Gyorsétteremből az X-Faktorba - A mentorok tátott szájjal bámulták a fiatal lányt

A mentorok egyik kedvence egy különleges hangú fiatal lány volt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokak nagy örömére szombaton este elindult a várva várt X-Faktor 2019-es szériája, a műsor hazai történetének 9. évada. Az RTL Klub népszerű tehetségkutatójának idei mentorai Dallos Bogi, Puskás Peti, ByeAlex és Gáspár Laci lesznek.

Az első néhány adás a versenyzők válogatásáról fog szólni, majd következik a Tábor, a Mentorház és végül az élő adások. Az idei X-Faktor műsorvezetője ismét Kiss Ramóna lesz, ám változás a műsorban, hogy a válogatóra érkezők is kaphatnak táncoktatást színpadra lépés előtt, a stúdió ugyanis kiegészült egy számukra fenntartott táncteremmel, ahol koreográfus segíti őket a megfelelő mozdulatok megtalálásában.

- Te leszel a magyar Billy Eilish!

Az első válogató érzelmek széles skáláját vonultatta fel: a meghatottság könnyeitől a vidám táncra perdülésig sok mindent láthattunk, még egy megindító egymásra találást is. A szombati műsor színpadra lépői közül a mentorok legnagyobb kedvence egy vörös hajú, fiatal lány, Bagdi Enikő volt, aki, mint mesélte, barátai, kollégái unszolására iratkozott a tehetségkutató névsorába. Eddig rendszerint munkahelyén, egy gyorsétterem konyháján énekelgetett, ha kedve tartotta.

A lány egy tavalyi indulóhoz, Tamáska Gabriellához hasonlította saját stílusát, amikor színpadra lépett. Bár valóban fellelhetők rokon vonások az énekesnők hangja között, a mentorok inkább Billy Eilishhez hasonlították Enikő előadását. Szinte tátott szájjal hallgatták a bársonyos hangú lány dalát. Kétségtelen volt, hogy igent mondanak rá.

- Amikor mentor lettem, nagyon bíztam abban, hogy bejön egy ilyen lány, mint te. Szerintem biztosan szereted Billy Eilisht, szoktad hallgatni? Szerintem te leszel a magyar Billy Eilish! - dicsérte a lányt Dallos Bogi. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A dallamos rapdalt előadó, 18 éves Gödöllei Emánuel, azaz MNLSIDE ugyancsak megnyerte a mentorok elismerését, úgy dalszerzőként, mint előadóként is. A versenyző saját számmal érkezett, melyet ő és egy barátja közösen írtak, és amely olyannyira jól sikerült, hogy Gáspár Laci már kész slágernek nevezte.

- Hogy írt ilyen jó dalt? Sláger! Sírok érte! - mondta, és ByAlex sem fukarkodott a dicsérettel.

- Szerintem téged mindenki imádni fog! Figyelj, ez az eddigi talán legnagyobb igen tőlem!

A valóban slágergyanús dalt a fiatal induló árnyas múltja, nehéz gyerekkora ihlette: a mentorok egyértelmű igenekkel szavaztak rá.

A műsor egy további emlékezetes előadója volt Bojas Eszter, aki mindössze 15 évesen érkezett az X-Faktor színpadára. Mindenki meglepődött, amikor a fiatal lány elmondta, katona szeretne lenni. A kadétlány saját magát hangszeren kísérve adott elő egy ByeAlex-dalt, és nem is akárhogyan: a mentor szerint a lánynak még jobban is állt, mint neki. Mondanunk sem kell, hogy továbbjutott.

- Jól állt neki, jobban állt neki, mint nekem - mondta ByeAlex. 

- Ilyen csajokra van szüksége a világnak, mint te, úgyhogy jó, hogy eljöttél! - kontrázott Puskás Peti.

A műsor legmeghatóbb, rendhagyó pillanatai

Rendhagyó pillanatoknak is szemtanúi lehettünk a 2019-es X-Faktor első válogatójában. Hetvenévesen lépett színpadra Anti bácsi, aki elmesélte, élete egyik álma volt profi előadóvá válni, de ez soha nem sikerült. Miután helyet foglalt a színpadon, bevallotta a mentoroknak érkezése valódi okát: elmesélte, hogy 35 éve nem látta testvérét, akit a műsor segítségével szeretne megtalálni. Nemcsak története, de dala is meghatotta a mentorokat és a közönséget.

Itt azonban még nem ért véget a könnyfakasztó percek sora: mielőtt elhagyta volna a színpadot, 35 éve nem látott testvérét vezették le a közönség soraiból. Mondanunk sem kell, milyen fantasztikus pillanatok voltak ezek: az RTL Klub némi kutatómunka után sikeresen meghívta a műsorba a rég elveszett testvért, így ismét egymás vállára borulhattak. Anti bácsi ráadásul nemcsak másodmagával, de négy igennel is távozott.

Egy spontán táncpárbaj

Ahogy az lenni szokott, természetesen ezúttal sem volt hiány olyan színpadra lépőkből, akiknek a továbbjutása nem egy vagy két igenen, hanem jóval többön múlt. A Gentlemans hármasa elegáns megjelenésükön kívül másért nem kaphatott dicséretet, és a Bogi-Boggie zavarba sodródó Lénárt Emese sem nyerte el a mentorok tetszését a Parfüm című dallal.

A hiába próbálkozók sorából azonban volt, aki, ha dalával nem is győzte meg a mentorokat, mégis pozitív értelemben szerzett emlékezetes pillanatokat. Popa Gergő gitárral érkezett a stúdióba, produkciójával pedig, melyet olykor hihetetlen sebességre gyorsítva adott elő, szinte azonnal táncra bírta Puskás Petit. A mentor alaposan kifáradt, ám még ezután is párbajra kelt az őt kihívó Gáspár Lacival. Hajszálon múlt, hogy Gáspár Laci nem rúgta állon mentortársát a játékos táncverseny végén.

Egy másik emlékezetes, de sikertelen próbálkozó volt a 19 éves Kósz Bence, aki pedig nem is annyira énekelni, mint inkább azért érkezett a színpadra, hogy műsorvezetői ambíciói felé tehessen egy lépést. Kapva kaptak a mentorok a lehetőségen, és azonnal mély vízbe dobták: spontán felkonfot kértek Bencétől.

A versenyző végül persze mégis énekelt egy dalt, majd a mentorok kérésére saját magát kellett győztesként kihirdetnie. Bár jól csinálta, Kiss Ramónának bizonyosan nem kell féltenie az állását a show-ban.

A tehetségkutató 9. évadának következő adása október 12-én, szombaton 20 órakor ismét jelentkezik az RTL Klubon. Az X-Faktor második válogatójában tovább követhetjük az újabb és újabb felcsillanó tehetségeket, és bizonyára sok derűs pillanat is várja majd a nézőket.

Gáspár Laci egykor és most 

Gáspár Lacit 2003 őszén ismerte meg az ország a TV2-n futó, Megasztár című tehetségkutatóban, ahol harmadik helyezést ért el. Régebben kicsit mackós alakja volt, mára azonban életmódot váltott, a sok edzésnek és az egészséges táplálkozásnak köszönhetően 23 kilótól szabadult meg, sokkal vékonyabb és izmosabb lett. Nézd meg, mennyit változott Gáspár Laci az elmúlt évtizedek alatt!

Ezt is szeretjük