Ezért ne kezdj kollégával
Az állásodba is kerülhet a kaland
Voltál már úgy, hogy olyan férfin akadt meg a szemed, akin nem lett volna szabad?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos nemcsak közhely, hanem nagy igazság, hogy a szívnek nem lehet parancsolni, ezért az élet sokszor hoz faramuci helyzeteket.

Az egyik ilyen például, ha a szíved választottja egy munkatársad. Ebben az esetben már a legelején mérlegelj, komolyan érdekel-e a pasi, vagy csak egy kaland, és hogy megéri-e kockáztatni érte. A kapcsolatért ugyanis borsosan megfizethetsz, akár még az állásoddal is.

Kellemetlen helyzeteket szülhet

Ha a kollégáddal kezdesz, akkor fel kell készülnöd arra, hogy a többi munkatárs eleinte zavarba ejtő megjegyzéseket tehet rátok. Olyasmi ez, mint amikor általános iskolás gyerekek egymás között csúfolódnak, élcelődnek, mert egy kisfiúról és kislányról kiderült, hogy tetszenek egymásnak.

Ugyanakkor negatív megjegyzésekre, kemény kiközösítésre is számíthatsz, ha a munkahelyedről választasz párt. Tegyük fel, hogy a pasi a felettesed. A kollégáid arra gyanakodhatnak, hogy kivételezni fog veled, könnyebb feladatokat, kevesebb munkát, több szabadságot ad neked.

Fel kell vértezned magad, és megtanulni jól reagálni az ilyen rágalmakra, ha a munkahelyedről választasz párt. Ha azonban a lelkedre veszed a dolgokat, nem biztos, hogy hosszú távon bírni fogod a nyomást, és a felmondásig is eljuthatsz.

Örökös konfliktusforrás

Sajnos nem csupán a kollégák felől leselkednek veszélyek a kapcsolatotokra, ha a párod a kollégád. Mivel munkatársak vagyok, a munkahelyi gondokat mindketten ismeritek, és akaratlanul is magatokkal viszitek minden randitokra. Ez veszekedést szülhet köztetek, és idővel választás elé állíthat: vagy szétmentek,
vagy új állás után kell nézned.

Kifogásolhatja a főnököd is

Sok helyen belefoglalták a szabályzatba, hogy nem szövődhet szerelmi kapcsolat a munkatársak között, de ha nincs ilyen kitétel, akkor is érhet benneteket negatív megítélés a főnökség felől. Úgy gondolhatják, hogy a szerelem nem összeegyeztethető a munkahellyel, vagy hogy egymásra koncentráltok a munka helyett. Ha a főnököd különösen vaskalapos, kétszer is gondold át, hogy összejössz-e a kollégáddal, mert ha fény derül a kapcsolatotokra, még ki is rúghat.

Mit tehetsz, ha már tart a viszony?

Sajnos nem mindig tud az ember elég erős lenni, hogy nemet mondjon a munkatársával való kapcsolatra. Ez részben amiatt van, mert sokan már hosszú ideje szerelmesek a kollégájukba, mire elindul a kapcsolat, részben pedig azért, mert az eleinte titkos viszony nagyon izgalmas és szenvedélyes tud lenni.

Ha abba a helyzetbe kerültél, hogy a kollégád lett a párod, legyetek nagyon körültekintőek! Érdemes kerülnötök az intim helyzeteket a munkahelyen. Csókolózásról sem, szexről pedig pláne nem lehet szó a munkahelyen.

Kezeljétek okosan a szituációkat, döntsetek felelősségteljesen, hogy nyíltan vállaljátok-e a szerelmeteket, vagy ez kockáztatja az állásotokat. Ha komolyra fordul köztetek a dolog, jobban jártok, ha egyikőtök más munka után néz, mielőtt elbocsátás lesz a vége.

Ezt is szeretjük