Ez jár valójában a férfiak fejében, amikor megnéznek az utcán

Meglephet, de nem csak a szexre gondolnak, miközben végigfut rajtad a tekintetük.

Amikor a férfi megnéz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán nem akad olyan nő, akit ne izgatna a gondolat, hogy vajon milyen hatással van az idegen férfiakra, és mi juthat eszükbe abban a pillanatban, amikor éppen elrévedezik tekintetük egy csinos hölgyeményen.

Mivel általános magyarázat aligha születhet a kérdésre, eddig maradt a találgatás és a kombinálás. Nemrégiben viszont a Redditen maguk a férfiak mondták el őszinte véleményüket a témában. Az érdekes eszmefuttatások mellett nagyon sok vicces vallomás is született a megszólalások sorozatában, ami egyúttal azt is alátámasztja, hogy mennyire nem érdemes rágni magadat ezen a kérdésen.

Észre sem veszik

A hozzászólók egy része szinte rögtön leszögezte, hogy a bámulás a legtöbb esetben nem is szándékosan történik, és miközben megnézik a nőt, egyszerűen kihagy a gondolkodás: szinte észre sem veszik, hogy mit is csinálnak éppen.

- Gyakran csak úgy elszállok. Szó szerint semmi nem fut át az agyamon közben. – írta az egyik hozzászóló, melynek hatására sorra csatlakozni kezdtek a nem gondolkozók táborához.

- Általában azért van ez, mert valahogy hipnotizál, ha egy vonzó nővel találkozom, és nem is jövök rá, hogy valójában épp bámulom őt - írta valaki.

bamul.gif

- A bátyám azt mesélte nekem, hogy egyszer majdnem balesetet okozott, amikor egy megnézett egy lányt, aki a járdán sétált. Azt mondta, elfelejtette, hol van. 

Ezeket a furcsa, de meglehetősen szórakoztató tapasztalatokat hosszasan fejtegették a férfiak rövid beszámolóikban, egyikük pedig gyönyörűen össze is foglalta a lényeget, amivel egyébként rengetegen egyetértettek:

- Nem figyelnek. A szemükkel valójában nem látnak semmit, mert fejben egészen máshol járnak, sokkal inkább egy beszélgetésre fókuszálnak, vagy akár valami belső konfliktusra Godzilla és Megazord között.

A romantikusok tábora

Bár a fenti hozzászólások kicsit furcsák lehetnek, szerencsére szép számmal akadt olyan is, akinek az ész nélküli stírölésen túl egészen érzelmes gondolatokat juttat eszébe a megnézett nő, esetleg türelmesen várni kezd a zöld jelzésre.

- Olyankor azt remélem, hogy a nő megteremti velem a szemkontaktust. Ha pedig megtette, akkor biccentek a fejemmel, vagy rámosolygok – írta le a kedves gondolatot egy férfi.

kacsintas.gif

- Hmm, nagyon csinos lány… Már azzal is beérném az életben, ha örökké csak nézhetném – tette hozzá az eszmecseréhez egy másik romantikus hangulatú férfi.

- Amikor érdekelni kezd egy lány, a beszélgetés közben végig nézem őt, és megpróbálom leolvasni, mit is szeretne. Bár ilyenkor nem megbámulom, inkább csak arra figyelek, mit reagál, és miket mond nekem.

Röviden, tömören

Akadtak olyan felhasználók is, akik egy-két szóval, esetleg egy rövid tőmondattal foglalták össze a nők bámulása közben felmerülő gondolataikat. 

- Cuki. Ugorjunk. – írta le a futószalagszerű bámulási szokásait az egyik férfi, miközben egy másik hozzászóló azt állította, mindössze egyetlen rövid szóval szokta nyugtázni a helyzetet: szép.

Tetszel a férfinak? 7 önkéntelen mozdulat, ami rögtön leleplezi a vonzalmát

Nézegess képeket!

Elolvasom

A vallomások szerint természetesen az is átfut a férfiak agyán, amire a nők elsőre tippelnének: miközben megnézik a szebbik nemet, a szexi fantáziálgatások sem ritkák. Egy férfi például bevallotta, hogy egy nőt nézve gyakran gondol arra, milyen régóta nem szeretkezett. 

Általánosítani persze, itt sem érdemes, bár abban azért nagyrészt egyeztek a vélemények, hogy a bámulás egyfajta pozitív visszacsatolást jelent, ezért ha ilyennel találkozol, ahelyett, hogy az indítékokon rágódnál, inkább örülj az elismerő tekinteteknek.

Ezt is szeretjük