Így lesz igazán boldog és hosszú távú a párkapcsolat: a 2-2-2-es szabály egyszerű, de nagyon hatásos

Egy kommentelő megosztotta a szabályt, ami párjával nekik már az esküvőjük óta beválik: úgy gondolja, ettől olyan boldogok évek után is.

boldog par

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hosszú távú kapcsolatok az évek múlásával, valamint a gyermekek megszületésével gyakran válnak monotonná, egyhangúvá. A feleket sokszor bedarálja a hétköznapi mókuskerék, az időhiány, elmaradnak az intim pillanatok, beszélgetések, ennek következtében pedig az érzelmek is meggyengülnek. Éppen ezért lenne fontos folyamatosan odafigyelni a viszony erősítésére, illetve a szerelem fenntartására.

A mindennapi feladatok és teendők, valamint a gyermeknevelés mellett persze erre gyakran nem marad sem idő, sem energia. Ezért olyan praktikusak és hasznosak azok a módszerek, amelyek nem túl bonyolultak, időigényesek, illetve mindenki számára egyszerűen alkalmazhatóak. Nemrégiben pontosan egy ilyet osztott meg egy internetező a Redditen, és hatalmas sikert aratott vele: sokan megköszönték, megdicsérték, és találták igen hasznosnak.

A boldog kapcsolat titka: a 2-2-2-es szabály

A kommentelők által zseniálisnak vélt tanács a 2-2-2-es szabály nevet kapta kitalálójától, és egyáltalán nem bonyolult vagy kivitelezhetetlen, és csupán bizonyos időközönként kell alkalmazni. A felhasználó elmesélte, hogy párjával nászéjszakájukon fogadták meg ezt, és azóta is betartják. Úgy érzi, szerelmük még mindig ugyanolyan erős, mint a mézesheteken volt, és akárki kérdezi, hogy lehetséges ez, azt mondja, ez a szabály a titkuk.

A módszer lényege, hogy kéthetente egy teljes napot kettesben töltenek párjával, kéthavonta egy egész hétvégén keresztül csakis egymással foglalkoznak, és a pihenésre, a romantikára fókuszálnak, kétévente pedig kivesznek egy hét szabadságot, és olyan programokat szerveznek, olyan dolgokat csinálnak együtt, amire csak vágynak. Hozzátette, ez elsőre van, akinek nehezen kivitelezhetőnek tűnik, pedig valójában nem az: ennyi kettesben töltött időt ugyanis minden párnak kötelező szorítania a beosztásában.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Kipróbálták, és bevált

Egy blogger és párja kipróbálták a tanácsot, miután először rátaláltak. Mivel teljesen különböző időintervallumokban dolgoznak, gyakran alig találkoznak, és ez negatív hatással van a kapcsolatukra is. És elárulták, nekik nagyon bevált. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy energiát fektetnek a dologba, és kipróbálják a módszert. A nő, Amanda pedig csak ajánlani tudja mindenkinek: úgy érezték, újra szorosabbá vált a viszonyuk, felerősödtek a köztük lévő érzelmek, és újra felvirágzott a szerelmük. 

Hozzátette, ha nagyon nincs rá lehetőség, nem is kell feltétlenül a 2-2-2 arányhoz ragaszkodni: ez lehet akár 1-1-1, 2-1-1, vagy bármilyen másik kombináció. Az a fontos, hogy a lényeg, tehát a közös programok megmaradjanak, és igyekezzenek a saját időrendjükhöz igazítani, hogy ne okozzon sok bonyodalmat. A pár mindenkinek erőteljesen javasolja a módszer alkalmazását, ugyanis tapasztalták, hogy működik. A minőségi, kettesben töltött idő, a romantikus, szórakoztató közös programok képesek elérni, hogy újra fellángoljon a szerelem, és megelőzhető legyen a szakítás.

Gyönyörű képeken az idős szerelmespárok

Sujata Setia több mint öt éve dolgozik fotósként, ez alatt az idő alatt pedig egy számára igen érdekes, de egyben kissé szomorú dologra figyelt fel. Az észrevétele után úgy döntött, megfelezi munkaidejét: a hónap egyik részét azzal töltötte, hogy a kliensei kívánságait teljesíti, a másikat pedig azzal, hogy idős szerelmesekről készít képeket. A fotók nemcsak gyönyörűek, de meghatóak is lettek: megmutatják a nagyszülők közti erős köteléket, tekintetükben pedig minden érzésük ott rejtőzik.

Ezt is szeretjük