5 trükk, ami a megduplázza a sikeres randevú esélyét a coach szerint – Magabiztosabbnak tűnsz tőlük

A szakértők szerint az önbizalom a sikeres randik fő kulcsa: elmondták, hogy lehetsz magabiztosabb a találkákon.

Magabiztosság a randevún
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első randevú előtt kevesen vannak, akik nem izgulnak egy kicsit sem, és ez persze teljesen érthető is. A magabiztosságot, vagy inkább annak a látszatát viszont érdemes megőrizni, és még észrevehetőbbé tenni - a szakértők szerint ugyanis ez nagyban hozzájárulhat a találka sikeréhez.

Az önbizalom segít abban, hogy határozottabb legyen az ember, vonzóbbnak tűnjön a másik szemében, és jobban kezelje az esetlegesen kialakuló kínos helyzeteket. Gördülékenyebb lesz tőle a randevú, kellemesebb a beszélgetés, jobban érzik magukat így a felek, ezáltal pedig a folytatás esélye is megnő. Szerencsére a magabiztosság fejleszthető, tanulható, és néhány trükkel szinte azonnal felerősíthető: Trish Beckwell coach szerint a következő módszerek segítenek ebben közvetlenül a randi előtt.

Amit tudatosítani kell a randevú előtt

Sokan túlaggódják az első találkozást, túlságosan akarják, hogy több is legyen az ismerkedésből, ezzel azonban nagy nyomást és negatív stresszt helyeznek magukra. Így az önbizalmuk a nullára csökken, a félelem, az aggodalmaskodás és a bizonytalanság pedig eluralkodik rajtuk. A pánik gyakran több órán át kitart, és feszültséget, kellemetlen szituációkat okoz. Hogy ez megelőzhető legyen, mindenkinek tudatosítania kell magában: semmi sem kötelező, nem történik katasztrófa, ha nem lesz kapcsolat a dologból. Úgy kell felfogni az egészet, mintha csak egy egyszerű program lenne, egy ismerkedési és szórakozási lehetőség, és az már csak egy plusz, ha valóban komolyabbá válik a viszony.

Szintén érdemes elképzelni fejben a sikeres randevút, méghozzá úgy, hogy látod magad, miközben határozottan, kellemesen elcseverészel a partnerrel, és minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd. Ez a trükk segít az agynak a pozitív érzésekre hangolódni, és elhitetni azt, hogy valóban olyan magabiztos vagy, ahogyan azt a képzeletedben láttad.

A készülődés során is növelhető az önbizalom

Trish Beckwell szerint bármilyen furcsán is hangzik, a készülődés során is növelhető az önbizalom. Ha van rá lehetőség, több időt kell hagyni a sminkelésre, az öltözködésre, ez ugyanis lehetőséget ad az idegeknek a megnyugvásra. Tedd be a kedvenc zenéd, ami mindig erőt ad, és jó hangulatba hoz, és mindenképp olyan ruhát válassz, amiben kényelmesen érzed magad. Lehet ugyanis bármilyen szexi egy szűk miniszoknya, ha feszengsz benne, és húzogatod, azzal lerombolod az önbizalmadat. Viselj olyan darabot, amiben magabiztosnak érzed magad, és ami sehol sem csúszik el, vagy szorít. Egy vörös rúzs mindig extra önbizalommal ruház fel, de az erőpózt is bevetheted: állj széles terpeszbe, tedd a kezed a csípődre, emeld fel a fejedet, és lélegezz mélyeket. Ettől tudományosan bizonyítottan határozottabb leszel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A testbeszédről ne feledkezz el!

Ha valaki izgul, gyakran érezheti úgy, nem tudja, hogyan üljön, hova tegye a kezét, vagy hogy tartsa a lábát. A szakértő erre az esetre azt javasolja, hogy mindig fordulj felsőtesttel a másik felé, vegyél fel nyitott testtartást, a kezeidet semmiképp ne tedd karba, emeld fel a fejed, és mosolyogj - egy ilyen felvett helyzet nemcsak a másik felé közvetít nyitottságot és magabiztosságot, hanem eléri azt, hogy te is önbizalommal telinek érezd magad.

Érdeklődj a másik felől!

A magabiztos emberek nem félnek beszélgetést kezdeményezni, ezért ha ilyennek szeretnél tűnni, érdemes kérdezned a partnertől - ezzel ráadásul nemcsak az ismerkedést segítheted elő, hanem a kínos csendet is megelőzheted, megszüntetheted. A másiknak jól fog esni, hogy érdeklődsz iránta, és könnyednek, gördülékenynek érzi majd az egész beszélgetést, ami a randevúnak is nagyon jót tesz. A coach szerint érdemes ilyenkor előre kitalálnod néhány mentőkérdést, így nem kell majd ott gondolkoznod rajtuk.

A nevetés magabiztosnak mutat

Ha valamilyen kellemetlen, furcsa helyzet adódna, az a legjobb, ha nevetsz egy jót rajta. Ezzel könnyednek, lazának és magabiztosnak tűnsz majd, ráadásul gyorsan oldhatod is a feszültséget. A randi jobb hangulatban fog így telni, nem beszélve arról, hogy a mosoly és a kacagás igencsak vonzónak láttat a másik szemében. Arra azonban ügyelj, hogy ne erőltesd túlságosan!

A szakértő szerint ezen trükkök bevetésével sokkal magabiztosabbnak tűnhetsz a másik szemében, sőt a sikeres randevú esélyét is megnövelheted. De a lényeg, hogy az apró trükkök bevetése mellett add önmagadat, és mindig mondj igazat, hiszen a partnernek a valódi énedet kell megismernie: így dönthetitek csak el igazán mindketten, hogy szeretnétek-e komolyabb kapcsolatot.

A férfi testbeszéde mutatja, hogy érzi magát a randevún

A testbeszéd tudat alatt árulkodik arról, hogy mit gondol valaki, vagy éppen hogyan érzi magát. Ezért is jó figyelni a férfi mozdulatait a randevún: egy fejtartás, egy pillantás vagy egy kézmozdulat is mesélhet arról, hogy szeretne-e folytatást.

Mit jelentenek a férfi tudatalatti mozdulatai a randin? A leggyakoribbakat vesszük sorra

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük