Miért annyira vonzóak az elérhetetlennek tűnő férfiak? Egyszerű pszichológiai magyarázata van

A megközelíthetetlennek látszó férfiaknak rengeteg nő nem bír ellenállni. A pszichológusok szerint nem is véletlenül.

Miért vonzóak az elérhetetlen férfiak?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Határozott, magabiztos megjelenés, lehengerlő stílus és elérhetetlennek tűnő, érzelmileg szinte megközelíthetetlennek látszó személyiség - az ilyen jellemzőkkel megáldott férfiak általában mágnesként vonzzák a nők egy részét.

De miért is van ez így? Miért epekednek sokan olyan emberek iránt, akikről úgy érzik, sosem férkőzhetnek hozzájuk igazán közel, és sosem kaphatják meg őket? A jelenségnek több egyszerű, és teljesen logikus pszichológiai magyarázata van.

Az elérhetetlennek tűnő férfiak kihívást jelentenek

Az emberek jó részét vonzzák a kihívások, az ilyen férfiak meghódítása pedig jócskán annak ígérkezik. A megközelíthetetlen pasik nem tűnnek egyszerű esetnek, ezért különböző, gondolkodást és stratégiák kidolgozását igénylő technikákra van szükség a megszerzésükhöz - legalábbis a legtöbbek szerint. Ezáltal sokkal csábítóbbak az elérhető partnerjelölteknél, hiszen izgalmat és változatosságot jelentenek, ráadásul a legkisebb sikerek, illetve a kapcsolat bármiféle előremozdulása is nagy sikerélményként hat.

Jill P. Weber pszichológus elmondta a Psychology Todaynek, hogy ráadásul a férfi részéről érkező pozitív visszajelzések megerősítésként szolgálnak a nő számára: növelik az önbizalmát, érzékeltetik vele, hogy valóban elég jó ahhoz, hogy megszerezze a megközelíthetetlen párjelöltet. Ezek pedig egy egész folyamatot indítanak be, ugyanis olyan jó érzéssel töltik el az embert, amiből csak még többet akar majd.

A tökéletes élet illúzióját adják

Az élet nehézségeivel mindenki szembesül. Aki átélt már több sikertelen kapcsolatot, csalódást, esetleg válást is, az a szakértő szerint még jobban vágyik egy boldog szerelemre. A határozott, magabiztos, mindent a kezében tartó, elérhetetlennek tűnő férfi képzeletben kiutat jelenthet a problémákkal teli hétköznapokból. Rajta keresztül a hölgyeket gyakran elragadja a boldog élet illúziója, ez pedig még vonzóbbá teszi őt a szemükben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Önbizalomhiány és önértékelési problémák

A hasonló férfiak általában dominánsak, igazi alfahímek, ezek a tulajdonságok pedig nagyon csábítóak azoknak, akik egyébként önbizalomhiánnyal küzdenek. Úgy gondolhatják, a partner majd ellensúlyozza a saját önértékelési problémáikat, illetve ők is meríthetnek egy kicsit a másik magabiztosságából. Számukra ijesztőek lehetnek a túl kedves és megbízható férfiak, úgy érzik, nem érdemlik meg őket, csak olyanokat, akiktől nem kapják meg a kellő megbecsülést: így ugyanis saját negatív énképük passzol a másik negatív viselkedéséhez.

Felmentést ígérnek az intimitási gondok alól

Mindezeken kívül, ha egy nő intimitási problémákkal küzd, akkor az elérhetetlen férfi egyfajta megkönnyebbülést hoz számára, hiszen úgy érzi, egy hasonló partner nem kéri és várja el, hogy párja megnyíljon neki, nem akar hozzá túl közel kerülni.

A helyzet azonban az, hogy a pszichológusok szerint bármilyen vonzónak is tűnik egy elérhetetlen férfi, az egészséges kapcsolatok kialakítására a fentiek mellett kevés esély van. Egy normális, boldog és kiegyensúlyozott viszonyhoz az kell, hogy a felek egyenrangúak legyenek, valóban fontosak legyenek a másiknak, és igazán szeresség egymást. Ez pedig ezekkel a feltételekkel csak ritkán teljesülhet.

Mitől lesz azonnal vonzó egy nő a férfiak szemében?

A vonzó nők ismérve az, hogy első látásra nyomot hagynak másokban, ebben pedig a testbeszéd is nagyon sokat segíthet. A következő dolgokra érdemes odafigyelni ahhoz, hogy lehengereld azt a férfit, akivel szeretnél mélyebben megismerkedni: tudat alatt varázsolod el velük a másikat.

Ezek a dolgok fogják meg a férfiakat egy nőben - Még mielőtt bemutatkoznátok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük