Fontos házassági tanácsok egy 16 év után elvált férfitól - Szerinte ezeket kellett volna betartani

A férfi saját hibáiból okulva fogalmazta meg a legfontosabb házassági tanácsokat.

ferfi gyuru
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos az örökké tartó házasság biztos kulcsát még senkinek sem sikerült megfejtenie. Praktikus tanácsok viszont bőven akadnak, amelyek betartásával nagyobb eséllyel lesz hosszú, boldog a kapcsolat, és amelyek segíthetnek megelőzni a szakítást. Előfordul azonban, hogy ezekre csak utólag jön rá az ember, amikor már vége szakadt a szerelemnek.

Gerald Rogers és felesége 16 együtt töltött év után váltak el, a férfi pedig saját esetéből okulva az interneten osztotta meg, véleménye szerint melyek a legfontosabb házassági tanácsok, mik azok a dolgok, amikre mindenképp oda kell figyelni egy tartós viszonyban. Úgy véli, ezeket kellett volna betartani: a leghasznosabb javaslatait gyűjtöttük össze.

Sosem szabad abbahagyni az udvarlást

Kihangsúlyozta, sosem szabad abbahagyni az udvarlást és a randevúzást, és a felek nem is vehetik természetesnek azt, hogy a másik ott van velük. Amikor ugyanis igent mondtak egymásnak, és beleegyeztek, hogy egymás felesége, illetve férje lesznek, nemcsak azt fogadták meg, hogy odaadják a másiknak a szívüket, hanem azt is, hogy megóvják azt. A szerelemben tilos ellustulni.

A saját szívedet is védd!

Emellett azt is fontosnak tartja, hogy az ember önmagára is koncentráljon egy házasságban, ne veszítse el a kapcsolatot a saját személyiségével, de társának is biztosítsa az őt megillető helyet. Szeresse magát, a világot, de védje az érzelmeit, a szívét, és őrizzen meg benne egy apró kis részt, ahová saját magán és társán kívül senki nem léphet be. 

Ess szerelembe újra és újra!

Elárulta, az emberek állandóan változnak, és a párok sem ugyanazok évekkel a házasságot követően, sőt mához képest öt évre is mások lesznek. Ám a változás mellett mindennap újra és újra egymást kell választani, és tisztában kell lenni azzal, hogy senki sem köteles a házastársával maradni. A feleknek meg kell küzdeni azért, hogy mindig elnyerjék partnerük szerelmét ugyanúgy, mint akkor, amikor még csak az udvarlás és az ismerkedés szakaszában voltak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Mindig a legjobbat lásd benne!

Szintén fontosnak tartja, hogy a pár tagjai arra fókuszáljanak, amit szeretnek a másikban, az uralja majd ugyanis a kapcsolatukat, amire összpontosítanak. Ha a hibákat állítják a középpontba, vagy azt, ami zavarja őket, akkor állandóan csak újabb és újabb dolgokat találnak majd, ami probléma lehet, ha viszont arra koncentrálnak, ami szívüknek kedves, akkor a szeretet lesz túlsúlyban. A férfi szerint törekedni kell arra, hogy csak szerelmet lássanak a felek, és azt érezzék, hogy ők a legszerencsésebbek a világon, amiért a házastársuk velük van.

Vállalj felelősséget az érzelmeidért!

Fontos, hogy az ember felelősséget vállaljon a saját érzelmeiért, ugyanis nem a másik feladata, hogy boldoggá tegye őt. Persze egy jó kapcsolat is hatalmas örömforrás lehet, de nem szabad, hogy alapvetően ezen múljon az ember kiegyensúlyozottsága. Mindenki maga tehet azért, hogy megtalálja a saját boldogságát, és az ezáltal meglelt derűt átvezesse a kapcsolatába is.

Légy jelen!

Nemcsak az idődet, hanem a figyelmedet és a lelkedet is a másiknak kell szentelni. A férfi szerint fontos, hogy az ember mindent megtegyen azért, hogy amikor párjával van, kitisztítsa a fejét, és teljes mértékben vele legyen. Egy munkahelyi hasonlatot is hozott: szerinte elengedhetetlen, hogy úgy bánjunk a társunkkal, mint a legértékesebb ügyféllel. 

Adj neki teret!

A férfi elárulta, meglátása szerint a nők nagyon jól tudnak adni, de néha emlékeztetni kell őket, hogy önmagukra is szánjanak időt. Mindenkinek szüksége van ugyanis arra, hogy elszakadjon a hétköznapoktól, és megtalálja, mi az, ami igazán táplálja a lelkét. Ha pedig a partner megadja neki a teret, ami ehhez szükséges, akkor a kapcsolatban is boldogabb lesz. Ez a gyermekvállalás után különösen fontos: az anyáknak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy magukkal foglalkozzanak, fellélegezzenek és újra megtalálják önmagukat.

A megbocsájtás fontossága

Azt is kihangsúlyozta, hogy minél hamarabb meg kell bocsájtani egymásnak, és a jövőre összpontosítani ahelyett, hogy a múlt súlyát hordoznák tovább. A múltbéli problémák, hibák ugyanis visszatartják a feleket, valamint a kapcsolatot is. A férfi szavai persze főleg a saját szituációjára érvényesek, nem szabad minden kapcsolatra nézve szó szerint érteni. A lényeg ugyanis az, hogy az apró, jelentéktelen gondokat jobb elengedni, és nem vitázni rajtuk feleslegesen, a komolyabb problémákat viszont meg kell beszélni, fel kell oldani, hogy ne nyomják rá a bélyegüket az egész viszonyra. Elfojtani vagy erőltetni azonban semmit sem szabad, ez ugyanis megmérgezi a kapcsolatot.

A boldog kapcsolat jelei

Az emberek néha hajlamosak azt hinni, hogy a boldog kapcsolatok egyik fő ismertetőjele az, hogy nincsenek nagy veszekedések, esetleg csak kisebb nézeteltérések, és a felek szinte sosem haragszanak egymásra. Pedig valójában ez egyáltalán nem igaz. Arra, hogy a kapcsolat egészséges, erős és hosszú távú lesz, egészen más jelek utalnak. Olyanok, melyeknek sokan nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget. Pedig ha az alábbiakat mind tapasztalja a pár, akkor az egyértelműen ezt mutatja.

Ezt is szeretjük