Porhanyós kacsasült krumplipürével

Ha a tradicionális sonka mellé valami más ünnepi fogást is készítenél, akkor próbáld ki ízletes kacsasültreceptünket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kacsasült tipikus ünnepi fogás, bár leginkább karácsony táján szoktak a háziasszonyok belevágni a megsütésébe. Pedig korántsem nehéz elkészíteni a szárnyast, csak a sütésnél vigyázni kell a hőfokra és az időtartamra, különben hamar kiszárad.

Ha felcsigázott az ízletes hús, akkor húsvétkor próbáld ki narancsos receptünket krumplipürével!

Narancsos kacsasült

Hozzávalók a kacsasülthöz:

  • 2 narancs
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 pecsenyekacsa
  • 1 dl fehérbor
  • olaj

Hozzávalók a krumplipüréhez:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín

A kacsát darabold fel, majd alaposan dörzsöld be sóval. Az olajat hevítsd fel, és a kacsát picit süsd meg. Egy tűzálló tálat olajjal kenj ki, és tedd bele a húst. Öntsd alá a fehérbort, a tetejét pedig fedd le fóliával. Előmelegített sütőbe told be. Nagyjából 1,5 óra alatt süsd készre.

Még többet a húsról

Tanulj még többet a húsok elkészítéséről videónk segítségével! Szakértőink elmondják, miben rejlik a húsbontás titka.

Egy evőkanál olajat tegyél egy serpenyőbe, és szórd rá a cukrot. Karamellizáld, majd a kifacsart narancslevet keverd hozzá. Az egyik gyümölcs héját csíkozd fel, és azt is keverd a szószhoz. Állandó kevergetés mellett főzd öt-hat percig. A kacsáról vedd le a fóliát, majd öntsd rá a szószt. Tedd vissza a sütőbe néhány perce, majd vedd ki és tedd félre.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

A krumplit hámozd meg, majd tedd fel főni. Amikor teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, majd törd össze egy krumplitörővel. Ízlésed szerint sózd meg, majd a tejszínnel és a vajjal keverd ki. Tedd vissza a tűzre, hagyd felrottyanni, és már tálalhatod is a kacsasült mellé.

Ezt is szeretjük