Doszpot Péter volt az ország sztárzsaruja - Ma egészen mással foglalkozik
Doszpot Péter nem csak nyomozóként volt sikeres, az előadásaival is népszerű.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Doszpot Péter a ’90-es években az ország sztárzsarujaként vált ismertté, a sármos nyomozó rendszeresen szerepelt a híradókban és a bűnügyi magazinokban. 

1987-ben került a magyar rendőrséghez, 1990-ig a Nagykáta Városi Rendőrkapitányságán dolgozott bűnügyi nyomozóként, majd a Pest megyei Rendőr-főkapitánysághoz, 1996-tól a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője lett. 

Doszpot Péter előadásokat tart

Doszpot Péter 1995-ben megkapta a rendőrségi tanácsos címet, 1998-ban az év budapesti rendőrévé választották. 2001. szeptember 15-én alezredesi rendfokozattal szerelt le a rendőrségtől.

Doszpot Péter 1998 júliusában a BRFK Életvédelmi Alosztályának vezetőjeként.
Doszpot Péter 1998 júliusában a BRFK Életvédelmi Alosztályának vezetőjeként.
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Amíg a világjárvány közbe nem szólt, hazai sorozatgyilkosokról, a hazugság lelki anatómiájáról, megtörtént bűnügyekről tartott országszerte telt házas előadásokat, amelyek tematikáját Antal Gábor pszichológussal és Kovács Krisztiánnal találták ki - írja a Blikk

- 2001-ben szereltem le a rendőrségtől, azóta egészen mással foglalkozom, de - érdekes módon - az emberek emlékezetében így maradtam meg. Több előadást is összeállítottunk, talán az egyik legérdekesebb a sorozatgyilkosok, rémtetteik és azok felderítése - mesélte a napilapnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csak olyan ügyek kerülnek szóba az előadáson, amelyben annak idején Doszpot is nyomozott. Időnként levetítik egy-egy ikonikus film, például a Hetedik egyes jeleneteit, és szakértői szemmel megbeszélik. 

- Pszichológus kollégámmal azt boncolgatjuk, hogy ezeknek az emberi szörnyeknek milyen a pszichéjük, hogy lehet esetleg felismerni, milyen nehézségeket állítanak a nyomozók elé. Remek példa erre az 1998-ban elfogott bolti sorozatgyilkos, akinek az elfogásában az FBI profilalkotói is a segítségünkre voltak.

Sikeres a hazugság lélektanáról készült előadásuk is: pszichológiailag járják körbe, miért hazudnak az emberek, milyen szerepet tölt be az életünkben a hazugság.

doszpot-peter
Fotó: FEM3/Micsoda Nők!

Ami az 57 éves sztár magánéletét illeti, már nagyapa. Az első házasságában két fia született, Gergő és Márk - az utóbbi ajándékozta meg a 2019-es év elején egy fiúunokával, Donáttal. Második házasságában ikerlányai születtek, Zoé és Zia 2010 februárjában jöttek világra, de együtt nevelik Doszpot Evelin lányát is. A tinédzser Hanna hároméves volt, amikor édesanyja beleszeretett a kriminálpszichológusba.

Ezt is szeretjük