Mit látnának belőled, ha 2 percen belül posztolnod kellene egy szelfit? Retus nélkül mutatja meg a valóságot ez az app

A BeReal applikáció nagyon más, mint a többi, ezért is egyre népszerűbb.

no telefon cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Instagram, a Facebook és a TikTok tele van agyonszerkesztett, szétfilterezett fotókkal, nagyon ritka, hogy az ember a valóságot látja a posztokon, főleg akkor, ha influencerek, sztárok képeit nézi. Ezek az oldalak, applikációk rengeteg felhasználónak okoznak frusztrációt, sokakban keltenek bizonytalanságot, önbizalomhiányt. Van azonban egy alkalmazás, ami igazi felüdülés ezekhez képest: szöges ellentéte a többinek.

A BeReal közösségi app alapkoncepciója is teljesen más, mint a többié, és sokkal szórakoztatóbb, vidámabb, őszintébb náluk. Talán éppen ezért is örvend egyre nagyobb népszerűségnek.

Miért más a BeReal app?

A francia gyártású BeReal 2020-ban robbant be a piacra, méghozzá azzal az üzenettel, hogy „ha influencer akarsz lenni, akkor maradj a TikToknál vagy az Instagramnál”. Bár ez kicsit önromboló marketingnek tűnik, hiszen manapság már a legtöbb fiatal influencer akar lenni, igazából pontosan ezért keltette fel a világ figyelmét. Nagyon eltér ugyanis a többi közösségi oldaltól.

A felhasználók az alkalmazáson keresztül barátaikkal léphetnek kapcsolatba, a lényege pedig az, hogy képeket kell küldeniük egymásnak, de nem akárhogyan. A BeReal a nap egy váratlan, véletlenszerű időpontjában minden letöltőjének küld egy-egy értesítést, miszerint két percük van egy fotót készíteniük magukról. Ekkor az előlapi és a hátlapi kamera is működésbe lép, mindegyikkel lőni kell egy felvételt, és nincs lehetőség semmiféle szerkesztésre, filterezésre. A barátok tehát a valóságot látják: téged, az adott pillanatban, és azt, ahol vagy, vagy azt, amit éppen csinálsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az appon nincsenek like-ok, csak Realmojik, amelyek a te arckifejezéseidet mutatják meg, és csak akkor tudod megnézni a barátaid posztjait, ha te is megosztod a tiédet. Bár furcsa lehet, hogy egészen váratlan pillanatban kell képet készítened magadról, igazából így nagyon vicces, őszinte felvételek születhetnek, amikkel az ismerősök feldobhatják egymás napját, és még jobban beleláthattok a másik életébe, hétköznapjaiba. Persze, ha nem akarod, nem muszáj megosztani a fotót, de akkor a többiekét sem nézheted meg.

Egyre népszerűbb az alkalmazás

A BeRealban nincsen köntörfalazás, nincs átverés, sem retus vagy filter, sőt nem is lógnak rajta az emberek egész nap, mert csak napi egyszer lőnek fotót, illetve nézik meg ismerőseik posztjait. Az ingyenes alkalmazást már több mint egymillióan töltötték le, a Play áruházban pedig ötből 4,6-os értékelést kapott, összesen 28 ezer felhasználótól. 

Ilyen képeket posztolna Drew Barrymore és Beyoncé a Buzzfeed szerint, ha használnák a BeReal alkalmazást.
Ilyen képeket posztolna Drew Barrymore és Beyoncé a Buzzfeed szerint, ha használnák a BeReal alkalmazást.

A Buzzfeed vicces képeken mutatta meg a működését, azt képzelték el, milyen lenne, ha a legnagyobb sztárok is használnák. Drew Barrymore-t például virágok közé képzelték el, Beyoncéról pedig úgy gondolták, öltözködés közben posztolna képet, és csinos cipőjét örökítené meg.

Ilyen az Insta-sztárok valódi külseje

A beauty.false nevet viselő profil azt mutatja meg, hogyan veri át jó néhány híresség és blogger a követőit. A netre feltöltött és az igazi, Photoshop-mentes lesifotókat montázsolják egymás mellé, hogy megmutassák, mekkora a különbség köztük. A celebekre pár felvételen szinte alig lehet ráismerni, annyira agyonretusálják a képeiket.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük