Kiakadtak a nézők Gáspár Lacira: az X-Faktor nagy felfedezettjét nem vitte az Élő show-ba

Az X-Faktor Mentorházában összeállt Puskás Peti Lányok és Gáspár Laci 22 év felettiek csapata.

SZG 2462
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vasárnap este az X-Faktor Mentorházában kiderült, Gáspár Laci a 22 év felettiek és Puskás Peti a Lányok csapatában melyik három-három énekest viszi magával az Élő show-ba. Gáspár Laci kategóriája összes jelöltjét megszerette, és még az előadások előtt megjegyezte, szerinte biztos nehéz lesz kiválasztani a továbbjutókat.

Ebben igaza volt, a 22 pluszos kategória mentora tényleg nem tudta könnyen eldönteni, kiket válasszon, mert keveseknek sikerült megütniük azt a hangzást, ami elnyerte tetszését. A nézők többsége nem értett egyet teljesen végső választásával, ahogy Puskás Peti döntése is sokakat megdöbbentett.

Gáspár Laci mentoráltjai

Fazekas Eszter

Olyan dallal érkezett Fazekas Eszter, amit Gáspár Laci is nagyon szeret. A produkció tetszett a zsűrinek, a kategória mentorának olyannyira, hogy végig elismerő hozzáfűzésekkel illette a nő énekét. Ugyan nem érezték átütőnek, de a finom részeket külön kiemelték – kivéve ByeAlex, aki szerint egy közép-semmi, semleges zene volt.

Mohácsi Anett

„Ő volt az, aki nem jól énekelt, hanem nagyon jól énekelt legutóbb” - jegyezte meg Gáspár Laci, mielőtt kiállt volna a színpadra Mohácsi Anett. „Nagyon hiszek benned” - mondta neki a mentor. Végül nem nyerte el tetszését a hangzás, ByeAlex egy maga elé mormogott „ajjajjajj”-al kommentált. Gáspár Laci a produkció után eldobta a pontozólapját, és keserűen annyit mondott, hogy „Már megint én néztem be!” „Mióta mentor vagyok még ekkorát nem csalódtam, majdnem hogy sírok, annyira rosszul esett!” - tette hozzá. „Ez kivégezte, ő most itt befejezte” - zárta gondolatmenetét, de Csobot Adél hozzáfűzte, hogy ő még nem engedné el.

Balogh Imre - Imi Plaza

A Pet Shop Boys: It’s A Sin című számával érkezett a mentorok elé Balogh Imre, és a hír hallatán az eleinte még lelkes Gáspár Laci egy idő után azt mondta csalódott hangon: „Pedig mekkora zene ez, Istenem!” Puskás Petinek és Csobot Adélnek nagyon tetszett, viszont Gáspár Laci már a fejét fogta az előadás végén. „Ez most nem vitte le a borostát” - mondta a kategória mentora. Hozzátette, hogy „ő nem nagy énekes” és „neki bolondnak kellett volna lennie”. A második produkció után azt nyilatkozta, szerinte „ez most a benézések napja”.

Imiplaza

Mohamed Tesznim

„Lehet, hogy Teszától már nem is várok semmit” - mondta mentortársainak Gáspár Laci. „A mai nap eddig csalódás” - közölte Tesznimmel, és hozzátette, reméli ő lesz a kellemes csalódás. Sajnos nem hozta meg a várt eredményt, „brutálisan rossz, kínlódó éneklésnek” értékelte, és elgondolkozott azon, hogy idáig lehet, hogy nem is szabadott volna elhozni Mohamed Tesznimet. „Voltak nagyon rosszak, és még rosszabbak eddig” - összegezte a hallottakat a kategória mentora.

Catherine Dederic Mardoll

Provokatív szerelésben érkezett meg a mentorok elé Catherine Dederic Mardoll. Nemcsak rappelt, hanem show-műsorral is készült, fekete festéket robbantott szét a melltartójában. Gáspár Lacinak ez tetszett is, de Adél és ByeAlex szerint ciki és túl színpadias volt, ugyanakkor utóbbi zsűritag hozzáfűzte, hogy őt egyértelműen vinné az Élő show-ba.

Kocsis Paulina

„Ő a legstabilabb” Gáspár Laci szerint, ByeAlex egyenesen úgy vélte, ő a legjobb a felállásban. Nem saját dallal érkezett most, hanem George Michaelt énekelt, aminek nagyon örült Gáspár Laci. A magas hangokat is ki tudta énekelni, amiket elismert a mentor. A dalt befejeztével Gáspár Laci állva tapsolta meg, benne nem csalódott, mi több, mindent elsöpört szerinte. 

Gáspár Laci csapata

Gáspár Laci magával vitte Kocsis Paulinát és Balogh Imrét, hazaküldte Mohamed Tesznimet és Fazekas Esztert. Mentortársai választottak Catherine Dederic Mardoll és Mohácsi Anett között, végül hosszas vitatkozás után, Mardoll mellé tették le a voksukat - ezzel a döntéssel nem értettek egyet a nézők, többek szerint Mohácsi Anettnek kellett volna bejutnia az élő adásba.

SZG 3718
Fotó: RTL Magyarország

„Szekunder szégyenem van miatta. Szegény Anett.”

„Hát ez a műsor már egyre gázabb, esküszöm. Hazaküldik a tehetsegest, egy ilyenért, aki csak a külsejével hívja fel magára a figyelmet. Szánalmas, es egyben kész vicc.  Csak akkor nem tudom miről szól ez a műsor” - zúgolódtak a kommentelők.

„Én nagyon bírom őt. Imádom, hogy kicsit őrült is. Látni szeretném még sokszor” - de volt olyan is, aki örült Mardoll továbbjutásának.

De a döntés megszületett, így a szombaton esténként az Élő show-ban, a 22 év felettiek kategóriájában Kocsis Paulina, Balogh Imre és Catherine Dederic Mardoll fog szerepelni Gáspár Laci szárnyai alatt.

Puskás Peti mentoráltjai

Kovács Harmat

Billie Eilish Lovely dalával készült Kovács Harmat. „Engem kirázott a hideg, annyira tetszett” - mondta Puskás Peti a produkció után, Gáspár Laci pedig nyers tehetségként hivatkozott rá, szerinte ennél ma már nem is lesz jobb ének, az előadás után oda is ment hozzá, és kezet csókolt neki.

Hegyi Hanna

„Neked izgalmas személyiséged van, és bízok benne, hogy el fogsz minket varázsolni” - közölte Puskás Peti Hegyi Hannával, aki saját számmal érkezett. A zsűrinek nem nyerte el a tetszését, ByeAlex szerint a hangszereléssel és a dallammal is probléma volt, Gáspár Laci pedig egy kicsit viccesnek is tartotta a produkciót. Puskás Peti hozzátette, hogy az énekes rosszul mérte fel a helyzetét „nem volt jó az ének, nem volt jó a rap”.

Tabatabai Nejad Flóra

Puskás Peti szerint ő arra született, hogy énekesnő legyen, ő a „titkos kedvence”. Előadása mindenkinek tetszett, állva tapsolták meg, és Gáspár Laci neki is megcsókolta a kezét. Csobot Adél szerint varázslatos világot, hangulatot teremtett, és megállapították a mentorok, hogy mind a ketten ugyanolyan jók Harmattal. Gáspár Laci a végén kiemelte, hogy „nemcsak hajlíthatni kell, hanem el kell tudni énekelni egy dalt”.

Ferenczi Kamilla

Puskás Peti szerint ő a legjobb énekes ebben a kategóriában, egyenesen „császárnőnek” nevezte. Csobot Adél őt vinné be elsőként az Élő show-ba, ByeAlex számára az ének semleges volt, neki Harmat és Flóra előadása jobban tetszett. Gáspár Laci szerint sem volt átütő, és nagyot hibázott azzal, hogy túlságosan biztonsági játékos volt.

Szakács Erika

Puskás Peti nyíltan őrá volt a legkíváncsibb, hiszen a többi mentor miatt juttatta be. Szakács Erika Ariana Grandétől a Dangerous Woman-számot adta elő, hogy megmutassa hangjának az erejét. ByeAlex szerint elrontotta, egy „kínlódásként” aposztrofálta. Gáspár Laci úgy gondolta, senki nem tudta volna ezt a dalt elénekelni, de egyetértett abban ByeAlexszal, tévedtek abban, hogy továbbjuttatták őt.

Nagy Regina Martina

„Varázsolj el minket a személyiségeddel” - mondta neki Puskás Peti. Nagy Regina Martina szívhez szóló produkciója mindenkit lenyűgözött, felállva tapsolták meg, és Gáspár Laci adott neki is egy kézcsókot. Puskás Peti sajnos pont nem tudott felállni, mert épp egy kellemetlen bogárcsípéstől szenvedett.

Puskás Peti csapata

Puskás Peti elhatározta, hogy a személyiség varázsa alapján fogja eldönteni, hogy kiket visz magával az élőadásba. Nagy Regina Martina és Ferenczi Kamilla elsőre bejutott az Élő show-ba, azonban Tabatabai Nejad Flóra és Kovács Harmat sorsát a többi mentorra bízta, akik meglepődtek ugyan, de félig érezték, hogy közülük kell majd választani.

SZG 3810
Fotó: RTL Magyarország

„A mai nap két legjobban éneklő lánya közül kell választani” - összegezte Gáspár Laci. Hosszas tanakodás után végül Csobot Adél döntötte el, hogy Flóra juthat tovább, de a kiesőnek, azaz Harmatnak elmondta Peti, hogy „nem a teljesítménye miatt esett ki”.  Nagyon nehéz döntések árán a Lányok közül Nagy Regina Martina, Ferenczi Kamilla és Tabatabai Nejad Flóra fognak szerepelni az Élő show-ban.

A nézők között akadtak szép számmal olyanok, akik szerint rossz döntés született, nem Flórát kellett volna választani, hanem helyette Harmatnak vagy Erikának kellett volna bekerülnie. Mindenesetre a 2021. november 20-i adást már élőben végigkövetve mindenki megbizonyosodhat arról, hogy tényleg a legmegfelelőbb mentoráltakat választottak-e ki a mentorok.

Az X-Faktor énekesnői akkor és most

Muri Enikő 2010-ben egy fordulóval lemaradt az élő show-ról. Bár a csalódás után abba akarta hagyni az éneklést, végül tett még egy próbát, és a második évadban egészen a fináléig menetelt. Nemcsak az élete állt a feje tetejére a műsor után, a külseje is alaposan megváltozott. Nem ő az egyetlen, aki teljesen átalakult az X-Faktor óta. Képes összeállításunkban mutatjuk, a verseny énekesnői közül kik változtak a legtöbbet.

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük