18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hogy lesz 50 felett igazán élvezetes a szex? Ezekre kell figyelni a gyönyörteli szeretkezésekért

Mit tehet egy pár, hogy ötven felett is intenzív, élvezetes legyen a szex? Van pár apróság, amire oda kell figyelni, és néhány szokáson nem árt változtatni sem.

Így lesz jó a szex 50 felett

Ötven felett a szex nemcsak a menopauza miatt változhat meg, hanem a két ember életében bekövetkező átalakulások miatt is. A gyerekek általában ekkor már kirepülnek, a tartós kapcsolatban, házasságban élők pedig hajlamosak beragadni a napi rutinba. A szenvedély és a szexuális vágy az évek múlásával csökkenhet, a szeretkezések pedig egyre ritkábbá válhatnak. 

Ahhoz, hogy a szex ekkor is gyakori, gyönyörteli maradjon, érdemes odafigyelni néhány dologra. Ötven felett sem kell, és nem is szabad lemondani ugyanis az élvezetes együttlétekről, és nem szabad beletörődni az elégedetlenségbe. 

Így lesz 50 felett igazán élvezetes a szex

Fontos a kommunikáció

Az első és legfontosabb az őszinte és nyílt kommunikáció. A feleknek tudniuk kell beszélni az érzéseikről, a vágyaikról, és el kell mondaniuk egymásnak, ha valamit másképp szeretnének, mint korábban. Jó ötlet lehet néha egy-egy estét arra szánni, hogy meghitt, nyugodt körülmények között leüljenek egymással, és átbeszéljék, milyen változtatásokat akarnak, mi jelent számukra problémát, hogy lehetnének jobbak az együttlétek.

Érdemes szex közben is óvatosan jelezni a partnernek, hogy mi az, ami jó, és mi az, ami kevésbé, és utójáték gyanánt összebújás közben szintén meg lehet beszélni, kinek mi okozott igazán örömöt a szeretkezés során, mi az, amit legközelebb még kipróbálnának a felek. Arra viszont mindig figyelni kell, hogy az ilyen beszélgetések sose bántó, számonkérő hangnemben folyjanak, és mindig forduljanak egymáshoz megértéssel, nyitottsággal a pár tagjai. De az is lényeges, hogy csak olyan dolgokba menjenek bele, ami mindkettőjük részéről rendben van, semmit ne erőltessenek egymásra.

Egész napos előjáték

Egy tartós kapcsolatban sokszor nehezebb meghozni a vágyat az együttléthez, és a spontaneitás is meggyengülhet vagy eltűnhet. Éppen ezért jó, ha egy „egész napos” előjáték előzi meg a szexet. Írjatok egymásnak erotikus üzeneteket napközben, melyekkel az estére hangolódtok, és amelyek már előtte feltüzelik a hangulatot. A sexting meghozza a várakozás izgalmát és fokozhatja az intimitást. Ráadásul azoknak, akik korábban nem próbálták, újdonságként is szolgálhat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

De ha úgy érzi a pár, hogy ez távol áll tőle, azzal is hasonló hatást érhetnek el, ha személyesen kacérkodnak egymással napközben, és tesznek szexi megjegyzéseket a másiknak. 

Új pózok, helyszínek és kreativitás

A monotonitás rányomhatja a bélyegét a szexuális életre, ezért érdemes új pózokat, helyszíneket kipróbálni, és kreativitást vinni az együttlétekbe. Lehet, hogy a korábban jól bevált pózok már nem működnek annyira, ezért nem árt újakat felfedezni. Előfordulhat, hogy esetleges egészségügyi problémák is nehezítik a dolgot, ekkor is érdemes megbeszélni, mi az, ami mindkét félnek jó, és olyan pozitúrákat találni, amelyeket mindketten igazán élveznek. 

És azt is szem előtt kell tartani, hogy a szex nemcsak a behatolásos együttlétet jelentheti, és nem csak az orgazmusról szól: érintésekkel, kézzel vagy orálisan is kényeztethetik egymást a pár tagjai.

A síkosítás sokat segít

A menopauza után sokakat érint a hüvelyszárazság, ami megkeserítheti a szexuális életet. Ebbe a problémába azonban nem szabad beletörődni, hanem foglalkozni kell vele. Érdemes nőgyógyász segítségét kérni, aki javasolhat különböző krémeket, géleket, a szeretkezések során pedig a síkosító nyújthat megoldást. A partnerrel is beszélni kell róla, ugyanis, ha nem tudja, hogy ez állt az elzárkózás vagy a visszautasítások hátterében, az további gondokhoz, eltávolodáshoz vezethet.

Miben változik az élet 50 felett?

Sokan félnek az idő múlásától, az ezzel járó változásoktól annak ellenére, hogy ez egy teljesen természetes folyamat. És egyáltalán nem arról van szó, hogy a kor előrehaladtával a dolgok csak negatív irányba változnak. Az életnek több olyan területe is van, ami ötven felett pozitív irányt vesz, és sokkal jobbá, könnyebbé válik. Például bármilyen meglepő is, több kutatás bebizonyította már, hogy ebben a korban a szex jóval élvezetesebbé válik. De nem ez az egyetlen terület, ami miatt jobb lesz az élet ötven felett: további előnyökkel is számolhat az ember.

Miben lesz jobb az élet 50 felett? Nem csak a szex élvezetesebb

Számos változás következik be az ember életében ötven felett: a szakértők elárulták, milyen előnyei vannak ennek a korszaknak.

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük