Tört-zúzott az X-Faktorban az egyik versenyző - A mentorok kimenekültek a stúdióból

Eseménydúsan zajlott a 2019-es X-Faktor utolsó válogatója, izgalmakból most sem volt hiány.

x-faktor-mentorok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Október elején a kilencedik szériával tért vissza az RTL Klubra az X-Faktor, amely azóta minden szombat este várja a nézőket a csatornán. Tegnap a negyedik, egyben utolsó válogatóval folytatódott a tehetségkutató, ami ezúttal is bővelkedett az emlékezetes jelenetekben.

Voltak mókás, megható és botrányos momentumok is a műsorban, amelyek közül összegyűjtöttük a legérdekesebbeket. Ha nem láttad az adást, zárkózz fel összefoglalónkkal, ha pedig a tévé előtt ültél, éld újra a legizgalmasabb pillanatokat!

Tört-zúzott a színpadon a versenyző

Újra feltűnt a színpadon Hörcher László, aki botrányos viselkedésével és nyomdafestéket nem tűrő stílusával már visszatérő vendégnek számít a műsorban. Tavaly ki is dobták, és nem engedték, hogy előadja, amit szeretett volna. Idén azonban eljutott a mentorok elé, ám amint színpadra lépett, ByeAlex kiment a stúdióból.

- Nem hallgatom végig ezt az embert - mondta a távozó mentor.

Puskás Peti is felállt a helyéről, de Dallos Bogi kérésére végül nem hagyták egyedül a stúdióban. Gáspár Laci szerint ez az egész csak polgárpukkasztás: amikor Hörcher László dalszerzőnek hívta magát, a mentor inkább szarszerzőnek nevezte.

- Te vagy egy szarszerző - válaszolta erre a festőművész, mire a közönség hangosan kifejezte nemtetszését. Végül megpróbált előadni egy dalt, de hamar leintették, amire szitkozódással és egy gitár szétverésével reagált. Ekkorra a mentorok már a backstage-be menekültek Kiss Ramónához, és megvárták, hogy a biztonsági szolgálat kikísérje a versenyzőt.

Puskás Peti eltakarította a romokat a színpadon, közben Hörcher a háttérben azt kiabálta: "Takarodjatok!", majd megjegyezte, hogy szerinte a műsor készítői a teljes mentorgarnitúrát rá fogják lecserélni.

Nem mindenben értettek egyet a mentorok

Gáspár Laci a többi mentor szerint hajlamos túlságosan engedékenyen állni a versenyzőkhöz, és bocsánatot kérni tőlük azért, amiért nem jutottak tovább. Ő viszont úgy gondolja, hogy a többieknek kellene empatikusabban viszonyulnia a a jelentkezőkhöz. Ez a téma az adás folyamán többször is előkerült, és gyakran alakult ki közöttük nézeteltérés.

Tarján Balázs becenevéhez hűen Rambo-jelmezben érkezett, Gáspár Laci rögtön fel is ismerte a figurát. A 47 éves férfi nem indított biztatóan: a Beatlestől a Help című dalt énekelte, ami ByeAlex szerint súlyos képzavar. Gáspár Lacinak azonban tetszett az előadás: úgy érezte, ha nem néz oda az ember, azt hiheti, az eredetit hallja.

Hogy mentortársait meggyőzze, aláénekelte a vokált, de a többiek szerint ez még így is amatőr volt, ByeAlexnek egy közepesen rosszul éneklő szomszédot juttatott eszébe. Ez egy rövid vitát váltott ki közte és Gáspár Laci között, aki szerint Alex mostanában túl komolyan veszi magát, és korábban imádta volna a produkciót.

Zdroba Patrikot tavaly már láthattuk a műsorban: a mentorházban a "talán" kategóriába került, de végül nem rá esett a választás. A döntés megviselte, elgondolkodott, hogy abbahagyja az éneklést, egy hónapon át nem is volt hangja. Végül úgy döntött, nem adja fel, és Jennifer Hudson And I Am Telling You című dalával méretteti meg magát az idei szériában. Nehéz számot választott, de jól vette az akadályt, és sikerült lenyűgöznie a mentorokat.

Dallos Boginak rögtön könnyek szöktek a szemébe, Gáspár Laci pedig úgy nyilatkozott: Patriknak kincs van a torkában, mert olyan hangszíne van, ami keveseknek adatik meg. Puskás Peti elárulta, sokat gondolkodott azon, hogy mi lett volna, ha Patrik tavaly bejut az élő showba, ezért most szeretné, ha megmutatná, mit tud. ByeAlex viszont általában nem kedveli a visszatérő produkciókat. Szerinte Patrik tavalyi előadása erősebb, átütőbb volt, az idei azonban semmit nem váltott ki belőle, ezért csalódott, és elengedné a férfit. Zdroba Patrik három igennel és egy nemmel jutott tovább.

Nagy visszatérés az X-Faktorban

Meglepte a mentorkat Oglizán András, művésznevén Ogli G, aki a kilencvenes évek vége óta a gangsta rap irányzat ismert alakja volt. 2001-ben letartóztatták, de szabadulása után jó útra tért, és folytatta megkezdett karrierjét. Később egy ideig Bécsben élt, ahonnan nemrég hazaköltözött, és most az X-Faktor segítségével szeretne visszatérni.

Ogli G előadását a közönség és Puskás Peti is élvezte: a mentor szerint a 44 éves férfi egy legenda, akit nem tud elfogulatlanul értékelni, mert gyermekkor emlékeket ébreszt benne. Gáspár Laci szerint Ogli G most onnan folytatja, ahol évekkel ezelőtt abbahagyta, ByeAlex és Bogi tetszését viszont nem nyerte el egyértelműen a produkció. A zsűritagok nem juttatták tovább a rappert.

YouTube-os arcok a színpadon

A YouTube-ról ismert arcok is feltűntek a mezőnyben. Hamar János saját szerzeményével, a Nyáron nyalni című dallal lépett fel, ami már viszonylag ismert az internetezők körében is. A férfi stílusosan egy fagyival érkezett, amit a színpadra állása előtt Kiss Ramóna kezébe nyomott.

A zsűri a produkció közepénél leállította a versenyzőt, Dallos Bogi borzalmasan kellemetlennek érezte az előadást, és ByeAlexen kívül mindenki nemet mondott. Utóbbi mentor elmondása szerint csak azért jutalmazta igennel a Nyáron nyalnit, mert eddig ezen szórakozott a legjobban.

Sárközi András, ismertebb nevén Zsa Bandi is jelentkezett az X-Faktorba. A férfit a Minden álmod című websorozatból ismerhettük meg, ahol híressé vált mondatát - "Megihatnánk egy zsalmalevet, tesó!" - a Videómániás Dancsó Péter is gyakran emlegeti a videóiban. Zsa azért jelentkezett a műsorba, mert úgy érzi, az éneklés az ő útja, ám a mentorok ezt máshogy ítélték meg, ezért nem juttatták tovább.

     

Értük voltak oda a mentorok

A borszéki Kalandor zenekar saját dallal lépett a színpadra: Maradj velem című szerzeményükkel hatalmas sikert arattak. Dallos Bogi szerint az X-Faktor válogatók legjobb saját dalát hallhattuk tőlük, egy igazán vagány frontasszonnyal az élen. Hozzátette: a négytagú formáció miatt szívesen mentorálná a zenekarokat, ByeAlex pedig slágeresnek nevezte a dalt.

Gáspár Laci szerint az éneken még kicsit dolgozni kell, ezért ő nemet mondott, de a többiek nagy egyetértésben a három igennel továbbjuttatták a Kalandort.

A mentorok örömmel üdvözölték újra Ács Cintiát. A fiatal lány 2016-ban már szerepelt a műsorban, akkor a mentorházig jutott, de Tóth Gabi nem vitte magával az élő showba. Elárulta: egy betegség miatt nem tudott úgy teljesíteni, ahogyan szeretett volna, de szerencsére már meggyógyult, ezért újult erővel jelentkezett az idei tehetségkutatóra.

Ezt sikerült is bizonyítania: Dallos Bogi és Puskás Peti állva tapsoltak az előadása hallatán, majd utóbbi megjegyezte, hogy Cintia rengeteget fejlődött. Gáspár Laci elárulta, a korábbi szériában is nagyon szerette a lányt, aki ezúttal négy igennel távozott.

A 20 éves Dárdai Blanka mindig arról álmodott, hogy énekesnő legyen, és nemrég rájött, hogy ezért tenni is kell, úgyhogy jelentkezett az X-Faktorba. Aretha Franklin I Say A Little Prayer című számát adta elő. A fiatal lány produkciója elnyerte a mentorok tetszését, ByeAlex szerint az fontos pillanata volt az eddigi válogatónak.

- Blanka, te vagy idáig az egyik kedvencem - mondta Dallos Bogi. Puskás Peti így folytatta: - Szeretnék a mentorod lenni, mert az első sor után azt mondtam, hogy te meg fogod nyerni az X-Faktort. Négy igennel jutalmazták az előadást.

Óriási spontán buli alakult ki a stúdióban, amikor Horváth Béla, foglalkozását tekintve DJ és hentes előadta a Tedd fel a kezed című dal remixét. Ám a nézők inkább a mentorokra figyeltek: Puskás Peti állva táncolt, majd ByeAlex és Bogi, végül pedig Gáspár Laci és Kiss Ramóna is csatlakozott hozzá. Ez a közönséget is tombolásra késztette: a produkció végére már egy egész tömeg volt a színpadon. A zsűri egyöntetű igennel engedte el a versenyzőt.

Fotók: RTL Klub/Szabó Gábor

Ő ByeAlex gyönyörű húga, a ritkán látott Amarilla

ByeAlex családjában két művész is van: nem csak a zenész, de öt évvel fiatalabb húga is egy művészeti ágban teljesedett ki. Amarilla képzőművész, évek óta Londonban él, évente egyszer-kétszer látják egymást pár órára.

Ezt is szeretjük