Isteni gyümölcsös linzerkosárka
Ha egyszerű, mégis különleges finomságra vágysz, akkor készíts linzerkosárkát! Ennek még a locsolók sem tudnak ellenállni.
Azért nem szoktál linzerkosárkát sütni, mert azt gondolod, hogy óriási fába vágod vele a fejszédet? Tény, hogy ez a sütemény több aprólékos munkát igényel, mint egy piskóta, azonban elkészítése korántsem ördöngösség.
Próbáld ki isteni erdei gyümölcsös receptünket, melyet tetszésed szerint akár más gyümölcsökkel is megpakolhatsz.
Isteni gyümölcsös linzerkosárka
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
Hozzávalók a tetejéhez:
- 50 dkg vegyes erdei gyümölcs
- 4 dl tej
- 1 dl málnaszörp
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A lisztbe morzsold bele a vajat, majd a cukorral, a tojássárgákkal, illetve annyi tejföllel gyúrd össze, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Csomagold be egy darab fóliába, és tedd hűtőbe. A kis kosárkaformákat vajazd ki, és hintsd meg liszttel.
A tésztát nyújtsd ki néhány milliméter vastagra, szaggasd ki, majd béleld ki a kosárkákat. Tedd őket egy lapos tepsire, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd világosra őket. Borítsd ki a tésztát, és hagyd kihűlni.
A pudingport keverd össze a málnaszörppel, és a felforralt tejhez adagold hozzá. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett főzd sűrűre, majd hagyd, hogy langyosra hűljön, és töltsd meg a kosárkákat. A tetejükre tegyél egy evőkanál gyümölcsöt, és picit nyomogasd bele a pudingos masszába.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep