Porhanyós kacsasült krumplipürével
Ha a tradicionális sonka mellé valami más ünnepi fogást is készítenél, akkor próbáld ki ízletes kacsasültreceptünket.
A kacsasült tipikus ünnepi fogás, bár leginkább karácsony táján szoktak a háziasszonyok belevágni a megsütésébe. Pedig korántsem nehéz elkészíteni a szárnyast, csak a sütésnél vigyázni kell a hőfokra és az időtartamra, különben hamar kiszárad.
Ha felcsigázott az ízletes hús, akkor húsvétkor próbáld ki narancsos receptünket krumplipürével!
Narancsos kacsasült
Hozzávalók a kacsasülthöz:
- 2 narancs
- 2 evőkanál cukor
- 1 pecsenyekacsa
- 1 dl fehérbor
- olaj
- só
Hozzávalók a krumplipüréhez:
- 1,5 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- só
A kacsát darabold fel, majd alaposan dörzsöld be sóval. Az olajat hevítsd fel, és a kacsát picit süsd meg. Egy tűzálló tálat olajjal kenj ki, és tedd bele a húst. Öntsd alá a fehérbort, a tetejét pedig fedd le fóliával. Előmelegített sütőbe told be. Nagyjából 1,5 óra alatt süsd készre.
Még többet a húsról
Tanulj még többet a húsok elkészítéséről videónk segítségével! Szakértőink elmondják, miben rejlik a húsbontás titka.
Egy evőkanál olajat tegyél egy serpenyőbe, és szórd rá a cukrot. Karamellizáld, majd a kifacsart narancslevet keverd hozzá. Az egyik gyümölcs héját csíkozd fel, és azt is keverd a szószhoz. Állandó kevergetés mellett főzd öt-hat percig. A kacsáról vedd le a fóliát, majd öntsd rá a szószt. Tedd vissza a sütőbe néhány perce, majd vedd ki és tedd félre.
A krumplit hámozd meg, majd tedd fel főni. Amikor teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, majd törd össze egy krumplitörővel. Ízlésed szerint sózd meg, majd a tejszínnel és a vajjal keverd ki. Tedd vissza a tűzre, hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is a kacsasült mellé.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- ünnep
Isteni gyümölcsös linzerkosárka
- fűszer
- ünnep
Így készül a tárkonyos bárányleves
- ünnep
- tojás