Nyuszi alakú torta egyszerűen és olcsón

Mi is elkészítettük

Nyuszi alakú tortát nem nagy kunszt sütni. Bár időigényes, végtelenül egyszerű az egész.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbben csak csodálják a főzőcsatornák műsoraiban látható cukrászcsodákat, de maguk sohasem vágnak bele az ilyesmibe, mondván, hogy bonyolult és nem is túl olcsó. Pedig ez nem feltétlenül van így: a következő nyuszi alakú torta elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul nem is túl drága, bár az tény, hogy időigényes.

Nyuszi alakú torta

Hozzávalók a süteményhez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez és a bevonóhoz:

  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 lapos evőkanál vaj

Elkészítés ideje:

180 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté: a sárgákat a cukorral, a tejjel és az olajjal keverd össze. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd szitáld bele az egészet a cukros keverékbe. Végül a tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a tésztába. Amikor megvagy, a tésztát válaszd ketté, és külön-külön süss belőlük lapokat. Adagold őket egy 25 centiméter átmérőjű tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd őket aranybarnára. Ha esetleg azt látod, hogy már hamarabb megsültek, akkor értelemszerűen vedd ki őket. Ha ezzel megvagy, akkor hagyd mindkét lapot teljesen kihűlni.

Az egyik vaníliás pudingport négy deciliter tejjel, a másikat három deciliterrel készítsd, és ebbe az utóbbi tedd bele a vajat. Minderre azért van szükség, mert így krémesebb lesz a puding, és könnyebben használhatod tortabevonó masszaként. A pudingfőzés többi lépését a pudingpor csomagolásának hátulján olvashatod.

Íme, az elkészítés menete képekben is!

Két lapra lesz szükség a nyuszi elkészítéséhez.

Mindkettőt vágd félbe. Az sem baj, ha nem sikerül szépre, elvégre úgysem fog látszani.

Főzd meg az egyik csomag pudingport, és töltsd meg a lapokat, majd borítsd őket egymásra vissza. A másik csomagot csak akkor készítsd el, amikor már a bevonót főzöd, lásd később.

A megkent lapok közül az egyiket vágd úgy el, ahogyan a képen látod. A két szélső részből lesz a nyuszi füle, a középsőből pedig a nyakkendője.

A torta egészen nagy lesz, ezért érdemes olyan tálcára vagy süteménykínálóra tenni, ahol jól elfér. Ha egyik sincs, egy sima nagyméretű doboz is megteszi, sütőpapírral a tetején.

Amikor az előző lépéssel megvagy, a másik csomagból is főzz pudingot, és vond be vele a sütit. A díszítés csak a fantázián múlik. Mi a nyuszi nyakkendőjét és az orrát franciadrazséból, a szemeit csokival bevont zselés golyóból készítettük, a fülét pedig dekorcukorral díszítettük. Az élethűbb hatás kedvéért díszítés előtt akár kókuszreszelékkel is megszórhatod a süteményt.

Bajusznak simán tortabevonóba mártott fogtisztító pálcikát használtunk, a száj többi részét pedig szintén a krémbe mártott pálcikával rajzoltuk meg.

Íme, a végeredmény. Bár kissé időigényes volt, a látvány és az íz magáért beszél.

Egyszerűbb finomságok

Ha úgy érzed, nincs meg benned a kellő mértékű elszántság egy nyuszi alakú tortához, más, egyszerűbben kivitelezhető húsvéti sütemények közül is választhatsz.

Top 10 húsvéti sütemény: képek és receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük