Így lesz hatásos, mégis természetes a flörtölés - 6 trükk, amit érdemes bevetni a szakértők szerint

A következő, szakértők által ajánlott trükkökkel eredményes lesz a flörtölés, és elkerülheted, hogy erőltetettnek, kínosnak tűnjön.

flort cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A flörtölés a személyes ismerkedés alapvető, fontos része, nagy szerepe van a másik figyelmének felkeltésében és a vonzalom kifejezésében is. Hogy még hatásosabb legyen, érdemes bevetni néhány trükköt.

Szakértők tippjeit gyűjtöttük össze, melyek segítenek mesterire fejleszteni a kacérkodást: elárulták, mit ajánlott, és mit nem ajánlott tenni, hogy elérd a kívánt eredményt, és közben elkerüld a természetellenes, erőltetett benyomást.

Így lesz természetes és hatásos a flörtölés

Ne játszd meg magad!

Clara Artschwager randicoach azt javasolja, hogy felejtsd el a sztereotípiákat, az elvárásokat, és ne játszd meg magad, ne akarj felvenni egy másik személyiséget a csábításhoz. Próbáld kitörölni a fejedből a flörtölésről alkotott elképzeléseidet, és ne azon agyalj, hogy lehetnél benne jobb, mert így erőltetett lesz majd az egész. Inkább tedd fel magadnak a következő kérdéseket: Hogyan lehetnék kifejezőbb? Hogyan lehetnék jobban önmagam? Hogyan lehetnék nyugodtabb? Ha pedig megtalálod rájuk a választ, és alkalmazod is, az ezáltal kapott önbizalom sokkal vonzóbbnak mutat majd mások szemében. 

A szakértő elárulta, hogy amikor az ember találkozik valakivel, akár romantikus, akár munkahelyi környezetben, és azt látja a másikon, hogy milyen nyugodt, mennyire rendben van önmagával, az azt eredményezi, hogy ő is sokkal jobban érzi majd magát a társaságában, és megnyílik előtte.

Merd megtenni az első lépést!

Shan Boodram szexológus szerint a világjárvány sokaknak a gondolkodás időszaka volt, és az emberek jó része megváltozott ez idő alatt: tisztábban látják, mire vágynak egy kapcsolatban, mit várnak el egy viszonytól. Ez pedig alapvetően megkönnyítené a párkeresést, mivel ha valaki tudja, mit akar, akkor egyszerűbben talál olyan partnerjelölteket, akiknek szintén hasonlóak az elképzeléseik. Mindenkinek azt javasolja, hogy ne féljenek megtenni az első lépést, ne habozzanak, ha a flört kezdeményezéséről  van szó, hiszen jó minél előbb tudni, hogy a másik is vevő-e a dologra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kacérkodó testbeszéd

Shan Boodram úgy véli, nem véletlen, hogy a legtöbb flört-tipp a testbeszédről szól, ez az ugyanis, amivel igazán kimutathatja az ember a másiknak, hogy érdeklődik iránta. A következőkkel keltheted fel szerinte a legjobban a kiszemelt figyelmét:

  • szemkontaktus;
  • mosolygás;
  • a test a másik felé fordítása, a csípőd és a lábaid is az ő irányába nézzenek;
  • a másik mozdulatainak másolása;
  • a partner pillantásának elkapása, rövid szemkontaktus, eltekintés, majd újra visszatekintés.

Mindezek sokaknak egyébként természetesen, maguktól is jönnek, ha tetszik nekik valaki. De itt is az a kulcs, hogy ne erőltetetten igyekezz végigvinni ezeket a flörtölési trükköket, ne tűnj természetellenesnek, színpadiasnak, hanem maradjon meg a kacér, játékos hatás. Próbáld azt tenni, ami számodra magától értetődő, de közben beépítheted a fenti mozdulatokat is.

Ne csak a külsőt dicsérd!

A szakértő szerint a bókolás igazi flörtölési klasszikus, de nem kell, hogy csak a kinézetéért dicsérhesse valaki a másikat. Sőt, ha más miatt teszel hasonló megjegyzést, az kevésbé lesz intenzív, tolakodó vagy erőltetett, hanem sokkal természetesebben hat. Ha a kedvenc zenekaráról mesél, jegyezd meg, mennyire lenyűgözött az ízlése, vagy ha láttál róla egy sziklamászós fotót, ismerd el a bátorságát, a kalandvágyát. Az emberek szeretik érezni, hogy megbecsülik, elismerik őket. 

A tartalmas beszélgetés is lehet flört

Egy jó beszélgetés is lehet flörtölés, főleg akkor, ha megmutatod a másiknak, hogy valóban érdekel az élete, a mondandója. Shan Boodram szerint sokan azt hiszik, hogy az első lépésnek mindig nagy dolognak kell lennie, például fizikai kontaktusnak vagy telefonszámcserének, ám a kommunikáció ezeknél sokkal hatásosabb, és segít megismerni a másikat. Azt javasolja, indíts egy egyszerű kérdéssel, például érdeklődj, hogy járt-e már ezen a helyen, vagy honnan tud valamit, és innen már könnyen elindul a beszélgetés. Néha kanyarodj vissza azokhoz a részletekhez, amiket korábban mondott, hogy jelezd, valóban figyelsz rá.

Ne erőltesd, ne vidd túlzásba!

Clara Artschwager szerint az emberek néha túlagyalják a flörtölést, túlzottan tudatosan próbálnak meg kacérkodni, ez azonban ritkán működik. Ha az adott helyzetben szinte csak arra koncentrálsz, hogy mit csinálsz, hova teszed a kezedet, vagy milyen kedvesen, finoman szólsz a másikhoz, akkor lemaradsz a pillanatról, és nem tudsz ténylegesen kapcsolatba lépni a másikkal. Fókuszálj egy kicsit kevésbé a kacérságra, és próbálj inkább önmagad lenni.

A flörtölés legfőbb, leggyakoribb jelei

Néha nem könnyű eldönteni, hogy a másik csak egyszerűen kedves, szimpatikusnak talál, és barátkozni akar, vagy valóban vonzódik hozzád, és többre vágyik. Még egy randevún sem mindig egyszerű megfejteni a másik mozdulatait, illetve azt, hogy tényleg flörtöl, vagy csak udvarias szeretne lenni. Érdemes figyelni az illető viselkedését, néhány apróság ugyanis egyértelműen a kacérkodás jele annak ellenére, hogy sokan nem ismerik fel. Ha ezeket látod rajta, biztos lehetsz benne, hogy közelebb szeretne kerülni hozzád.

Ezt is szeretjük