Innen tudják a férfiak, ha egy nő flörtöl velük: lekutatták, szerintük mik a nyilvánvaló jelek

Kiderült a kutatásból, mik a flörtölő mosoly legfőbb összetevői. Ezek küldik a legegyértelműbb üzenetet a férfiak számára.

flort

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A flörtölés művészete egyszerűnek tűnhet: csak egy mosoly vagy egy titokzatos pillantás, és a másik máris látja, hogy a felé tekintgető hölgy kezdeményezni szeretne. Bár a filmekben a helyzet tényleg ilyen egyszerű, a való életben nem megy minden ennyire simán.

A kutatók úgy gondolták, megpróbálnak egy kicsit segíteni, ezért megnézték, mik is pontosan a kacérkodás legegyértelműbb, legfontosabb összetevői.

A flörtölés nyilvánvaló jelei

A Kansasi Egyetem szakértői csapata egy arckifejezéskódoló rendszerre alapozta kutatását, mely 23 különböző arcmozgást, illetve az azokhoz kapcsolódó érzelmeket vizsgálja. A céljuk az volt, hogy kiderítsék, mi jelzi a férfiak szerint azt, hogy egy nő flörtöl velük. Ehhez 482 fotót készítettek a résztvevő 9 hölgyről, a felvételeken pedig különböző arckifejezéseket kértek tőlük: boldogat, semlegeset és flörtölőt.

A felvételeket később megmutatták 26 férfinak, majd megkérdezték őket arról, hogy mit gondolnak, mit szeretne kifejezni, vagy mit akar üzenni a képen látható nő a mimikájával. A vélemények és az eredmények elemzése során sikerült kiválasztaniuk a flörtölős mosoly négy fontos összetevőjét. És bár egyes nők hatékonyabbak voltak benne, egyes férfiak pedig jobban felismerték a nonverbális jeleket, Omri Gillath pszichológus szerint arra jutottak, hogy összességében a következő jelek a legtöbb férfi számára nyilvánvalóak:

  • kissé oldalra döntött fej,
  • enyhén lefelé billentett áll,
  • lágy mosoly,
  • a férfi irányába néző tekintet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A flörtölő arckifejezés hatása

Kiderült, hogy a kacérkodáshoz egyáltalán nincs szükség erőteljes, nagy mosolyra, ez ugyanis inkább egyszerűen barátságosnak tűnhet a másik szemében. Emellett a flörtölés másik nemre gyakorolt hatását is tanulmányozták, és arra jutottak, hogy az előbb említett arckifejezések eredményeképp sok vizsgált alany fejében megfordult a szex gondolata.

A kutatás összességében arra mutatott rá, hogy az ismerkedés során is milyen fontos szerepet tölt be a nonverbális kommunikáció, és egy kis segítséget is ad azok számára, akik szeretnék fejleszteni flörtölési technikájukat.

Felismered, ki akar ismerkedni veled?

Te tudod, mire utal egy félmosoly, vagy éppen az, ha a férfi a hajába túr? És ha elfordítja a testét, vagy megérinti a tarkóját? Kvízünkben tesztelheted, mennyire olvasol a testbeszédből az ismerkedés, illetve a randevúk során.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük