18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért fájhat, mikor beléd hatol? Egy gyakori ok, amire sokan nem gondolnak
A fájdalmas behatolás gyakori probléma.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos igen gyakori, hogy egy szex közben fellépő kellemetlen érzést egyszerűen elviselnek, megszoknak, figyelmen kívül hagynak, nem pedig megpróbálják megkeresni az okát, és a lehetséges megoldást a problémára. Ez pedig két dolog miatt is hiba.

Egyfelől a szexuális életre árnyékot vet majd a visszatérő fájdalom, másrészt a fájdalom okozója egészségügyi probléma is lehet, amivel fontos orvoshoz fordulni.

Miért lehet fájdalmas a behatolás?

Sok nő számára okoz kellemetlen érzést, amikor párjuk beléjük hatol. A gyakori probléma hátterében a legtöbben nem is sejtenék, hogy akár komolyabb baj is állhat.

A fájdalmas behatolás oka ugyanis egyebek között petefészekciszta is lehet. A ciszta egy folyadékkal teli, tömlőszerű képződmény, amelynek mérete a pár centistől a teniszlabdányiig terjed rendszerint. A petefészekciszta a még fogamzóképes nőknél is előfordulhat, tehát fiatalabb korban sem kizárt. Lehet jó- és rosszindulatú. A jóindulatú a funkcionális ciszta, amely pár hónap alatt felszívódik, a rosszindulatú pedig a patológiás, amelyet gyógyszeres kezeléssel, műtéttel kezelnek az orvosok.

Milyen fájdalomra kell felfigyelni?

A petefészekcisztára utaló fájdalom a behatolás pillanatában lép fel a medence egyik oldalán, jellege éles és szúró. Ha rendszeresen ilyen érzést tapasztalsz, mindenképpen keresd fel a nőgyógyászodat, hogy megvizsgálhasson.

Ezt is szeretjük