Irodai szex: ki is rúghatnak érte
Erre figyelj, ha a szeretőd a kollégád
Előfordul, hogy az irodai románc jól sül el. De érdemes megfontolni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrégiben több portál is hírt adott arról, hogy egy német alkalmazott ellen irodai szex miatt indítottak fegyelmi eljárást, a cég balesetvédelmi törvényére hivatkozva. Ám minden cégnek megvannak a maga eszközei arra, hogy szabályozza az irodai erotikát, ha kell, drasztikus módszerekkel.

Nem kétséges, hogy egyesek számára megvan a maga izgalma az irodai együttlétnek, melybe a lebukás veszélye is beletartozik. Mielőtt azonban ilyesmire adod a fejed, érdemes alaposan meggondolnod, hogy mit kockáztatsz és mit veszíthetsz vele.

Házirend

Minden cég maga szabályozza az irodai viszonyokat, ezért tanulmányozd mindenekelőtt a cég házirendjét, abban megtalálod az irodai kapcsolatokra és a helyiségek használatára vonatkozó szabályokat is. Egyes helyeken nemcsak a szexet, de magát az irodai románcot is tiltják.

Persze, a ti döntésetek, hogy vállaljátok-e a rejtőzködés kockázatát, és titokban tartjátok a kapcsolatot, de nagy esély van rá, hogy előbb-utóbb kiderül, addig pedig a feszültség áshatja alá a szakmai teljesítményt. A munkahely mégis elsősorban a szakmai tevékenységről szól, és más hátrányai is lehetnek annak, ha a munka a magánélettel keveredik.

Magánélet vagy szakmai?

Nemcsak a cég, de a ti szempontotokból is lehetnek hátulütői az irodai románcnak. Ha a kollégád a párod is, nehezebb meghúzni a szakmai és a magánélet határait.

Nemcsak arról van szó, hogy a szerelmi életedet beviszed a munkahelyre, a munkát meg adott esetben haza, hanem arról is, hogy az érzelmeid befolyásolhatják a munkádat, az egész napos együttlét pedig a kapcsolatra is hatással van. Az ugyanazon a helyen dolgozó párok közül többen azért szakítottak, mert egész nap össze voltak zárva a másikkal, és az eltávolodás hiánya megtépázta a kapcsolatukat. Valamelyik fél könnyen elkezdheti úgy érezni, hogy nincs elég mozgástere.

Irodai pletykák

Az irodai viszony sokszor adhat alapot a pletykálkodásra. Ha nem mesélsz róla, akkor azért, ha mesélsz róla, akkor pedig azért. Nehéz megtalálni az arany középutat ahhoz, hogy mennyire tedd részévé a munkahelyi életednek a szerelmet, és mennyire avasd be a többieket, de általános szabály, hogy érdemes a minimumra szorítkoznod, ami ahhoz kell, hogy megőrizd a többi kollégával a jó viszonyt. Különösen jó témát szolgáltat, ha a kollégák látják, ahogyan kokettáltok egymással, vagy épp azt, ha konfliktusotok támad.

Ha rossz szemmel néznek rád a munkatársak, az alááshatja a szakmai megbecsülésedet is.

Hogyan tovább?

Nem árt, ha már a kapcsolat kezdetekor számolsz azzal, mi történik, ha megromlik köztetek a viszony, és összevesztek vagy szakítotok. Vagy éppen, ha összeházasodtok.

Ha az előbbi eset következik be, igencsak erősnek kell lennie annak, aki úgy akar túllépni a szakításon, hogy nap mint nap látja az exét, ráadásul nem árt, ha érzelemmentesen viszonyul hozzá, megőrizve a jó szakmai kapcsolatot.

Szexeltél már a munkahelyeden?

Ezt is szeretjük