Palotás Petra 16 évig az RTL Klub műsorvezetője volt - Most így él Németországban
Palotás Petra műsorvezetőből főállású írónő lett, amióta Németországban él.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Palotás Petra 16 évig volt az RTL Klub műsorvezetője, vezette a Reggelit, otthon- és utazási magazint is. Aztán 12 évvel ezelőtt várandósan Németországba költözött férjéhez, lányuk, Bora már ott született meg 2009 januárjában. 

A 45 éves sztár ma már főállású írónő. 2001-es első regénye után, 2010-ben jelent meg a Papás-mamás, amit 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban is egy-egy újabb kötet követett. Öt év kihagyás után 2018 őszén jött ki a nyomdából hatodik könyve, a Vénasszonyok nyara.

Palotás Petra ma főállású írónő

- Különböző okok miatt volt egy nagyobb szünet, de az elmúlt három évben belehúztam, két-három könyv egészen biztosan megjelenik egy évben. Boldog vagyok, mert amíg van rá igény, miért ne írnám a történeteket, novellákat, regényeket - mesélte a Reggeliben

Kislánya születése előtt a Reggeli műsorvezetője is volt.
Kislánya születése előtt a Reggeli műsorvezetője is volt.
Fotó: RTL Klub

Az elmúlt években valóban nagyon termékeny volt: 2019 februárjában jelent meg a 2001-es Bangkok titkai teljesen átdolgozott kiadása Szárnyaszegett pillangók 1. címen, ami egy folytatást is kapott, novemberben pedig az Igazgyöngyök című novelláskötete. 2020-ban a Circus Monte-Carlo első és második kötete, a Kötéltánc, illetve a Szemfényvesztés, továbbá a Lélekszirmok című novelláskötet került a boltok polcaira. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a körülmények engedik, Magyarországra utazik, hogy találkozzon az olvasóival, a dedikálásokon hosszú sorok kígyóznak a könyvesboltok előtt.  

2021. február 17-én online jelentkezett be németországi otthonából a Reggelibe.
2021. február 17-én online jelentkezett be németországi otthonából a Reggelibe.
Fotó: Facebook/Palotás Petra

- Ezért nagyon hálás vagyok. Ez egy nagyon szoros kapcsolat Magyarországgal, és nagyon nagy elismerés, mert úgy gondolom, a mai világban - bár szerencsére az olvasás a reneszánszát éli - nem olyan sokan tudják megtenni, hogy főállásban írjanak, alkossanak.  

Az embereknek idillikus elképzelései vannak arról, hogyan alkotnak az írók: valójában nem a kertben borozgatva, hanem Palotás Petra is szigorú időbeosztás szerint írja a sorokat, ilyenkor nem foglalkozik semmi mással. Ugyanakkor az ihletet nem tudja befolyásolni, az jön, amikor jönni akar. 

- Aktívan alszom, lehet, éppen ezért van szükségem arra, hogy sokat aludjak, mert akkor szövöm tovább a történeteket. Széles a paletta, miről írok. A talán érettebb közönségnek szól a családregény kategória, ahol a romantikus szál mellett mindig van egy nagyon hiteles történelmi kulissza is. A Circus Monte-Carlo regényem egy vándorcirkusz családról szóló, kétrészes történet, ami párhuzamosan játszódik a második világháborúban és a nyolcvanas években. 

palotas-petra-konyvek2
Fotó: Facebook/Palotás Petra

- Nagyon népszerűek most a novellák, mert nem mindig van az embernek energiája, ideje, hogy egy 24 szereplős történetbe beleássa magát. Most nagy szükség van arra, hogy pár perc alatt feltöltődjünk, mert próbára tett mindenkit az elmúlt időszak. Az Igazgyöngyök és a Lélekszirmok kötetek pont ilyen pozitív érzelembombák. 

A Való Világ első győztese, Szabolcs

A Való Világ legelső évada 2002. szeptember 11-én indult, a győztes végül december 22-én a 27 éves békéscsabai srác, Mészáros Szabolcs lett. A rivaldafényre és a személye körüli felhajtásra hamar ráunt, és három évvel a Való Világ első évada után komoly édesapaként, komoly foglalkozást űzve nyilatkozott.

Ezt is szeretjük