5 gyakori probléma, amivel a magas intelligenciájú emberek küzdenek - Más dolgok okoznak számukra gondot

A magas intelligenciájú emberek részben más problémákkal küzdenek, mint a többiek. Ezek okoznak a legtöbbször nehézséget számukra.

gondolkodo no

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magas intelligenciájú emberek gondolkodása, viselkedése, szokásai sokszor különböznek másokétól. És bár a magas IQ-nak rengeteg pozitív hozadéka van, akadnak bizony negatív velejárói is.

Kiemelkedő képességeikből fakadóan részben más problémákkal küzdenek, más dolgok okoznak számukra gondot, mint a többieknek. Sorra vesszük, mik azok a nehézségek, amikkel sokan szembesülnek közülük.

A magas intelligenciájú emberek problémái

Hamar eluralkodik rajtuk az unalom

Az intelligens emberekre jellemző, hogy hamar megunnak dolgokat, például a munkahelyi rutinfeladatokat, a monoton tevékenységeket, a kihívást nem jelentő projekteket vagy épp az átlagos, hétköznapi beszélgetéseket. Ha nem használják ki szellemi képességeiket, gondolataik hamar elkalandoznak. A semmitmondó csevejek fárasztóak, nehézkesek számukra, és nem is szívesen beszélgetnek olyan témákról, amik nem keltik fel az érdeklődésüket.

Sokszor nem túl népszerűek

A magas intelligenciahányadossal rendelkező embereket sokszor beképzeltnek, mindentudónak tartja a környezetük, így gyakran nem is túl népszerűek. Mivel előfordul, hogy máshogy látják az élet dolgait, illetve nem félnek használni, kimondani a tudásukat, arrogánsnak tűnhetnek, és számos ember számára antipatikusak. Ezenkívül előfordul, hogy öntudatlanul, akaratlanul is rávilágítanak mások hiányosságaira, hibáira, így még ellenszenvesebbnek tűnhetnek egyesek szemében.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nehezen hoznak döntéseket

A magas IQ elősegíti a logikus és analitikus gondolkodást, ennek azonban hátránya is van. Mivel egy-egy komolyabb döntés előtt a kiemelkedő intelligenciájú emberek az összes eshetőséget, alternatívát, lehetőséget, buktatót átgondolják, nehezen jutnak dűlőre a fontos kérdésekben, nehezen hozzák meg a végső elhatározásokat. Pontosan ezért számukra néha még a kis döntések is nagy kihívást jelentenek.

Túlzottan törekednek a tökéletességre

Különösen jellemző rájuk a túlzott perfekcionizmus, mindent a lehető legtökéletesebben akarnak csinálni, ám ezzel sokszor irreális elvárásokat, célokat tűznek ki maguk elé. És bár természetesen nagyon is jó dolog, ha mindenben a hibátlanságra törekednek, ez valójában teljesen lehetetlen, megvalósíthatatlan elképzelés, és borzasztó kimerítő számukra.

Rettegnek a bukástól

A magas elvárások és a perfekcionizmus miatt rettegnek a bukástól, a kudarctól és attól, hogy valami nem úgy sül el, ahogyan azt elképzelték. Óriási nyomást helyeznek magukra minden területen, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy nehezen hoznak döntéseket, illetve félnek kockáztatni. 

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább rájuk jellemzőek, számukra természetesek.

Ezt is szeretjük