18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért fájhat, mikor beléd hatol? Egy gyakori ok, amire sokan nem gondolnak
A fájdalmas behatolás gyakori probléma.

Sajnos igen gyakori, hogy egy szex közben fellépő kellemetlen érzést egyszerűen elviselnek, megszoknak, figyelmen kívül hagynak, nem pedig megpróbálják megkeresni az okát, és a lehetséges megoldást a problémára. Ez pedig két dolog miatt is hiba.

Egyfelől a szexuális életre árnyékot vet majd a visszatérő fájdalom, másrészt a fájdalom okozója egészségügyi probléma is lehet, amivel fontos orvoshoz fordulni.

Miért lehet fájdalmas a behatolás?

Sok nő számára okoz kellemetlen érzést, amikor párjuk beléjük hatol. A gyakori probléma hátterében a legtöbben nem is sejtenék, hogy akár komolyabb baj is állhat.

A fájdalmas behatolás oka ugyanis egyebek között petefészekciszta is lehet. A ciszta egy folyadékkal teli, tömlőszerű képződmény, amelynek mérete a pár centistől a teniszlabdányiig terjed rendszerint. A petefészekciszta a még fogamzóképes nőknél is előfordulhat, tehát fiatalabb korban sem kizárt. Lehet jó- és rosszindulatú. A jóindulatú a funkcionális ciszta, amely pár hónap alatt felszívódik, a rosszindulatú pedig a patológiás, amelyet gyógyszeres kezeléssel, műtéttel kezelnek az orvosok.

Milyen fájdalomra kell felfigyelni?

A petefészekcisztára utaló fájdalom a behatolás pillanatában lép fel a medence egyik oldalán, jellege éles és szúró. Ha rendszeresen ilyen érzést tapasztalsz, mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat, hogy megvizsgálhasson.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük