Varnus Xavér 4 éve költözött Kanadába: most otthonának egy gótikus katedrálist vásárolt

Varnus Xavér túladott 170 éves templomán és parókiáján, mert beleszeretett egy másik régi épületbe.

varnus-xaver-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Varnus Xavér 2018-ban, első unokája születése előtt döntötte el, a kanadai Torontóba költözik, hogy minél közelebb lehessen a kicsihez és fiaihoz. Eredetileg Ontarióban akart házat venni, végül Új-Skóciában telepedett le.

Egy több mint 170 éves templomot vásárolt, amelyet Varnus Hallnak nevezett el. Megbabonázta a régi épület és a hozzá tartozó paplak, mégis úgy döntött, eladja a hőn szeretett ingatlant.

Varnus Xavér katedrálisa

Nem azért adott túl a parókián, mert megunta, hogy ódon falak között ébred, csupán beleszeretett egy másik ingatlanba. A szomszédságában álló, neogótikus stílusban épült katedrálisra cserélte le a templomot.

2020-ban a Fókuszban mutatta meg imádott templomát, amelyet most egy óriási katedrálisra cserélt le.
2020-ban a Fókuszban mutatta meg imádott templomát, amelyet most egy óriási katedrálisra cserélt le.
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Annyi történt, hogy nekem adták a bezáró épület orgonáját. Átmentem, és megláttam a gyönyörű templomban a hangszert alkonyi napfényben, és azt mondtam, bűn ezt innen kiszedni. Megkérdeztem az árát, és végül is kiderült, az egyik eladásával meg tudom venni a másikat - ecsetelte a Reggeliben.

Az új katedrális sokkal nagyobb, mint a templom, ahol eddig lakott, azonban van, amiben nem különbözik. Ehhez is tartozik egy ősrégi temető negyven sírral, amelynek karbantartását a helyi történelmi társaság vállalta.

varnus-xav
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Az előző templomban olyan sok helyet foglalt el az orgona, hogy más már fel se fért a színpadra. Itt viszont olyan hatalmas a tér, hogy még akkor is van hely 500 embernek, ha egy 90 fős szimfonikus zenekart hívok meg.

Nem ez az egyetlen ingatlan, amelyre mostanában tett szert. 2021 decemberében szintén az RTL Klub műsorában mesélt arról, hogy gyerekkori álmát váltotta valóra, amikor megvett egy kis, angol szállót, ami szintén a szomszédságában került eladásra.

Pokrivtsák Mónika Amerikában

A Meri vagy nem meri? című vetélkedőről mindenkinek rögtön beugrik Pokrivtsák Mónika neve, aki az RTL Klub indulásának évében, 1997-ben került a csatornához, és rögtön önálló show-t kapott. 12 évvel ezelőtt úgy döntött, búcsút int a rivaldafénynek és Magyarországnak is. Üzletember férjével Amerikába költözött, évek óta Floridában él, ahol légiutas-kísérőként dolgozik.

Cover-fotó: RTL Klub/Reggeli

Ezt is szeretjük