Te megmutatnád? Retusálatlan, filter nélküli arcképek lavinája indult el az Instagramon - A valóság megint divat lesz?

A sminkesnek elege lett a szétretusált fotókból. Arra kérte a nőket, hogy mutassák meg valódi arcukat.

filterdrop cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az Instagram telis-tele van gyönyörű, makulátlan testű és arcú nőkkel, akiket sokan irigykedve néznek. A fotóik láttán rengeteg emberben felmerülnek a következő kérdések: hogy lehet, hogy ennyire hibátlanok? Nekik miért nincsenek pattanásaik, bőrhibáik vagy épp narancsbőrük? Nos, a helyzet az, hogy a titkuk leginkább a sok retusálásban és a filterekben rejlik.

Egy sminkmester megelégelte az agyonszerkesztett fotókat, és elindította a #FilterDrop nevű kihívást, melyhez nagyon sokan csatlakoztak.

Ejtsd a filtert, mutasd a valóságot!

Sasha Pallari megelégelte az influencerek irreális posztjait, és elhatározta, azzal szeretné bátorítani a nőket, valamint növelni az önbizalmukat, hogy valódi képek megosztására veszi rá a netezőket. Felhívására azóta sok nagyon őszinte kép érkezett, amelyekhez hasonlóakat nagyon ritkán lehet csak látni az Instán. A netezők sorra mutatták meg pattanásaikat, bőrhibáikat, smink nélküli külsejüket vagy éppen azt, milyen is lesz a nap végére az alapozó az arcukon.

A sminkes célja egyébként az ötlettel nemcsak a magabiztosság növelése és a pozitív énkép erősítése volt, hanem az is, hogy harcoljon a fizetett hirdetésekhez készült szétretusált fotók ellen. Ezek ugyanis gyakran teljesen félrevezetik a nőket, és elhitetik velük, hogy az adott terméknek köszönhetően az ő bőrük is olyan hibátlan lesz, mint az adott bloggeré rengeteg szerkesztés és filter után.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ugyanaz a nő filterrel és anélkül: hatalmas a különbség. Nem is értjük, miért akarta elfedni természetes szépségét. (A kis nyíllal tudsz lépni a képek között.)

A tükör megmutatja a valóságot. A fiatal nő felhívja a figyelmet arra, hogy bár a legtöbben csak a jobb oldali arcáról készült képet osztanák meg, nem szabad szégyellni a pattanásokat sem, hiszen teljesen természetesek, és sokan küzdenek velük.

A bal oldali képen azt szemlélteti, hogy néz ki igazából a sminkje a nap végére. A jobb oldalin pedig azt, hogy mit hisz erről az Insta-közösség egy része. Bizony, estére senki sminkje nem tökéletes.

Az alábbi lánynál sem lenne semmi szükség filterre, hiszen az arca bármiféle effekt vagy retus nélkül is gyönyörű.

Ez a hölgy bevallotta, sokáig csak akkor érezte magát gyönyörűnek, ha filtereket használt a fotóin. Mára azonban már tudja, hogy ezek nélkül is szép.

Sasha Pallari azt szeretné elérni, hogy senki se használhasson effekteket és szerkesztést a promóciókhoz készült fotókon, és az is a célja, hogy a nők megszeressék valódi külsejüket.

Képeken az Insta-átverések

Danae Mercer újságíró és influenszer posztjai jócskán eltérnek az átlagostól. Olyan fotókat oszt meg magáról, amilyeneket a legtöbben nem mernének. Mindezt azért teszi, hogy megmutassa a netezőknek, milyen is valójában egy gyönyörű, hús-vér nő: nem olyan, mint a photoshopolt fotókon, de ugyanúgy csodás.

Ezt is szeretjük