A flörtölés 7 jele, amit sokan nem ismernek fel: ezekből tudhatod, hogy többet akar a másik

A flörtölés jeleit nem mindig olyan egyszerű felismerni. Ezeket figyeld, hogy megtudd, kedvességről vagy vonzódásról van szó.

flort cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néha nem könnyű eldönteni, hogy a másik csak egyszerűen kedves, szimpatikusnak talál, és barátkozni akar, vagy valóban vonzódik hozzád, és többre vágyik. Még egy randevún sem mindig egyszerű megfejteni a másik mozdulatait, illetve azt, hogy tényleg flörtöl, vagy csak udvarias szeretne lenni.

Érdemes figyelni az illető viselkedését, néhány apróság ugyanis egyértelműen a kacérkodás jele annak ellenére, hogy sokan nem ismerik fel. Ha ezeket látod rajta, biztos lehetsz benne, hogy közelebb szeretne kerülni hozzád.

Árulkodó tekintet

A hosszú szemkontaktus a flörtölés egyik fő jele, ám nem csak ez utal arra, hogy tetszel a másiknak. Jellemző még ebben az esetben, hogy az illető rövid pillantásokat vet rád, többet pislog az átlagosnál, sőt a kutatások szerint vonzódás esetében a pupillák is nagyobbra nyílnak, kitágulnak. Sokatmondó jel lehet még például az is, ha találkozáskor, mosolygáskor a szemöldöke is felhúzódik, ez ugyanis őszinte örömöt mutat.

Nyitott, feléd forduló testhelyzet

A testbeszéd a kimondatlan érzésekről, gondolatokról is árulkodik. A keresztbe tett karok és lábak elzárkózást, idegességet, szorongást jeleznek, a nyitott testhelyzet azonban szimpátiáról árulkodik. Azt is érdemes figyelni, hogy merre néznek a másik térdei, lábfejei beszélgetés közben: ha feléd, akkor valóban érdeklődik irántad.

Közelség, apró érintések

Vonzalomra utal, ha a másik igyekszik szép lassan minél közelebb kerülni hozzád. Közelebb áll vagy hajol, odahúzza a székét, vagy mindent megtesz, hogy legalább egy picit hozzád érhessen. A véletlennek tűnő érintések, a váll vagy a kéz megfogása egyértelműen flörtölésre utal, de az is, ha a lábát simítja óvatosan a tiédhez az asztal alatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Érdeklődés, kérdések

Ha erősen és őszintén érdeklődik irántad, állandóan kérdéseket tesz fel, vagy arra kér, hogy mesélj még magadról, az szintén árulkodó jel. Azt mutatja, hogy a másik valóban kíváncsi rád, arra, hogy ki vagy te, honnan jöttél, mit szeretsz, és mélyebben meg akar ismerni. Ha többet akar, akkor nem csak felületes, megszokott alapkérdéseket tesz fel, és aktívan figyel rád.

Állandó ugratás

Sokat mosolyog, viccelődik, és állandóan ugrat? A játékos tréfával és a humoros, de nem sértő kötözködéssel a férfiak általában „kóstolgatni” próbálják a nőket. Nemcsak a vonzódásukat fejezik ki ezzel, de azt is tesztelik, hogyan reagál rá a másik, mennyire passzol a személyiségük, emellett pedig figyelemfelkeltő szerepe is van a viselkedésüknek. A gúnyolódás, a sértő, bántó megjegyzések, valamint a durvaság semmiképpen nem lehet a flörtölés jele, és ezt senkinek sem szabad eltűrnie a partnertől.

Játék a ruhával

A ruhák igazgatása, az azokkal, valamint a nőknél a hajjal való játék szintén a flörtölés jele lehet. A férfiaknál az ing, a nyakkendő vagy az óra érintése a leggyakoribb: arra utal, hogy a lehető legjobban akar kinézni előtted, a legjobb színben akarja feltüntetni magát, valamint arra is, hogy egy kicsit zavarban van.

Csak rád fókuszál

Ha beszélgettek, nem szereti, ha megzavarnak titeket, csak rád koncentrál, és a telefonjához sem nyúl? Akkor ez azt jelenti, hogy tényleg igazán érdekled, és persze arra is utal, hogy megvan köztetek az összhang.

Kvíz: felismered, ki akar megismerkedni veled?

Bizonyos mozdulatok a randevúkon is fontos jelentéssel bírnak. A testtartás, a kéztartás vagy éppen a mosoly üzenhet arról, hogy vonzónak talál valaki, de arról is, hogy nem szeretne további randevúkat vagy komolyabb kapcsolatot. Te tudod, mire utal egy félmosoly vagy éppen az, ha a férfi a hajába túr? És ha elfordítja a testét, vagy megérinti a tarkóját? Kvízünkben tesztelheted, mennyire olvasol a testbeszédből az ismerkedés, illetve a randevúk során.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük