Márványos kuglóf csokiöntettel
Kedvet kaptál a sütéshez, de nincs ötleted, mit készíts? Próbáld ki ízletes csokis kuglófunkat, amelyre lehetetlen nemet mondani!
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a kuglóf elkészítéséhez valamilyen különleges tudás szükségeltetik, pedig ezt sem nehezebb összedobni, mint bármelyik kevert tésztás süteményt.
Ha kedvet kaptál a sütéshez, próbáld ki isteni csokis receptünket, amely nemcsak a kuglóf tésztájában rejti a mesés édességet, de még a tetejét is díszíti. Hidd el, ha ezzel kínálod a húsvéti locsolkodókat, még azt is elfelejtik, hogy valójában miért érkeztek!
Márványos kuglóf csokiöntettel
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg fehér csokoládé
- 20 dkg étcsokoládé
- 20 dkg cukor
- 10 dkg tejföl
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- zsemlemorzsa
A fehér és étcsokit törd apró kockákra. Mindkettő felét olvaszd fel gőz felett, majd hagyd kihűlni, a többit pedig tedd félre. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat és a tejfölt. A sütőporral vegyített lisztet szitáld bele, és az egész masszát alaposan keverd össze.
Egy kuglófsütőformát vajazz ki, és szórd be pici zsemlemorzsával. A tésztát válaszd ketté, az egyik felét a fehér csokival összekeverve öntsd a formába. Az étcsokit a maradék masszába keverd bele, és simítsd rá az előző réteg tetejére. Egy villa segítségével óvatosan keverd meg, ettől lesz márványos a kuglóf.
Told a süteményt előmelegített sütőbe, és nagyjából 60 perc alatt süsd készre. Amikor jó, hagyd állni néhány percig, csak azután borítsd ki egy rácsra. A félretett csokoládét külön-külön olvaszd fel gőz felett, végül kanalazd a kuglófra, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep
A 4 legfinomabb pálinka a pasik szerint
- ünnep
- vörösbor
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt
- kacsa
- ünnep