Emlékszel a Való Világ első évadának Ágijára? Így él Angliában a valóságshow egykori sztárja

Kégl Ági a Reggeliben beszélt arról, hogyan éli meg az Angliában hetek óta tapasztalható készlethiányt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kégl Ágit 21 éves korában, VV Ági néven a Való Világ 2002 szeptemberében indult, legelső évadában ismerte meg az ország. A kedves, szép lány a valóságshow után újságíróként kezdett el dolgozni, több mint hét évvel ezelőtt akkori párjával és kisfiával Angliába költözött, ahol tovább űzte a hivatását, majd egy nagy, amerikai cég marketingmenedzsereként kezdett el dolgozni. 

2020 júliusában a nyári szünetre Magyarországra érkezett kisfiával, de a világjárvány második hulláma miatt az őszi iskolakezdésre sem mentek vissza a szigetországba. Végül nyolc hónap magyarországi tartózkodás után a cége a brexit miatt visszarendelte Angliába.

Kégl Ági az angliai helyzetről

Azt RTL Klub Reggeli című műsorában videóbeszélgetésben a Nagy-Britanniában tapasztalt ellátási nehézségeket okozó sofőrhiányról kérdezték a műsorvezetők. Mint ismert, a britek pánikszerű felvásárlásba kezdtek, több termékből készlethiány alakult ki, benzinből sincs elegendő. 

kegl-agi1
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Kégl Ági szerint mostanra stabilizálódott a helyzet, pár perc után sorra kerül a benzinkutakon, de hetekig nem lehetett üzemanyaghoz jutni, és bizonyos termékek a mai napig nem találhatók meg a boltok polcain. Londonban előfordul, hogy nem kapható ásványvíz, ő a sarki kisboltban azt tapasztalja, hogy a friss termékek polca időnként teljesen üres.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Amint kissé háttérbe került a világjárvány, előtérbe került a brexitprobléma, amit elkezdtünk a saját bőrünkön érezni: mindennek elkezdett felmenni az ára, különböző különadókat fognak a Covid miatt is kivetni, és elkezdett kialakulni egyfajta áruhiány. Nem tudjuk, hosszú távon mi várható. 

kegl-agi2
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A britek, akik híresen diplomatikusak, feszültebbek és frusztráltabbak lettek. Londonban volt, aki kést rántott, mert egy másik sofőr a benzinkúton betolakodott elé! Ebben az országban hozzá vannak szokva a jóléthez, míg mi, magyarok megedződtünk hasonló helyzetekhez a szocializmusban. Számukra ismeretlen, hogy nem jutnak hozzá valamihez azonnal, vagy készlethiány lép fel. És ezt a helyzetet maguknak teremtették. 

Az egyedülálló édesanya szerint a britek nagy része már felkészült rá, hogy az idei karácsony ismét más lesz: pulykából - ami a karácsonyi menüsor elmaradhatatlan része - és csirkéből már most hiány van. 

- A feldolgozóiparban, ahol dolgoztak volna negyvenezren, hétezer munkás egyszerűen hazament, és nem jött vissza. Az az iroda, aki a jogosítványokat adja ki, levélben kereste meg mindazokat, akiknek nagyteherautókra jogosítványa van, és 27 ember reagált egész Nagy-Britanniában - és ugye egy 60 milliós országról beszélünk!  

A Való Világ első győztese, Szabolcs

A Való Világ legelső évada 2002. szeptember 11-én indult, és a győztes végül december 22-én a 27 éves békéscsabai srác, Mészáros Szabolcs lett. A rivaldafényre és a személye körüli felhajtásra hamar ráunt, és három évvel a szereplése után komoly édesapaként már nyilatkozott. Kíváncsi vagy, mi történt vele?

Ezt is szeretjük