4 imádnivaló húsvétváró dekoráció 500 forintból
Kevés pénzből szeretnél nagyszerű dekorációt? Néhány jópofa ötlettel fillérekből húsvéti hangulatot teremthetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsvéti készülődés szerves részét képezi az izgalmas, olykor bohókás, ötletes dekorációk elkészítése. Ahhoz, hogy a lakásodnak is igazi húsvéti hangulatot kölcsönözhess, nem kell vagyonokat költened.

Néhány tojás, kosarak, festék, fűmag, na meg egy-két tojástartó, és már hozzá is kezdhetsz az olcsó és egyszerű díszek készítéséhez.

Csak egyszerűen: hamvas-fényes tojások

A tojásfestés szinte kötelező része az ünnepi készülődésnek, legalább olyan fontos, mint a húsvéti sonka vagy a gyerekek által gondosan összekészített fészek. Ha te is rendszeresen szoktál tojást festeni, akkor miért ne tehetnéd még izgalmasabbá a dekorációt és az ünnepi asztalt néhány szokatlan megoldással?

Az egyszerű festékek helyett idén használj ezüst, arany, gyöngyház vagy egyéb izgalmas pasztellárnyalatot.

Nincs más dolgod, mint a kifújt tojásokat fellógatni, majd lefújni a számodra leginkább szimpatikus festékspray-vel. Ezeket a spray-ket bármelyik dekor- vagy hobbiboltban megvásárolhatod. A tojásokat tojásfára is akaszthatod, de kedved és kreativitásod szerint fém- vagy fakosárkába is teheted. Az így kapott dísz igazi ékszere lesz majd a lakásnak.

Tipp:
A spray használata közben érdemes egy karton- vagy újságpapírt tartani a tojás mögé, hogy ne legyen minden csupa festék. A maradandó hatás érdekében egy kis lakkot is ráfújhatsz a hamvasan csillogó tojásokra.

Tavaszt a lakásba: tojástartó virágtartó

A színezés és festékkel való pepecselés helyett jóval természetesebb, ugyanakkor mégis szemet gyönyörködtető megoldást is választhatsz. A virágtartóként funkcionáló tojás valóban fillérekből megvan, ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető.

Elsőként törd fel a tojást óvatosan a tetejénél, öntsd ki a tartalmát, majd alaposan mosd meg, illetve szárítsd ki. Engedj bele egy kis vizet, majd tegyél bele néhány szál friss tavaszi virágot. Az esztétikus dekorációt egy színes tojástartóval dobhatod fel, melyet egy ízléses, a virággal harmonizáló szalaggal is átköthetsz.

Tipp:
Természetesen itt is használhatsz festett vagy színezett tojásokat, de - bármilyen dekorációról legyen szó - mindig ügyelj arra, hogy a végeredmény ne legyen túl giccses.
Fényes tojások
Tojástartó virágtartó
Tojásemberkék
Színes kert

A gyerekek kedvence: tojásemberkék

A kitisztított és kiszárított tojáshéjba víz helyett földet is tehetsz. Ez önmagában természetesen nem túl dekoratív, ha azonban a földbe néhány fű- vagy virágmagot is vetsz, a tojásoknak pedig szemet és szájat is rajzolsz, akkor percek alatt jópofa díszt varázsolhatsz. Ahhoz természetesen kicsit több időre lesz szükség, hogy a magok szárba szökkenjenek, ha azonban a tojásemberkék földjét rendszeresen locsolod, és ügyelsz rá, hogy egész nap érje fény, akár egy hét alatt hajuk nőhet. A tojásemberek hajának növekedése ráadásul a kicsik számára is érdekes lehet.

Kertecske meglepetésekkel

Rendkívül dekoratív, mégis nagyon kevés pénzből megvalósítható díszt készíthetsz az ablakba, ha egy nagy virágtartót megtöltesz földdel, és beveted fűmaggal. Az így kinőtt zsenge és dús fű - amellett, hogy becsempészi a természetet a lakásba - könnyen átalakítható ünnepi dekorációvá vagy a gyerkőcök meglepetéskosarává.

Rejts el néhány nyuszicsokit, festett tojást vagy éppen cukormázzal vastagon bevont, színes mézeskalácsokat a fűben. Így - ha eljön az ideje - még a húsvéti fészek elkészítésével sem kell bajlódnotok. A minikertecske készítésébe is vihetsz kreativitást: egyszerű virágtartó helyett használhatsz színes és vidám fém- vagy műanyag vödröket is. A kertecskében természetesen a virágok is jól mutatnak. A kreatív boltokban is találni belőlük bőven. A fából készült, festett virágdíszek, ha beletűzöd ezeket a virágföldbe, szintén nagyon jól mutatnak a zsenge fűszálak között.

Ezt is szeretjük