Nyuszi alakú torta egyszerűen és olcsón
Mi is elkészítettük
Nyuszi alakú tortát nem nagy kunszt sütni. Bár időigényes, végtelenül egyszerű az egész.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbben csak csodálják a főzőcsatornák műsoraiban látható cukrászcsodákat, de maguk sohasem vágnak bele az ilyesmibe, mondván, hogy bonyolult és nem is túl olcsó. Pedig ez nem feltétlenül van így: a következő nyuszi alakú torta elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul nem is túl drága, bár az tény, hogy időigényes.

Nyuszi alakú torta

Hozzávalók a süteményhez:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez és a bevonóhoz:

  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 lapos evőkanál vaj

Elkészítés ideje:

180 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté: a sárgákat a cukorral, a tejjel és az olajjal keverd össze. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd szitáld bele az egészet a cukros keverékbe. Végül a tojásfehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a tésztába. Amikor megvagy, a tésztát válaszd ketté, és külön-külön süss belőlük lapokat. Adagold őket egy 25 centiméter átmérőjű tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt süsd őket aranybarnára. Ha esetleg azt látod, hogy már hamarabb megsültek, akkor értelemszerűen vedd ki őket. Ha ezzel megvagy, akkor hagyd mindkét lapot teljesen kihűlni.

Az egyik vaníliás pudingport négy deciliter tejjel, a másikat három deciliterrel készítsd, és ebbe az utóbbi tedd bele a vajat. Minderre azért van szükség, mert így krémesebb lesz a puding, és könnyebben használhatod tortabevonó masszaként. A pudingfőzés többi lépését a pudingpor csomagolásának hátulján olvashatod.

Íme, az elkészítés menete képekben is!

Egyszerűbb finomságok

Ha úgy érzed, nincs meg benned a kellő mértékű elszántság egy nyuszi alakú tortához, más, egyszerűbben kivitelezhető húsvéti sütemények közül is választhatsz.

Ezt is szeretjük