Így készül a tökéletes fonott kalács
Nincsen húsvét fonott kalács nélkül. Azonban felejtsd el a bolti változatot, készítsd el te magad az illatozó, omlós süteményt, úgy az igazi!
Mindegy, hogy reggelire, ebédre, vacsorára, a fonott kalács a húsvéti menü lényegi része. Az omlós, de nem morzsálódó sütemény elkészítése nem nehéz, hagyd hát a boltban a csomagolt változatot!
Csak gyúrd össze a tésztát, keleszd meg, fond össze, és már mehet is a sütőbe! Ízlésed szerint mazsolával vagy csokoládéval is gazdagíthatod!
Fonott kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- 2 evőkanál kristálycukor
- só
Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Add hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.
A tészta akkor jó, ha sima. Szórd meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takard le, majd hagyd megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket a tepsi hosszára.
A tökéletes kelt tészta
Nem vagy éppenséggel a konyha ördöge? Videónkból megtanulhatod, hogyan készül a tökéletes kelt tészta.
Fond össze őket, a tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással, és hagyd még újabb 20 percet pihenni. Ha megkelt, megint kend be, és előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Édes, krémes répatorta
- ünnep
- krém
Így készül a házi tormakrém
- húsvéti receptek
- Húsvét