Az élethosszig tartó kapcsolat 8 árulkodó jele a terapeuta szerint - Nálatok hány van meg?

A párkapcsolati szakértő szerint akkor lesz élethosszig tartó a szerelem, ha ezek megvannak a felek között. Nélkülözhetetlenek az egészséges, tartós viszonyhoz.

boldog par

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sosem tudható biztosan egy kapcsolatról, hogy élethosszig tart-e majd. De van néhány jel, ami ezt sejtetheti. Brittney Lindstrom párkapcsolati tanácsadó és terapeuta a Yourtango oldalán vette sorra ezeket.

A szakértő úgy véli, ha a következő jellemzők igazak egy párra, akkor egészséges a szerelmük, és nagy az esély arra, hogy életük végéig együtt maradnak majd.

Az élethosszig tartó kapcsolat jelei

Jól kijöttök egymás barátaival

Egy tartós kapcsolatban nagyon fontos az, hogy a felek barátai is kedveljék a választottat. Általában mindenki szeretné, ha párja jól érezné magát a baráti társaságában, és azt is, hogy közös programokat szervezhessenek. A szakértő szerint ha egy szerelmi viszony elején a másik bemutat a barátainak, az azt jelzi, hogy komolyan gondolja a folytatást.

Megnevettetitek egymást

A terapeuta hangsúlyozta: ez nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Nem mindenkinek egyforma ugyanis a humora, és eltér, hogy ki mit talál viccesnek. Ha mindketten meg tudjátok nevettetni a másikat, akkor ez annak a jele, hogy megértitek egymást, és egy hullámhosszon pendültök.

Konstruktívak viták

A párok, akiknél nagy az esély az élethosszig tartó kapcsolatra, képesek produktívan, konstruktívan vitatkozni. Nem vetik be a manipuláció eszközét, nem támadnak, és minden veszekedésből tanulnak valamit. A nézeteltéréseket később arra használják fel, hogy megelőzzék azt, hogy később is probléma adódjon a hasonló ügyekből.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Még akkor is jól szórakoztok, ha nem csináltok semmit

Nem kell mindig kimozdulni vagy programot szervezni. Az egészséges, boldog kapcsolatban élő párok számára az egyszerű időtöltések is különlegesek. Élvezik, ha csak ülnek a teraszon együtt, és akkor is jól érzik magukat, élvezik egymás társaságát, ha nem csinálnak semmit. A szakértő szerint ez az intimitás egy másik szintje, amitől egészen más megvilágításban látják egymást a felek.

Jobb emberré teszitek egymást

Mindig a legjobbat hozzátok ki egymásból? Arra törekszel, hogy mindennap jobb és jobb legyél a másik miatt, és azok miatt a dolgok miatt, amiket tőle tanultál? Egy jó kapcsolatban a felek nem a másik legrosszabb oldalát hozzák elő, és nem hívják fel mindig a figyelmet egymás hibáira, nem akarják ezeket a világ elé tárni.

Hálásak vagytok a másikért, és ezt el is mondjátok neki

A szakértő szerint jellemző ilyenkor az is, hogy a felek hálásak azért, hogy ott van nekik a másik, és a tudtára is adják ezt, illetve azt, hogy mennyire értékelik őt. És nemcsak elmondjátok ezt egymásnak, hanem apró, akár véletlenszerű tettekkel is kifejezitek, bizonyítjátok.

Megvan az intim viszony

Az egészséges, boldog viszonyban élő párok szeretik megcsókolni, megérinteni, megölelni egymást, és keresik a fizikai kontaktus lehetőségét. Néha még mindig olyan, mintha a mézeshetek fázisában lennének, még akkor is, ha évek óta együtt vannak.

Beszéltek a jövőről

Intő jel lehet, ha a partner mindig csak jelen időben beszél rólad és a kapcsolatotokról, a jövőt viszont szinte sosem említi. Ha nem von be a terveibe, akkor valószínűleg nem is veled képzeli el az életét. Viszont ha sokat beszéltek arról, mi lesz a következő években, évtizedekben, és előre terveztek, az szintén tartós kapcsolatra utal.

Olvass tovább! Ezek a szokások a boldok kapcsolat kulcsai

Ezek a szokások erősítik a kötődést, segítik megelőzni a szakítást, és hosszú, boldog szerelmet ígérnek.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük