Tormakrém készítése házilag: így csináld
Ha a bolti változattal fenntartásaid vannak, akkor készíts házilag a tormakrémet. A siker titka a friss alapanyagban rejlik.
Tormakrémet készíteni egyáltalán nem nagy kunszt, házilag is összedobhatod a húsvéti klasszikust.
Csupán némi friss tormára lesz szükséged, amit aztán úgy ízesítesz, ahogyan szeretnéd.
Tormakrém
Hozzávalók:
- 50 dkg friss tormaszár
- 6 dl víz
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl 10%-os ecet
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A tormát alaposan mosd meg, majd reszeld le, és tedd egy tiszta üvegbe. A vízbe keverd bele a cukrot és az ecetet, és öntsd rá a reszelt tormára.
Az alapreceptet akár pici főzőtejszínnel is feldobhatod, ettől krémesebb lesz az állaga, de akár majonézt is adhatsz hozzá, ettől az íze nyer új értelmet.
OLVASD EL EZT IS!
- húsvéti sonka
- húsvéti receptek
Sonkás rakott tészta sok sajttal
- tojás
- húsvéti sonka
A tökéletes kaszinótojás receptje
- húsvéti receptek
- buggyantott tojás