A 10 legfinomabb húsvéti étel: mindenki megtalálja a kedvencét

Ezekkel biztosan lenyűgözöd a családot és a barátokat.

Húsvéti finomságok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha húsvét, akkor a sonka, a tojás és a kalács nem hiányozhat az ünnepi asztalról. A negyvennapos böjti időszak után mindenki alig várja, hogy a minden jóval telepakolt asztal elé üljön, és végigegye a finomabbnál finomabb fogásokat.

Nemcsak a klasszikus menüsort készítheted el, az ünnep jó alkalom a kísérletezésre. Válogatásunkban a hagyományostól az újragondolt verziókig többféle receptet mutatunk - a vendégváróktól kezdve a likőrön át egészen a desszertekig.

Húsvéti ételek

A receptek nagy része gyorsan elkészül, nem kell rájuk sok időt vagy energiát szánni, mégis olyan finomságokat készíthetünk, melyekkel telepakolhatjuk az ünnepi asztalt, ráadásul a gyerekek és a felnőttek is megtalálják majd a kedvencüket.

Az igazi klasszikus, a fonott kalács a húsvét elmaradhatatlan tartozéka. Bár kicsivel több időt igényel, mint az, ha a boltban levennénk a polcról, az eredmény mindenképpen kárpótolni fog. Ha omlós, foszlós tésztát szeretnénk, három dologra kell odafigyelni: a lisztre, a dagasztásra és a kelesztésre.
Fotó: Getty Images Hungary
Az avokádós tojás a retró töltött tojás újragondolt verziója. Gyorsabban elkészül, látványosabb, és még egészséges is. Lényegében egy avokádókrémet kell készíteni, majd a tojásokba tölteni. A végeredmény nemcsak az ízlelőbimbókat, a szemet is kényezteti.
Fotó: Getty Images Hungary
Kuglófot készíteni sokkal könnyebb, mint gondolnánk, elég negyed órát rászánni. Az alapját egy egyszerű, kevert tészta alkotja, amit a forma tesz különlegessé. Ebben a receptben kakaós csíkok kerülnek a puha, omlós tésztába.
Fotó: Ács Bor/Só&Bors
Ha szeretnénk feldobni a megunt köretet, készítsük el ezt a parmezános, sült répát. Az édeskés répa íze még intenzívebb lesz, ha a sütőben aranybarnára pirítjuk, ráadásul ropogós parmezán kerül a tetejére.
Fotó: Shutterstock
Ha húsvét, akkor nem hiányozhat az asztalról a répatorta. A jó répatorta szaftos, a diótól különleges, a fűszerektől pedig illatos. A tökéletes süteménytésztát a vaníliás krémsajt koronázza meg.
Fotó: Shutterstock
A sonka nemcsak a’la natur kerülhet fel az ünnepi asztalra: csomagoljunk bele szűzérmét. A rozmaringgal és fokhagymával fűszerezett szűzérmét füstölt sonkába kell bebugyolálni, ami megvédi a kiszáradástól, és plusz aromát is ad neki.
Fotó: Ács Bori/Só&Bors
Húsvétkor a túrós pogácsa az egyik kedvenc vendégváró. Ez a recept egyszerű és gyors, ugyanis nem kell keleszteni, ráadásul isteni finom, mivel bőségesen kerül bele tehén- és juhtúró is. Az omlós, puha tésztát zöldfűszerekkel és sajttal lehet felturbózni.
Fotó: Katucikonyha.hu
Húsvétkor nemcsak tojáslikőrrel koccinthatunk: a Raffaello-likőr döbbenetesen finom, olyan, mintha folyékony Raffaellót innánk. A likőr alapja a vodka vagy rum, de, ha egy részéből kihagyjuk az alkoholt, garantáltan a gyerkőcök kedvence is lesz.
Fotó: Shutterstock
A finom hidegtál után jöhet egy jól lehűtött, selymes, könnyű madártej. A sok tojássárgájától krémes és a vaníliától édes finomságot a gyönyörű habgaluska koronázza meg, mely ráadásul egy perc alatt elkészíthető.
Fotó: Shutterstock
A pogácsa mellett a másik kötelező elem a sajtos rúd. Nagyon sajtos, tökéletesen omlós tésztájú rudak kerülnek majd ki a sütőből, ha követjük a receptet. A titka, hogy margarin helyett sok zsír és vaj alkotja a puha tésztát.
Fotó: Ács Bori/Só&Bors

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük