Édes, krémes répatorta
Nem tudod, mivel vendégeld meg a locsolókat? Süss egy isteni répatortát, és kínáld meg őket egy szelettel!
Sokan ódzkodnak a répatortától, pedig aggodalmuk felesleges, hiszen ugyanolyan finom és édes, mint bármelyik sütemény.
Húsvét alkalmával próbáld ki te is, biztosan nem fogsz csalódni. Csak süsd meg a tésztát, kend rá a mázt, és már kínálhatod is a családnak, na meg persze a locsolóknak a mesés édességet!
Répatorta
Hozzávalók a tortához:
- 40 dkg reszelt sárgarépa
- 30 dkg barna cukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg durvára tört dió
- 10 g sütőpor
- 5 dkg olvasztott fehér csokoládé
- 4 tojás
- 2 dl étolaj
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- késhegynyi só
Hozzávalók a mázhoz:
- 20 dkg mascarpone
- 1 evőkanál vaníliaaroma
A répákat hámozd meg, majd reszeld le, picit tegyél belőle félre a mázhoz. A barna cukrot az olajjal keverd össze, és add hozzá a tojásokat is. A lisztet a dióval keverd össze, majd szórd bele a sütőport, a fahéjat és a késhegynyi sót. Szitáld a lisztes keveréket a barna cukros masszához. A fehér csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd a répával és a lereszelt narancshéjjal keverd össze.
Egy tortaformát vajazz ki, majd hintsd be liszttel. Öntsd bele a répás masszát, és előmelegített sütőben 45-50 percig süsd. Ha még ráragad a fogvájóra a tészta, akkor süsd tovább!
Hűtsd ki teljesen, és vedd ki a tortaformából. A mázhoz a mascarponét keverd össze a vaníliaaromával és a félretett reszelt répával. Kend rá a torta tetejére, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- ünnep
Így készül a tárkonyos bárányleves
- ünnep
- tojás
Így készül a tökéletes kaszinótojás
- alkohol
- ünnep
A 4 legfinomabb pálinka a pasik szerint
- húsvéti receptek
- Húsvét