A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat
Vendégeld meg a húsvéti rokonokat a lehető legfinomabb süteményekkel!

Dia

 	Muffin 	A muffin tökéletes minden alkalomra, ez alól a húsvét sem kivétel. Vedd elő jól bevált muffin receptedet, süsd meg, majd díszítsd a tetejét édes marcipánfigurákkal. Elrontani szinte lehetetlen, ráadásul hamar elkészül, így biztosan a locsolók kedvence lesz.

Muffin

A muffin tökéletes minden alkalomra, ez alól a húsvét sem kivétel. Vedd elő jól bevált muffin receptedet, süsd meg, majd díszítsd a tetejét édes marcipánfigurákkal. Elrontani szinte lehetetlen, ráadásul hamar elkészül, így biztosan a locsolók kedvence lesz.

Dia

 	Fonott kalács 	Ahogyan nincs karácsony beigli nélkül, úgy a húsvét sem múlhat el fonott kalács nélkül. A kelttésztát a szokásos módon is befonhatod, de még különlegesebb végeredményt kapsz, ha kör alakban összefogod. Amikor a fészek megsül, a tetejét díszítheted színes tojásokkal. 	Kapcsolódó cikk: 	Így készül a tökéletes fonott kalács »

Fonott kalács

Ahogyan nincs karácsony beigli nélkül, úgy a húsvét sem múlhat el fonott kalács nélkül. A kelttésztát a szokásos módon is befonhatod, de még különlegesebb végeredményt kapsz, ha kör alakban összefogod. Amikor a fészek megsül, a tetejét díszítheted színes tojásokkal.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes fonott kalács »

Dia

 	Kókuszgolyó 	A kókuszgolyó az egyik legjobb vendégváró sütemény, hiszen pénztárcabarát és rendkívül gyorsan elkészül. Egyszerűségét könnyedén feldobhatod, ha a közepébe mogyorót, mandulát vagy éppen egy kisebb csokidarabot csempészel.

Kókuszgolyó

A kókuszgolyó az egyik legjobb vendégváró sütemény, hiszen pénztárcabarát és rendkívül gyorsan elkészül. Egyszerűségét könnyedén feldobhatod, ha a közepébe mogyorót, mandulát vagy éppen egy kisebb csokidarabot csempészel.

Dia

 	Vaníliás kosárka 	A linzerkosárka igazi húsvéti vendégváró sütemény, hiszen káprázatos színeivel és ízletes gyümölcseivel a tavaszt idézi. A vaníliapudingot helyettesítheted más ízesítésű krémmel is, sőt, akár zselatinnal is bevonhatod, hogy a gyümölcsdarabok a helyükön maradjanak. 	Kapcsolódó cikkek: 	Gyümölcsös kosárka »

Vaníliás kosárka

A linzerkosárka igazi húsvéti vendégváró sütemény, hiszen káprázatos színeivel és ízletes gyümölcseivel a tavaszt idézi. A vaníliapudingot helyettesítheted más ízesítésű krémmel is, sőt, akár zselatinnal is bevonhatod, hogy a gyümölcsdarabok a helyükön maradjanak.

Kapcsolódó cikkek:
Gyümölcsös kosárka »

Dia

 	Csokitorta 	Nincs olyan alkalom, amire egy édes-krémes csokitorta ne lenne kiváló sütemény. Nem kell semmi különösre gondolni, a piskótalapok tetejét kend meg csokikrémmel, a tetejére pedig ültess csokigömböket, amelyek a húsvéti nyuszi tojásaira emlékeztetnek.

Csokitorta

Nincs olyan alkalom, amire egy édes-krémes csokitorta ne lenne kiváló sütemény. Nem kell semmi különösre gondolni, a piskótalapok tetejét kend meg csokikrémmel, a tetejére pedig ültess csokigömböket, amelyek a húsvéti nyuszi tojásaira emlékeztetnek.

