18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Így javít a házasságon a beütemezett szex - Nem csak a mennyiségre van jó hatással

Hosszú távú kapcsolatban rengeteg napi, heti teendőt beosztotok. Bár a beütemezett együttlét nem hangzik túl romantikusnak, valójában több pozitív hozadéka van, mint hinnéd.

GettyImages-1338019158

Az együttlét beütemezése lapossá, unalmassá és monotonná teszi a házaséletet - legalábbis ez így él a köztudatban. Pedig a szex beidőzítése nem jelenti a szenvedély elmúlását, sőt, az együttlétek mennyiségét is megnövelheti.

Egy párkapcsolat elején a szex általában olajozottan működik. Az évek múlásával azonban munkára van szükség, hogy fenntartsuk a szenvedélyt és a rendszerességet. A szex mennyiségével kapcsolatos igények emberenként változnak, illetve sok szexterapeuta és coach is foglalkozik a témával. A szexuális preferenciák kapcsán a legfontosabb, hogy bátran kommunikáljunk elképzeléseinkről. A beidőzített szex, bár vágyrombolóként hangzik, mégis sokat segít a szexuális életünk stabilitásán.

A beütemezett szex előnyei

Segít előnyben részesíteni a nemi életet

Ha beépítitek a szexet a napi vagy heti menetrendetekbe, azzal együtt priorizálni is tudjátok azt. Ha úgy érzed, a párkapcsolatotokban háttérbe szorult a nemi élet, a szex beidőzítésével ismét kiemeltebb szerephez juthat. 

GettyImages-200368672-001
Fotó: Solskin / Getty Images Hungary

Növeli a szex mennyiségét

Magától értetődően, ha találtok egy fix napot az együttlétre, az emelni fogja az együttlétek számát. Akármekkora is a libidótok, ha találtok egy gyakoriságot, ami mindkettőtöknek megfelel, többet nem fognak eltelni akár hetek vagy hónapok két együttlét között.   

Kiegyensúlyozottabbá tesz

Egy svéd tanulmány szerint, akik többet szexelnek, boldogabbak. A tudósok azt állapították meg, hogy azok, akiknek havi egyről heti egyre nőtt a szexuális aktivitásuk, annyival boldogabbak lettek, mintha 10 millióval többet találtak volna bankszámlájukon. A kutatás során ezer nőt interjúvoltak meg, milyen aktivitás teszi őket a legboldogabbá - a szex volt a leggyakoribb válasz. A heti egynél többszöri szex viszont nem emeli már a boldogsági szintet - ilyenkor már a heti együttlét minősége a döntő. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem kell többet félni a visszautasítástól

A szex kezdeményezéséhez gyakran negatív érzések és viták társulnak. Sokan félnek a visszautasítástól, és ez rányomja a bélyegét a párkapcsolatra. Ha az együttlét fix napokon történik, akkor mindkét fél be fogja tartani ígéretét - így a visszautasítás mint tényező, kiesik. A szex beosztásával a ráhangolódásra is több idő jut, hiszen már az adott nap elején tudod, hogy este miben lesz részed. 

Erősíti a “csapatmunka”-érzést

Természetesen beidőzített együttlétkor is megtörténhet, hogy az egyik félnek nincs hozzá kedve. Ilyenkor nem érdemes feladni a megállapodást, inkább gondoljatok a dologra csapatmunkaként. Beszéljétek meg egymással, mire van szükségetek a megfelelő hangulat megteremtéséhez. 

GettyImages-1284190557
Fotó: fotostorm / Getty Images Hungary

Javít a kommunikáción

A szex egy kényes téma, amiről sok pár nem beszélget eleget. Ha rendszerességet visztek a nemi életbe, az mindkettőtöket rákényszerít arra, hogy egyeztessetek a vágyaitokról és igényeitekről. Egy ilyen beszélgetés rávilágít az esetleges félreértésekre, prekoncepciókra - ezek felfedésével pedig nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is javulhat. 

Ezek a szexuálisan elégedett párok tanácsai

Sokan kíváncsiak arra, hogy a hosszú ideje együtt lévő párok miként gondoskodnak arról, hogy évek, évtizedek múltán is jó legyen a szex. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük