Krémes és laktató tejszínes gombakrémleves

A laktató gombakrémlevest a böjt alatt is bűntudat nélkül fogyaszthatod. Így készítsd el!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár tartod a húsvéti böjtöt, akár nem, nem árt, ha van egy laktató krémlevesrecept a tarsolyodban.

Mi most a gombából készültet ajánljuk, ami nem szimplán jóllakat, de isteni finom is, ráadásul az elkészítése sem túl nehéz.

Tejszínes gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici olaj
  • bors

Elkészítési idő:

30 perc.

Elkészítés menete:

A gombákat alaposan tisztítsd meg, majd nyolc-tíz fej kivételével darabold őket össze. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, néhány perc alatt pirítsd össze, és öntsd fel másfél liter vízzel.

Amikor ezzel megvagy, ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint, és főzd készre a gombát. Ha kész, akkor turmixold össze az egészet a tejszínnel együtt, majd újra forrald fel. A félretett gombafejeket szeleteld fel és pirítsd meg, majd ezt is add hozzá a kész leveshez.

Mennyei sütemények

Közele a húsvét, nem árt, ha már most átgondolod, milyen süteményekkel várd a locsolókat!

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük