18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 dolog, amit soha ne tegyél meg a pasidért!

Nincs két egyforma ember, ezért természetes, hogy a párkapcsolat lemondásokkal jár - de nem árt, ha határokat szabsz.

A modern kor egyik legnagyobb előnye, hogy mielőtt a gyűrű az ujjadra kerülne, és élesben kellene hűséges háziasszonyt alakítanod, tarthattok egy főpróbát is. Ha a párkapcsolat nem működik, minden gond nélkül ki lehet hátrálni belőle, papírok, bíró és pénz nélkül. Ez a nagy szabadság azonban sokszor oda vezet, hogy a párok a legkisebb nehézségtől is meggondolják magukat, és tüzes viták között kijelentik: ez nem működik.

Meg sem próbálnak kompromisszumot kötni, pedig azért, hogy egy párkapcsolat hosszútávon is működőképes legyen, kell hozni bizonyos áldozatokat. Nem mindegy azonban, hogy meddig vagy hajlandó elmenni, hiszen a párkapcsolat függetlensége éppen arra jó, hogy ne kelljen mindenáron a férfi elvárásaihoz igazodnod. Vannak bizonyos áldozatok ugyanis, melyeket még a szerelem sem szentesít, mert a legszőkébb herceg sem ér annyit, hogy önmagadat és személyiségedet dobd el érte.

A hobbidat ne add!

Sok nővel előfordul, hogy partnere mellett lassan teljesen lemond azokról a programokról, melyek csak őt érdeklik. Mert, bár nem csak a pasi van a világon, és el lehet menni moziba a barátnőkkel is, mégis ott a lelkiismeret-furdalás, hogy közben szerencsétlen férfiember otthon ül, magányosan nézi a meccset, vagy feltehetően halálra unja magát a barátaival. A komisz gondolat idővel beárnyékolja a programokat, és az a vége, hogy mozi, kiállítás vagy vásárlás helyett a pár hölgytagja is inkább marad a négy fal között, és hallgatagon élvezi a BL-döntőt.

Ha szeretsz jógázni, táncolni, kiállításra járni vagy csak vásárolgatni a csajokkal, ne add fel ezeket a programokat partnered miatt. Ha meggyőzöd magad arról, hogy korábbi hobbijaid valójában nem is hiányoznak, tudat alatt olyan elfojtások keletkezhetnek benned, melyek rossz hatással lehetnek párkapcsolatodra is.

Előfordulhat, hogy észre sem veszed, de amikor csak alkalmad adódik, vádolod párodat, amiért nem a régi életedet éled mellette, pedig önszántadból mondtál le kedvenc programjaidról.

Ha azonban lehet másképp is, miért ne próbálnád ki? Ne foglalkozz azzal, ha párod nem hisz a keleti misztikában, vagy alábecsüli a művészfilmeket, hiszen nem muszáj mindig mindent együtt csinálnotok. Menj el a barátaiddal azokra a rendezvényekre, amelyekre ő nem hajlandó, és meglátod, a külön töltött szabadidő még jó hatással is lehet kapcsolatotokra.

Ne fordíts hátat a barátaidnak és a családodnak!

Ha valaki megkérdezné, hajlandó lennél-e feláldozni a barátaidat és a családodat egy pasiért, bizonyára felháborodottan tiltakoznál. Mégis, sok nő éppen ezt teszi, amikor választani kell. A konfliktusok sokfélék lehetnek, a kulturálistól a bonyolult magánéleti afférokig, a végeredmény azonban mindig ugyanaz: ha lemondasz a barátaidról vagy a családodról, nagyon magányossá válhatsz, és nem marad más, csak a partnered.

Ne feledd, hogy hasonló helyzetekben nem feltétlenül kell döntened. Ha párod nem kedveli a barátaidat, mert ők más kulturális közegből származnak, attól még ne fordíts nekik végérvényesen hátat. Találkozz velük továbbra is, legfeljebb csak partneredtől ne várd el, hogy elkísérjen. Gondolj csak bele: ha te hasonló panasszal élnél az ő barátai felé, ő hajlandó lenne lemondani róluk a te kedvedért?

Valószínűleg nem, ha pedig meg is tenné, végül te sajnálnád a legjobban, mivel összes felszabaduló szabadidejét neked kellene kitöltened programokkal. Egy lélegzetnyi függetlenség mindenkinek kell, hiszen abban az értelemben senki nem lehet a másik feled, hogy az életetek és a társaságotok is teljesen eggyé válik.

Ne mondj le az álmaidról!

Annak ellenére, hogy ma már a nők is szabadságot élveznek, hogy megvalósíthassák álmaikat, sokkal gyakoribb történet, hogy egy nő kimarad az egyetemről, vagy otthagyja a munkáját a partnere miatt, mint ahány férfi teszi meg ugyanezt. A családi vállalkozás vagy párod álmai azonban nem érnek annyit, hogy a sajátjaidról lemondj. Ha minden vágyad az volt, hogy egyszer külföldre menj, de időközben rád talált a nagy szerelem, akkor vidd őt is magaddal, de ne dobd a hátizsákot csak azért a sarokba, mert többé nem vagy magányos.

A nagyi praktikái hasznosak lehetnek, ha foltos ruhákról vagy eldugult lefolyóról van szó, de ne feledd, hogy a magánéletben ma már jóval nagyobb szabadságot élveznek a nők, mint hatvan évvel ezelőtt

Ne sorold magad második helyre, hiszen ugyanannyit érsz, mint partnered, és a te álmaid is vannak olyan fontosak, mint a legújabb, érintőképernyős okos telefon. Vágyaid megvalósítása nem önző dolog, és az ideális párkapcsolat ma már szerencsére nem abból áll, hogy a nő a konyhában áll fakanállal, míg a férfi élvezi a szabadságot.

Az eltérő igényekből természetesen konfliktusok is származhatnak. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy minden egyes helyzetben neked kell engedned. Ha néha magadra is szentelsz időt, és nemcsak párod igényeit veszed figyelembe, azzal bizonyos dolgokban őt is megértésre és változásra sarkallhatod. Az olykor vitákkal tarkított, de dinamikus párkapcsolat pedig sokkal többet ér, mint a merev viszony, ahol az egyik fél az összes energiáját beleöli a kapcsolatba, míg a másik ennek érdekében nem tesz semmit.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük