Krémes és laktató tejszínes gombakrémleves
A laktató gombakrémlevest a böjt alatt is bűntudat nélkül fogyaszthatod. Így készítsd el!
Akár tartod a húsvéti böjtöt, akár nem, nem árt, ha van egy laktató krémlevesrecept a tarsolyodban.
Mi most a gombából készültet ajánljuk, ami nem szimplán jóllakat, de isteni finom is, ráadásul az elkészítése sem túl nehéz.
Tejszínes gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- pici olaj
- só
- bors
Elkészítési idő:
30 perc.
Elkészítés menete:
A gombákat alaposan tisztítsd meg, majd nyolc-tíz fej kivételével darabold őket össze. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a gombát, néhány perc alatt pirítsd össze, és öntsd fel másfél liter vízzel.
Amikor ezzel megvagy, ízesítsd sóval, borssal ízlésed szerint, és főzd készre a gombát. Ha kész, akkor turmixold össze az egészet a tejszínnel együtt, majd újra forrald fel. A félretett gombafejeket szeleteld fel és pirítsd meg, majd ezt is add hozzá a kész leveshez.
Mennyei sütemények
Közele a húsvét, nem árt, ha már most átgondolod, milyen süteményekkel várd a locsolókat!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsleves
Aranyló tyúkhúsleves a nagymama receptje alapján
- gyümölcs
- ünnep