Márványos kuglóf csokiöntettel

Kedvet kaptál a sütéshez, de nincs ötleted, mit készíts? Próbáld ki ízletes csokis kuglófunkat, amelyre lehetetlen nemet mondani!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a kuglóf elkészítéséhez valamilyen különleges tudás szükségeltetik, pedig ezt sem nehezebb összedobni, mint bármelyik kevert tésztás süteményt.

Ha kedvet kaptál a sütéshez, próbáld ki isteni csokis receptünket, amely nemcsak a kuglóf tésztájában rejti a mesés édességet, de még a tetejét is díszíti. Hidd el, ha ezzel kínálod a húsvéti locsolkodókat, még azt is elfelejtik, hogy valójában miért érkeztek!

Márványos kuglóf csokiöntettel

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • zsemlemorzsa

A fehér és étcsokit törd apró kockákra. Mindkettő felét olvaszd fel gőz felett, majd hagyd kihűlni, a többit pedig tedd félre. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a tojásokat és a tejfölt. A sütőporral vegyített lisztet szitáld bele, és az egész masszát alaposan keverd össze.

Egy kuglófsütőformát vajazz ki, és szórd be pici zsemlemorzsával. A tésztát válaszd ketté, az egyik felét a fehér csokival összekeverve öntsd a formába. Az étcsokit a maradék masszába keverd bele, és simítsd rá az előző réteg tetejére. Egy villa segítségével óvatosan keverd meg, ettől lesz márványos a kuglóf.

A 10 legfinomabb vendégváró sütemény: gyorsan finomat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Told a süteményt előmelegített sütőbe, és nagyjából 60 perc alatt süsd készre. Amikor jó, hagyd állni néhány percig, csak azután borítsd ki egy rácsra. A félretett csokoládét külön-külön olvaszd fel gőz felett, végül kanalazd a kuglófra, és már fogyaszthatod is.

Ezt is szeretjük