád a bilit, számolj tízig, és olvasd el cikkünket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ex soha nem vicces. Úgy is mondhatnám, maga a vörös posztó, legrémesebb rémálmaink legkeményebbike. Vagy félelmeink szimplán az önbizalomhiányból táplálkoznak?

Az egyetlen-szindróma

Nincs más nő. Nem is lehet más nő rajtam kívül – ez ennyi, a nő így működik, ha szerelmes, sokat nem kell ezen magyarázni. De mi van, ha az ex váratlanul felbukkan? Mert kétéves afrikai kiküldetése után, ahol az árva gyerekeket gyógyította, megkéri életünk párját, hogy legyen szíves kijönni érte a reptérre.

És az e-mail-ben még egy fotót is küld, hogy most kicsit le van fogyva, és a nap szőkére szívta a haját, csak nehogy ne ismerjék fel egymást. Te pedig bámulod a monitoron a gyerekeket ölelgető Heidi Klum-ot, és szép lassan zöld lesz a fejed. Mire a pasid kinyitná a száját, már üvöltesz vele:
- Mióta levelezel ezzel a nővel a hátam mögött?!
Na jah, ezen a ponton már teljesen elsárkányosodtál, ajtó bevág, a lépcsőházban veszed észre, hogy csavarók a hajadban, miután a földszinti kölyök kiröhög, megsemmisülten visszamész a lakásba, és gondolkodni sem mersz azon, hogy vajon most te voltál-e a hülye. Pedig egyetlen dolgot kellett volna szem előtt tartani: hogy fogd be a szád, és figyelj. Nagyon figyelj, mert van mire.

Paranoia és önbizalomhiány

E kettő közül egyik sem a srácod hibája. Az, hogy nem tudod elfogadni önmagad, és valahányszor megfordul a feje egy formás fenék után – mert megfordul, mert ilyen fajta, mert férfi –, azonnal hisztériás görcsöt kapsz. Aztán jön ez a szupermodell-kinézetű ex, aki még kedves is. Maga a pokol. Ezen a ponton szépen el lehet szúrni a legjobb kapcsolatokat is. Pedig egyszerűen csak le kellene higgadnod, és bekérdezni az arcába, hogy hogy is van ez? Mert hazudni, na azt egy szerelmes nőnek nem nagyon lehet. Mert megérzi. Mert túl jól ismer már.

Mindenki volt már ex

Voltam én már mindkét oldalon. Az egyik esetben jól döntöttem, a másikban nagyon rosszul. Amikor fél éve voltam együtt V-vel, egyszer csak kiderült, hogy hónapok óta levelekkel bombázza a külföldön élő exét, aki egyetlen üzenetre sem válaszolt. Nem részletezem, természetesen egy véletlen folytán derült ez ki. Nyilván azonnal el kellett volna hagynom. Hiszen még mindig őt szerette, visszavárta, vissza akarta kapni. Én voltam a kitérő. A jókedv-tabletta. Nem tudtam szembenézni ezzel. El kellett volna engednem, de nem voltam rá képes.
A másik esetben én voltam az ex. Engem akartak visszakapni, én voltam a rémálom, a volt barátnő, aki vicces, akivel könnyű az élet, aki kidobta a pasit. A századik éjszakai sms után ültettem le magammal szemben régi szerelmemet, és elmagyaráztam, hogy mással vagyok együtt, részemről vége van, ne csinálja ezt magával, és különösen ne csinálja a barátnővel. Megértette, és eltűnt az életemből. Egy időre, aztán visszajött, és ma már barátok vagyunk.

Megóvni senkit nem lehet a helyzettől, de egyet megtehetsz: figyelj, és ne hazudj magadnak! Mert ha az ex még mindig megdobogtatja a szívét, akkor ideje elgondolkodni, hogy mit is tegyél. Ha súlyos a helyzet, nem érdemes harcolni, de ha megéri a pasas, ne add fel könnyen. Egyvalami azonban szintén nagyon fontos: ne csinálj hülyét magadból.

Ez mindkét esetben előfordulhat. Akkor is, ha féltékeny vagy a semmire, és akkor is, ha benézted, és azok ketten még mindig összetartoznak.

És ne zárd ki azt a lehetőséget sem, hogy kettejük között barátság van. Mert igenis létezik ilyen. Abba viszont a szex nem fér bele. Azt azért jó, ha tudod.

Ezt is szeretjük