Dia

 	Linzer 	Egyszerű és nagyszerű. A kiszaggatott tésztát csak dobd be a sütőbe, majd az aljának szánt részt kend meg ízletes lekvárokkal és ragaszd rá a tetejét. Szórd meg alaposan porcukorral és várd a locsolókat, akik pillanatok alatt felfalják az édes munkádat. 	Kapcsolódó cikkek: 	Rácsos linzer, ahogyan a nagyi csinálta »

Linzer

Egyszerű és nagyszerű. A kiszaggatott tésztát csak dobd be a sütőbe, majd az aljának szánt részt kend meg ízletes lekvárokkal és ragaszd rá a tetejét. Szórd meg alaposan porcukorral és várd a locsolókat, akik pillanatok alatt felfalják az édes munkádat.

Kapcsolódó cikkek:
Rácsos linzer, ahogyan a nagyi csinálta »

Dia

 	Tiramisu 	Az olasz sütemény akkor a legjobb választás, ha nincs kedved órákig a sütő mellett álldogálni. Csak mártsd a babapiskótákat a kávéba, rétegezd rá a mascarponés krémet, majd szórd meg az egészet finom kakaóporral.

Tiramisu

Az olasz sütemény akkor a legjobb választás, ha nincs kedved órákig a sütő mellett álldogálni. Csak mártsd a babapiskótákat a kávéba, rétegezd rá a mascarponés krémet, majd szórd meg az egészet finom kakaóporral.

Dia

 	Kuglóf 	A kuglóf az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legmutatósabb sütemény. Csak öntsd a tésztát a kuglófformába, süsd meg és szórd meg alaposan porcukorral. Ha ennél különlegesebbet szeretnél, vedd a nyers tésztát kétfelé, az egyikbe keverj kakaót, majd felváltva rétegezd őket, így csodaszép márványmitát kapsz végeredményül. 	Kapcsolódó cikk: 	Márványos kuglóf csokiöntettel »

Kuglóf

A kuglóf az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legmutatósabb sütemény. Csak öntsd a tésztát a kuglófformába, süsd meg és szórd meg alaposan porcukorral. Ha ennél különlegesebbet szeretnél, vedd a nyers tésztát kétfelé, az egyikbe keverj kakaót, majd felváltva rétegezd őket, így csodaszép márványmitát kapsz végeredményül.

Kapcsolódó cikk:
Márványos kuglóf csokiöntettel »

Dia

 	Répatorta 	Ha húsvéti nyúl, akkor répatorta. A finom édességtől sokan ódzkodnak, pedig a jól elkészített répatorta isteni, és a hiedelemmel ellentétben nincs répa íze. Próbáld ki te is, és lepd meg a locsolókat egy marcipánzöldséggel díszített szelettel. 	Kapcsolódó cikk: 	Édes, krémes répatorta »

Répatorta

Ha húsvéti nyúl, akkor répatorta. A finom édességtől sokan ódzkodnak, pedig a jól elkészített répatorta isteni, és a hiedelemmel ellentétben nincs répa íze. Próbáld ki te is, és lepd meg a locsolókat egy marcipánzöldséggel díszített szelettel.

Kapcsolódó cikk:
Édes, krémes répatorta »

Dia

 	Mézeskalács 	A mézeskalácsot a legtöbben karácsonykor készítik, ám húsvétkor is bátran süthetsz egy adaggal, csak a formára vigyázz. Fenyő, kisharang és csillag helyett süss tojás alakú süteményeket, és az igazi hímes tojáshoz hasonlóan díszítsd ki a tetejét ehető festékanyagból készült mázzal.

Mézeskalács

A mézeskalácsot a legtöbben karácsonykor készítik, ám húsvétkor is bátran süthetsz egy adaggal, csak a formára vigyázz. Fenyő, kisharang és csillag helyett süss tojás alakú süteményeket, és az igazi hímes tojáshoz hasonlóan díszítsd ki a tetejét ehető festékanyagból készült mázzal.

Ezt is szeretjük
Szerző: Debreceni Andi
Fotó: