Rácsos linzer lekvárral töltve: ahogy a nagyi csinálta
A nagymamáknak jó érzékük van a süteménysütéshez, most itt az idő, hogy kövesd a példájukat!
A rácsos sütemények a nagymamák specialitásai, de nem árt, ha te is kiképzed magad ez ügyben, pláne akkor, ha húsvétkor sok vendéget vársz.
Az elkészítési idő hosszúnak tűnik, de ez csak a pihentetés, illetve a sütés miatt van, ezeket leszámítva egy nagyon egyszerű és ízletes desszertről van szó. Próbáld ki receptünket!
Rácsos linzer lekvárral
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- fél üveg eperlekvár
Elkészítés ideje:
90 perc.
Elkészítés menete:
A sütőport szórd bele a lisztbe, majd morzsold bele a vajat. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, egy tojást és a lereszelt citromhéjat. A tejet is locsold hozzá, és gyúrd össze a tésztát. Ízlésed szerint tehetsz bele egy-két evőkanálnyi darált diót is.
A tésztát tedd hűtőbe fél órára. Az idő leteltével csípd le az egyharmadát, a maradékot nyújtsd ki. Egy pitesütő formát vajazz és lisztezz ki, és a kinyújtott tésztát fektesd bele úgy, hogy pereme legyen. Simítsd el rajta a lekvárt, majd a maradék tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be velük a tetejét.
A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a tészta tetejét. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és fél óra alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- sütemény