6 szokás, amitől boldogabb leszel - Építsd be őket a mindennapjaidba

Egyszerű szokásokkal is fokozható a boldogság. Ezeket sajátítsd el ahhoz, hogy jobbá tedd a mindennapjaidat, és változtass a közérzeteden.

boldogsag
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A boldogság rengeteg különböző tényezőtől függ. És bár ezek közül sokra nincs az embernek ráhatása, sok mindenen nem tud változtatni, vannak olyan apróságok, amin igen, és amik teljesen átalakíthatják a közérzetedet, a hétköznapjaidat.

Ha boldogabb akarsz lenni, és szeretnéd máshogy látni, élni az életedet, építsd be ezeket az egyszerű, de nagyon is hatásos szokásokat a mindennapjaidba. Hidd el, hamar érezni fogod az eredményt.

Szokások, amiktől boldogabb leszel

Adj hálát!

Az ember gyakran elfelejti értékelni, amije van, amit elért, és inkább csak a negatív dolgokra fókuszál. Pedig, ha igyekszel a pozitívakat is szem előtt tartani, akkor sokkal jobb lesz a közérzeted, és teljesen máshogy szemléled majd a történéseket. Próbáld minden reggel vagy este átgondolni, miért lehetsz hálás: ha ezt hosszú távon gyakorlod, az agyad is átáll egy kicsit, és a jóra koncentrál majd, illetve sokkal könnyebben észreveszed majd a pici szépségeket, örömforrásokat a hétköznapokban.

Hagyj időt arra, amit szeretsz!

Az egész napos rohanásban sokan elvesznek, és a teendők mellett szinte semmire nem marad idejük. Az tény, hogy valóban nehéz egyensúlyozni a sok feladat közt, de ha boldogabb szeretnél lenni, fontos, hogy mindennap csinálj valamit, ami örömet okoz számodra. Legyen szó sorozatnézésről, olvasásról, egy kis sétáról, edzésről, vagy bármiről, amit szeretsz, szoríts ezeknek egy kis helyet a naptáradban! Így feltöltődsz majd, és lesz mit várnod egy megterhelő munkanapon is.

Mozogj!

A mozgás endorfint termel, fokozza a boldogságot, csökkenti a stresszt, és segít egy kicsit kikapcsolni az agynak. Ezért is van az, hogy akik rendszeresen sportolnak, sokkal kiegyensúlyozottabbak. Bár valóban nem könnyű beiktatni az edzést, érdemes megpróbálni, mert gyorsan érezhető változást tapasztalhatsz tőle. Nem kell feltétlenül nagyon megterhelőnek lennie, és nem is kell mindennap mozognod, elég akár heti 2-3 alkalommal is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Tervezz!

Észrevetted, hogy teljesen más a hangulatod, ha mondjuk tervben van egy nyaralás? Ez azért van, mert ilyenkor még a legnehezebb percekben is tudsz abba kapaszkodni, hogy hamarosan pihenhetsz, és igazán kiélvezheted a szabadságot, az életet. De nem csak évente egyszer lehet ez így. Igyekezz hetente-kéthetente valami jó programot szervezni, akár egy kirándulást, egy mozit, egy romantikus estét a pároddal, hogy legyen mire gondolnod, legyen mibe kapaszkodnod a monoton napokon.

Tölts időt vidám emberekkel!

Az is fokozhatja a hangulatot, ha ismerkedsz, és új barátokat szerzel, de az még inkább, ha a megfelelő emberek társaságában töltöd az idődet. Volt például egy kutatás, amely során milliomosokat kérdeztek meg, és kiderült, egy közös mindenképp van bennük: másképp válogatják meg közeli barátaikat, nem engednek teret a mérgező, csakis az inspiráló kapcsolatoknak.

Tedd félre a telefont!

Ma már szinte mindig a kezünkben van a telefon, ha van egy kis időnk, folyamatosan a hírfolyamot vagy az Instát böngésszük, ez viszont nagyon is frusztrálóan hat mindenkire. Az állandó online jelenlét, a tökéletesre retusált vagy utazós fotók nézegetése teljesen elronthatja a hangulatodat, depresszív gondolatokat és önbizalomhiányt, elégedetlenséget okozhat. Ha boldogabb szeretnél lenni, próbáld a minimálisra csökkenteni a telefonozást, és napi 1-2-szer nézz rá csak a netre, vagy akkor, ha tényleg szükséged van rá.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább számukra természetesek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük