Kukkants be Zalatnay Sarolta otthonába: minden karácsonyi díszben pompázik az énekesnőnél
Zalatnay Saroltáéknál tíz éve hagyomány, hogy a karácsonyfát sohasem bontják le, egész évben a ház dísze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Abban a legtöbb ember egyetért, hogy a karácsony és az advent időszaka az egész év legvarázslatosabbja. 

Az már változó, ki mikor áll neki az ünnepi hangulat megalapozásának: vannak, akik már november közepétől elkezdik kicsinosítani az otthonukat, felaggatják a díszeket, és különböző hangulatos dekorációs elemeket helyeznek el a szobákban. Mások inkább várnak mindezzel, és csak szenteste előtt dekorálnak.

Zalatnay Sarolta karácsonyi díszbe öltöztetett otthona

Megint mások le sem bontják a karácsonyfát. Néhányan annyira nagy becsben tartják a szeretet ünnepének szellemét, hogy azt egész évben meg akarják őrizni. Zalatnay Sarolta ebbe a csoportba tartozik, tárnoki családi házának nappalijában az év 365 napján áll a karácsonyfa.

zalatnay-háza-1
Fotó: TV2/Mokka

Az énekesnő a Mokka stábját látta vendégül az otthonában, amikor elárulta, tízéves hagyomány, hogy nem bontják le a fát, csak mindig az adott ünnepnek megfelelő díszbe öltöztetik.

- Néhány napja szedtük le a halloweeni díszeket róla, most már a Mikuláshoz és a karácsonyhoz díszítettük fel, ez így marad egészen Valentin-napig. Február 14-én lecseréljük, jöhetnek a szívecskék és a "szeretlek" feliratok, utána a nyuszi, tehát húsvét. Nyáron pedig van olyan, hogy az van rajta: „Vigyázz, át ne ess a kutyán!” És virágokat meg gyümölcsöket is felrakok rá - ecsetelte a műsorban.

Immár műfenyőt használnak, de a családi tradíció kezdetekor még igazi fa díszelgett a nappaliban.

zalatnay-háza-2
Fotó: TV2/Mokka

- Amikor az egész kezdődött, egyszerűen nem akartam lebontani. Az illata miatt, meg nagyon szépen megmaradt, nem hullott le a levele. És azt mondtam: „Miért kellene mindig leszedni, hát ez olyan, mint egy dísz, tartsuk meg!”

A barátai is megirigyelték ezt a látásmódot, sok ismerőse át is vette tőle, immár nekik is egész évben olyan, mintha karácsony lenne.

Oszvald Marika gödöllői nyaralója

Oszvald Marika a tavasz és az ősz egy részét, valamint az egész nyarat évek óta gödöllői nyaralójában tölti, ahol színművészkollégáit is gyakran vendégül látta egy-egy medencés partin. Általában áprilisban költözik ki, és novemberig marad kutyáival és macskáival. Képeken a csodás környezetben álló ingatlan.

Ezt is szeretjük