5 dolog, amit a férfiakról feltétlenül tudnod kell!

Mivel két bolygóról érkeztünk, néha nehéz lehet neked vénuszlakóként megérteni, hogy mit miért csinál a pasi. Persze nem lehetetlen.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Érthetetlen férfitettekből akad bőven, azonban van közöttük néhány, ami korántsem olyan rejtélyes, mint gondolnád. A bosszantó szokások olykor nem ellened szólnak, és amikor azt hiszed, hogy nem vagy elég jó, könnyen lehet, hogy párod egyszerűen csak feszült, és egyáltalán nem veled van problémája. Végül pedig: ha azt mondja, nem gondol semmire, higgy neki, mert előfordulhat, hogy igazat beszél. Jó, ha ezekkel tisztában vagy.

Önkielégítés a szerelmi fészekben

A legtöbb pasi egyetért abban, hogy még párkapcsolatban, kielégítő szexuális élet mellett is időnként a kezébe kell vennie a dolgokat. Ha este, egy feszült nap után nem tud elaludni, és csendben a takaró alatt elkalandozik a keze, az segít álomba merülni.

Ne gondold, hogy az önkielégítés feltétlenül erőteljes szexuális töltetű, ha pedig párod hódol ennek a szokásnak, akkor az azt jelenti, hogy már nem is vonzódik hozzád. A férfi számára önmaga kényeztetése olykor sokkal inkább stresszoldás, mint szexuális élvezet, így hát, ha nemi életetek egyébként teljesen rendben van, akkor ezek a magányos percek korántsem jelentik azt, hogy partnered elégedetlen lenne veled. Egyszerűen csak vannak alkalmak, amikor gyors kielégülésre vágyik, és megkeresi a legrövidebb utat.

Csak semmi bonyodalom!

A férfiak nagy többsége nem bonyolult lelkéről híres. A két legfontosabb dolog számukra az étel és a szex, ami a sorrendet illeti, megegyezés még nem született a részükről. Ne próbáld tehát túlelemezni, amit partnered mond vagy csinál.

A pasi általában azt mondja, amit gondol, és az, hogy megnéz más nőket is, még nem jelenti azt, hogy le is fog feküdni velük. Ugyanakkor, ha valamit elront, a legtöbb pasi nehezen mondja ki, hogy bocsánat, de adj időt neki, hogy a maga módján kiengeszteljen.

Félelmetes romantika

Egyszer feledhetetlen élmény a Time of my Life-ra szeretkezni egy nyári éjszakán, de akkor legközelebb viseld el a romantikusan bömbölő rockzenét is, mint amilyen az AC/DC. A pasi ugyanis nem mindig arról fantáziál, hogy a tengerparton hempereg a lemenő nap fényénél. Néha sokkal kézzel foghatóbb dolgok keltik életre az érzékeit: rövid szoknyák, részeg éjszakák, gyönyör.

Kötelező szex

A legtöbb nő nem tudja, hogy a férfiaknak szükségük van a szexre, hogy érezzék az érzelmi kötődést, emellett azonban a szexnél sokkal többre vágynak egy kapcsolatban. A pasinak jólesik, ha azért szereted, aki, és frusztrálja, ha csupán a szexuális képességei alapján ítéled meg. Mégis, addig létezik a szemében a jó párkapcsolat fogalma, míg az ágyban minden rendben van.

Ne hidd tehát, hogy a férfi számára az elköteleződés egyenlő az érzelmek nélküli, hosszú távra garantált szexuális élettel, hiszen neki is kellenek érzelmek. Ha viszont a testi szerelem nem működik, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy előbb vagy utóbb kapcsolatotok más területein is problémákkal kell majd szembenézned.

A szex mérce a pasi számára, amiből következtet arra, hogy mennyire fontos neked, amitől kellőképpen szélesnek érzi a mellkasát, illetve kielégítőnek a férfiasságát. Ha ezen a téren kudarcot vall, akkor annyira elbizonytalanodhat, hogy az egész párkapcsolat érzelmi alapját megkérdőjelezi.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Erre a problémára pedig csak egyetlen orvosság létezik: ne félj kezdeményezni, és meglátod, a gyönyör boldogsághormonjai jóval szebbre színezik majd a világot.

A férfiak igenis szeretik az előjátékot

A tévhitekkel ellentétben a pasik egyáltalán nem vetik meg az előjátékot. Talán, ha a nők egy kicsit többet csinálnák, ők sem lennének ilyen lusták ezen a téren, időnként ugyanis szeretik, ha partnerük kényezteti őket. Ezalatt ne csak az orális szexre gondolj, hiszen a pasinak is van füle, nyaka, illetve még számtalan rejtett erogén zónája a testén. Lepd meg partneredet, és fedezd fel mind! Ne feledd, hogy a férfinak az, amikor várakozik a szexre, és eközben kényeztetésedet élvezheti, éppen olyan bizsergető és fantasztikus lehet, mint számodra, amikor ő teszi mindezt.

Cikkünk a Pasik, szerelem & szex című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük