A 47 éves Pokrivtsák Mónikát alig ismerni fel: így él Amerikában az RTL Klub egykori műsorvezetője
Pokrivtsák Mónikát 1997-től, az RTL Klub indulásától kezdve láthattuk a képernyőn, 12 éve fordított hátat a rivaldafénynek.

pokrivtsák-mónika-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Meri vagy nem meri? című vetélkedőről mindenkinek rögtön beugrik Pokrivtsák Mónika neve. Az egykori műsorvezető az RTL Klub indulásának évében, 1997-ben került a csatornához, ahol rögtön önálló show-t kapott.

Később olyan műsorokban szerepelt, mint a Mire gondolok?, a Joker, a Teleparti, a Találkozások vagy a Játékzóna. Hiába volt az egyik legismertebb televíziós az országban, 12 évvel ezelőtt úgy döntött, búcsút int a rivaldafénynek és Magyarországnak is. Üzletember férjével Amerikába költözött, évek óta Floridában él, ahol légiutas-kísérőként dolgozik.

Pokrivtsák Mónika ennyit változott 

Több oka volt annak, hogy eldöntötte, kizárja a nyilvánosságot az életéből, és ezzel együtt feladja a karrierjét. Elege lett az állandó figyelemből és abból, hogy sokszor valótlanságokat írtak róla. 

poki-1
Fotó: YouTube/Palikék Világa by Manna

- Amikor ide kiköltöztem, eldöntöttem, ez az én magánéletem, nem szeretném kiteregetni mindenkinek, hogy velem mi történik. Korhoz is kötődik ez, egy idő után rájössz, mi a legfontosabb. Az egyik, ami a legfontosabb az ember életében, az az idő: amit nem tudsz megvenni, amit nem tudsz kicserélni vagy megváltoztatni, és nagyon kevés van belőle. Az, hogyan használod azt az időt, hogyan töltöd el a maradékot, ami hátra van, csak tőled függ. A sok felesleges butasággal, elcsépelt dologgal nem akar az ember foglalkozni - ecsetelte a Palikék Világa by Manna YouTube-csatorna vendégeként.

A cikk az ajánló után folytatódik

Annak ellenére, hogy nem kér a reflektorfényből, maga a szakma hiányzik neki. Úgy gondolja, annak idején nem tudta megmutatni teljesen a személyiségét, mert az emberek beskatulyázták.

- Annak, aki tévézik vagy tévézett, és ott van a képernyőn, bizonyos értelemben van csak lehetősége megmutatni azt, hogy ki ő. Attól függ, hogy milyen műsorba tesznek, a sémát vinned kell. Engem, amikor kezdtem a Meri vagy nem meri?-vel, bedobozoltak a kedves, aranyos, nem túl okos lány szerepébe. Senki nem tudta, hogy nekem akkor már volt egy főiskolai végzettségem, utána elvégeztem még egyet, imádtam tanulni.

Azt mondja, szívesen csinálna olyan műsort, amelyben tud valamit adni az embereknek, hiszen anno azt imádta a legjobban, hogy képes volt mosolyt csalni az emberek arcára. Ugyanakkor szerinte manapság a tévézés nagyon pénzorientált, és sok esetben nem az igazságot mutatja meg. A tengerentúlon is próbálkozott a műsorvezetéssel, beadta a jelentkezését egy hírcsatornához.

- Utolsó pillanatban visszamondtam. Amikor behívtak próbafelvételre, nem tetszett az a hozzáállás, amit tapasztaltam. Az a fajta érdektelenség, hogy teljesen mindegy volt, hogy ki vagyok. Azt mondtam magamban, ennél az RTL már '97-ben is profibb volt.

poki-2
Fotó: YouTube/Palikék Világa by Manna

47 éves korára rengeteget változott a külseje, például más lett a frizurája. A rajongói azonban a mai napig felismerik, ha nagyritkán Magyarországra utazik a családjához. Az utcán sokan leszólítják, odamennek hozzá, és arról faggatják, mikor tér vissza a képernyőre.

Valkó Eszter Hollandiában

Valkó Eszter a 2000-es évek elejétől hosszú esztendőkön át erősítette a csatorna csapatát. Olyan műsorokban láthattad, mint a Nyerő 8, a Reggeli vagy a Havazin. Mindeközben a szerelem is rátalált. Egy házibuliban hozta össze a sors a minőségügyi mérnökként dolgozó Péterrel, aki ott helyben elhívta randevúra. Ma Hollandiában élnek, ott nevelik közös gyermeküket.

Cover-fotó: Cool TV/Cool Love

Ezt is szeretjük