Az erős szexuális vonzalom 10 legfőbb jele két ember között: a testbeszéd és a hang megváltozása is erre utal

Egészen apró jelek utalnak arra, hogy erős a szexuális feszültség két ember között. Ezekre érdemes odafigyelni.

randi

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szexuális feszültség nem minden egy kapcsolatot illetően, de nagyon fontos szerepet játszik két fél viszonyában, hiszen valamilyen szinten megalapozza a vonzódást, a jó szexet és a vágyat is.

Az erős szexuális vonzalom jeleire azért is érdemes odafigyelni, mert az első randevúk során segítenek felismerni, hogy valóban akar-e valamit a másik, és megvan-e a szikra a két ember között. 

Az erős szexuális vonzalom jelei

Kate Balesteri pszichológus szerint ez egyfajta afrodiziákum, ami fokozza az izgalmat, a várakozást, a kíváncsiságot, és a stimulálja a fantáziát. A feszültség gyakran olyan erős, hogy a külső szemlélők is észreveszik, méghozzá azért, mert a testbeszéd is jelzi ezt. A szakértő hozzátette, fontos figyelni azt, hogy mindkét fél esetében hasonló-e a viselkedés, ez ugyanis a kölcsönösségről árulkodik. A következő jelek egyértelműen erős szexuális vonzalomra utalnak.

  • Intenzív szemkontaktus.
  • Az érintések számának fokozódása, a másik minden lehetőséget kihasznál, hogy hozzáérhessen partneréhez.
  • Nyitott testtartás beszélgetés közben.
  • A felek gyakran minél közelebb hajolnak egymáshoz.
  • Megváltozik a hangjuk, hangszínük amikor egymással beszélnek.
  • Kipirult arc.
  • Gyakran kínosan érzik magukat egymás előtt a feszültség miatt.
  • Sokat nevetnek egymás társaságában.
  • A felek a megszokottnál szórakoztatóbbak akarnak lenni a másik előtt.
  • Erőteljes, látványos flörtölés, kacérkodás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A szexuális feszültség fokozása a kapcsolatban

A feszültség kezdetekben általában erősebb, de a párkapcsolatokban később alábbhagyhat, ám néhány egyszerű módszerrel fokozható és visszahozható a szexuális vonzalom. Jó ötlet például, ha a felek egy kicsit eltolják a szexet, és inkább a csábításra, a flörtölésre fókuszálnak, és újra meghódítják egymást. A várakozás és az izgalom felkorbácsolja a vágyat, és szexuális feszültséget hoz létre.

De az is beválik, ha a felek napközben kacér üzeneteket küldenek egymásnak az esti terveikről, így szintén tovább fokozhatják a feszültséget. Ezek mellett pedig az érintések gyakoribbá tétele, az intenzív szemkontaktus megteremtése is hozzájárulhat ahhoz, hogy újra fellángoljon a vonzalom.  

Jelek, hogy nincs meg a kémia két ember között

Sokak szerint nélkülözhetetlen, hogy meglegyen a kémia két ember között, hiszen ez nemcsak a kezdeti tüzet és szenvedélyt adja meg, hanem a kötődés, az intimitás és a boldog kapcsolat alapjait is. Való igaz, hogy ha már az elején nincs egy apró szikra sem a felek közt, érdemes átgondolni, hogy van-e értelme a folytatásnak. Ha a következőket veszed észre az első néhány találkozás során, nyoma sincs a kémiának. 

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük