Az igaz, őszinte szerelem 6 legfőbb jellemzője: ezekből tudhatod, hogy hosszú távú lesz a kapcsolat

Egy egészséges, boldog és őszinte, erős érzelmeken alapuló kapcsolatból az alábbiak nem hiányozhatnak.

Az igaz, őszinte szerelem jellemzői
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán kevés olyan ember van, aki ne vágyna arra, hogy megtapasztalhassa életében az igaz, őszinte szerelmet. Erről sokaknak eltérő elképzeléseik vannak, az irreális, romantikus filmek pedig számtalan téves elvárást támaszthatnak a nőkben és a férfiakban egyaránt.

Az ezen alapuló kapcsolat sokkal többről szól az ajándékoknál, a kedves gesztusoknál és a gyertyafényes vacsoráknál. A következők nélkül nem lesz hosszú távú, boldog a kapcsolat.

A biztonságérzet is megvan

Ha igaz szerelemről van szó, akkor a felek erős érzelmi kötődést éreznek egymás iránt, emellett azonban a biztonságérzetük is megvan, ha együtt vannak. Nyugodtan felfedhetik valódi énjüket a másik előtt, nem kell feszengeniük, vagy azon gondolkodniuk, hogy mit szól a viselkedésükhöz a partner. Tudják, hogy mindig számíthatnak egymásra, ha úgy van, közösen oldják meg a problémákat, és támogatják egymást a nehéz helyzetekben.

Több, mint egyszerű vonzalom

Ebben az esetben nem csak a vonzalom és a vágy van jelen a felek között, hanem ezeknél sokkal több. Valóban érdeklődnek egymás iránt, törődnek a másikkal, és értékelik partnerüket. Az igaz szerelem egy megnyugtató, kölcsönös, erőteljes kötődés is egyben.

Kölcsönös tisztelet

A partnerekre jellemző ilyenkor, hogy egyenlő félként tekintenek társukra, és tisztelik egymást, egymás véleményét. Általában mindenről tudnak beszélgetni anélkül, hogy megsértenék a másikat még akkor is, ha teljesen eltér a nézőpontjuk. A legfontosabb témákat, ügyeket kivétel nélkül átbeszélik, és a nagy, mindkettőjüket érintő döntéseket szintén közösen hozzák meg. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Boldogság és fejlődés

Bár természetesen minden kapcsolatban vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek, zökkenők és veszekedések, ha igaz szerelemről van szó, akkor a viszonyt alapvetően a kiegyensúlyozottság, boldogság jellemzi, valamint az, hogy bármilyen probléma is merül fel, azt képesek valahogy együtt megoldani a felek. Jó hatással vannak egymásra, mindig támogatják egymás fejlődését.

Nemcsak szerelem, hanem barát is

A felek ilyenkor úgy érzik, hogy nem csak szerelmükkel, hanem egyben legjobb barátjukkal vannak együtt. Minden rosszat és jót megoszthatnak a másikkal, felfedhetik előtte titkaikat, és nem unatkoznak, nem érzik magukat egyedül, ha együtt vannak.

Közös jövőkép

Ha valaki rátalál az igaz szerelemre, akkor nem tudja elképzelni a jövőjét a másik nélkül. A legtöbb tervében, elgondolásában szerepel a partnere is, és közösen tervezik a következő éveket, évtizedeket. Segítenek megvalósítani egymás céljait, vágyait, támogatják a másikat, és ha kell, képesek kompromisszumot kötni a közös boldogságuk érdekében.

Elárulja a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Nem mindegy, hogyan beszél a párjához, hogyan ér hozzá, vagy éppen milyen testtartást vesz fel a közelében. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Így változik meg a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem - 9 mozdulat, ami a szakítást jelzi előre

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük