Így készül a tárkonyos bárányleves
Ha nagy a család, és húsvétkor a rokonok kézről kézre adják a kilincset, akkor készíts egy nagy fazék laktató levest!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokan nem szeretik a bárányhús ízét, mert nagyon jellegzetes. Pedig, ha jól van elkészítve, igazán finom, ráadásul a tárkonyos bárányleves az egyik leglaktatóbb leves, mely akkor is megállja a helyét, ha húsvét táján megrohamoznak a régen látott rokonok.

Elkészítése sem túl bonyolult, akkor is bátran próbálkozhatsz vele, ha a konyhai műveletek terén van még mit tanulnod. Így hát ne habozz tovább, próbáld ki mesés receptünket!

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csontos báránylapocka
  • 50 dkg vegyes leveszöldség
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál tárkonyecet
  • csipetnyi cukor
  • bors

A húst darabold fel, vagy akár a hentest is megkérheted, hogy vágja fel kisebb darabokra.

Öntsd egy fazékba az olajat, tedd rá a bárányt, és pirítsd fehéredésig. Ezután szórd rá a finomra vágott hagymát, pirítsd picit, majd öntsd fel egy liter vízzel.

Ízlésed szerint sózd, borsozd, és egészen addig főzd, míg a hús már majdnem megpuhul. Ekkor add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és főzd készre.

A tejfölt a liszttel, az ecettel és egy kávéspohár vízzel keverd simára. Szórd bele a felaprított tárkonyt, és az egészet keverd a forró leveshez. Főzd még így öt-tíz percig, végül szórd bele a csipetnyi cukrot, hogy kihozza az ízeket.

Tetszésed szerint a tetejére szórhatsz némi metélőhagymát vagy petrezselymet is, ettől nemcsak szebb, de finomabb is lesz.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük