Csak addig kedves a férfi, míg meg nem kap?

4 jel az első randin, hogy ne dőlj be neki

Figyelj a jelekre, melyek még időben figyelmeztetnek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már túl sokszor csalódtál ahhoz, hogy gyanakodás nélkül tudnád fogadni egy pasi közeledését? Nem az a jó megoldás, ha a félelmeid miatt rá se nézel a férfiakra. Inkább próbálj meg olvasni olyan nyilvánvaló jelekből, amelyek még időben figyelmeztethetnek arra, valójában mit akarhat tőled, akivel épp találkozol.

Gyors roham, teljes eszköztárral

Melyik nő nem élvezi, ha egy férfi megpróbál tökéletes estét biztosítani a számára. Olyan programot, amilyenre vágyott, és amit biztosan élvez, bőkezű vendéglátást, udvariasságot – még a kocsiajtót is előre nyitja –, egyszóval minden stimmel, talán egy kicsit túlzottan is.

Amikor az első randevú hibátlan szervezésnek tűnik, akkor nem kizárt, hogy a pasi nagyon is rákészült, azaz eltervezte minden másodpercét, mintha szerepet játszana, és meghatározott stratégiát követne egy bizonyos cél érdekében.     

Mindig gyanús, ha valaki minden udvarlási taktikáját egyszerre veti be, és neked viselkedik, azaz a tökéletes estén egy tökéletes férfi illúzióját kelti.
Valójában még az is lehet, hogy szerencsejátékot űz, azaz egy lapra tesz fel mindent abban a reményben, hogy egy ilyen produkcióval biztosan levehet a lábadról.

Hallgatni néha kifizetődő

Vajon hogy zajlik ténylegesen az ismerkedésetek? Kölcsönösen meséltek, találtok olyan közös témákat, amelyek mindkettőtöket érdekelnek, és egészen bele tudtok merülni a véleményetek kicserélésébe? Netán másképp történik mindez?

Ő inkább téged beszéltet, ki nem fogyna a kérdésekből, mindenben egyetért veled, és áhítattal meghallgatja még azt is, mi foglalkoztatja mostanában a barátnőidet? Lehet, persze, hogy kifogtál egy olyan férfit, aki valóban már első látásra beléd zúgott, így mindegy, mit mondasz, issza a szavaidat. De lehet az is, hogy a pasi ügyesen manipulál, pontosan tudja, milyen jó érzés, ha figyelmes a hallgatóságod, kihasználja a gyengédet, hogy végre csak rád figyel valaki. Soha ne feledkezz meg arról, hogy az irányítja a beszélgetést, aki kérdez.

Álarc

Mindig figyelj oda arra is, mennyit kapsz vissza azért cserébe, amit adsz. Vajon nem látsz-e stoptáblákat, amelyek kijelölik a határaidat. Vagyis mi mindent tudhatsz meg te róla, van-e hozzáférésed a magánszférájához? Csak arról mesél, milyen jól halad a karrierjében, mit szeret szabadidejében csinálni, és hová megy síelni az idén? Viszont fogalmad sincs arról, pontosan hol dolgozik, vannak-e testvérei, merre lakik, és így tovább? A konkrétumok mérik meg a bontakozó viszonyotokat. Ha ő képtelen, netán tudatosan nem akar megosztani veled fontos részleteket, valószínűleg nem tervez hosszú távra kettőtökkel.

Részvétkeltés

Az is lehet, hogy túlságosan őszintének tűnik a pasi. Hosszan mesél az előző barátnőjéről, akivel nemrég szakított, így még mindig nagyon fáj a szíve. Vagy most olyan munkán dolgozik, ami lefoglalja a nap 24 órájában, beleértve persze a hétvégéket is. Kész csoda, hogy egy estére el tudott szabadulni. Bizony nincs az a lány, aki ezt megértené.

Tehát egy profi kitárulkozót látsz magad előtt, aki részvétet próbál kelteni, és felébreszteni benned a sajnálatot, ami egy lépésnyire van már csupán attól, hogy megpróbáld megmenteni, avagy legalább egy éjszakára boldoggá tenni őt. Észre sem veszed, hogy a további folytatás lehetőségét vágja el ezzel már az első randevún. Végső esetben, ha majd nem értesz a finoman lekoptató célzásokból, pedig még mindig bevetheti az én megmondtam őszintén előre, most nem állok készen egy komolyabb kapcsolatra - fordulatot. 

Válzotass a sémán

Ha rendszeresen hasonló forgatókönyveknek esel áldozatul, és gyakran csalódás ér, érdemes utánanézned a mélyebb okoknak. Ebben segíthet a családállítás.

Minden rajtad múlik

Amennyiben az előbbi négy jelenség közül csupán az egyiket szúrod ki, ráfoghatod nyugodtan a véletlenre is. Hiszen igyekezhet valaki miattad tökéletesnek látszani, figyelhet rád valódi áhítattal, félhet kicsit a csalódástól ő is, ezért bújhat álarc mögé. Illetve lehet, hogy valóban őszinte próbál lenni, mert megbízik benned – ilyenkor vállald be nyugodtan a második randevút is. Ha már két szempont is stimmel, legyél óvatos. Háromnál próbáld kiugratni a nyulat a bokorból, azaz nyíltan kérdezz rá: mit is szeretne ő tőled? Ez általában hatásos. Ha pedig mind a négy forma összejön, tudj róla, hogy profi csábítóval találkoztál össze. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Járj nyitott szemmel, de ne gyanakodj túlságosan. Biztosra sajnos semmiképp nem mehetsz, a szívügyek mindig kockázatosak. Akkor nem tévedhetsz, ha kizárólag a magad szempontjából vizsgálod meg az adott döntési helyzetet. Mindegy, mit akar tőled a pasi, az igazi kérdés az, te mit szeretnél. Akkor nem lehet megbántani, megalázni ugyanis téged, ha te vállalsz be bizonyos helyzeteket. Mindig mérlegelj tehát, mi mennyit ér meg neked. És persze ne feledd el azt sem, hogy minden örökre szóló szerelem is egy első randevúval kezdődik.

Ezt is szeretjük