Ez a boldog házasság és a jó szex egyösszetevős receptje: nektek is beválhat
Nem gondolnád, hogy ennyit számít, pedig minden ezen múlhat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok nagy kérdést feltettek már az emberek, melyek jó része költői maradt, de az bizonyosan köztük volt, hogy mi a boldog házasság és a jó szex titka. Kutatók most megtalálták a választ, a recept pedig nagyon egyszerű.

A kutatást a Georgiai Állami Egyetem végezte 900 heteroszexuális amerikai pár részvételével. A kutatók a kapcsolatuk minőségére vonatkozó kérdéseket tettek fel, a válaszok pedig egy irányba mutattak.

Mi a boldog házasság titka?

A vizsgálat eredményei szerint azok a párok, akik megosztják egymás közt a gyereknevelés terheit, boldogabbak, mint azok, akik nem. Minél inkább közelít a feladatmegosztás a fele-fele arányhoz, annál jobb a párkapcsolat. Azok a párok számoltak be a legrosszabb minőségű párkapcsolatról és a legkevésbé kielégítő szexuális életről, akik ezeket a tennivalókat nem osztják fel.

A boldog házasság titka tehát, hogy a férfi is kivegye a részét egyenlő arányban a gyerekek körüli teendőkből. Persze a legtöbb édesanya számára nem újdonság, milyen sokat is jelent ez, hiszen nem kis munka mindent egyedül csinálni, hovatovább nem is igazságos. A kutatás eredménye azonban újfent bebizonyította, hogy mi a helyes irány a párok számára: egyenlő arányban elosztani a feladatokat a háztartásban, illetve a gyerekek körül.

Miért fontos ez?

Józan ésszel végiggondolva az a nő, aki egyedül kell, hogy boldoguljon a gyereknevelés gondjaival, sokkal jobban elfáradhat, sokkal stresszesebb lehet, ami a kapcsolat kiegyensúlyozottságát veszélyezteti. Akkor azonban, ha nem maga kell, hogy boldoguljon, hanem a párja is kiveszi a részét a teendőkből, több energiája marad, amit önmagára - hiszen az is fontos, kapcsolati szempontból is - és párkapcsolatára fordíthat. Mindez megmutatkozhat a jobb konfliktuskezelésben és természetesen a jobb szexuális életben is, hiszen egy pihentebb nő valószínűleg gyakrabban kedvet érez az együttlétekhez, mint egy fáradt, aki érthető módon ritkábban.

Mindemellett érdemes a férfi oldaláról is megközelíteni a dolgokat. A kutatók azt a megállapítást hozták a vizsgálat alapján, hogy a férfit jó érzéssel tölti el, ha apaként hasznos, aktív résztvevője a gyereknevelésnek - vagyis ily módon nemcsak a párja napjait teszi tehát könnyebbé, illetve őt magát elégedettebbé házasságával.

Ezt is szeretjük