Bakács Tibor 61 évesen takarítóként dolgozik - A Megasztár egykori zsűritagja most így él
Bakács Tibor úgy véli, akkor ment tönkre az élete, amikor sikerei csúcsán volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bakács Tibor Settenkedő akkor lett országosan ismert, amikor a 2003-ban indult Megasztár egyik zsűritagja lett. A TV2 tehetségkutatójában három évadon keresztül értékelte a zenei tehetségeket.

Kadarkai Endre Világtalálkozó című műsorában az egykori filmkritikus azt mondta, a siker és a csillogás okozta, hogy tönkrement az élete, ugyanakkor a ballépéseiért csak magát hibáztatja, ő a felelős. 

Bakács Tibor takarítóként dolgozik

- Később gondolkodtam azon, hogy amikor minden sikerült, népszerűség, pénz, ott ment tönkre az életem. Csak ezt később veszed észre. Egy celeb kezdtem lenni, egy Bochkor Gábor-szintű fazon. 

Bakács Tibor Settenkedő 2005 márciusában a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának hatodik döntőjében.
Bakács Tibor Settenkedő 2005 márciusában a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának hatodik döntőjében.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A karrierje 2011-ben tört derékba, amikor bolti lopáson kapták, egy rúd szalámit tulajdonított el. Ezt követően minden állását elveszítette. 

- Szerintem nem az a fő bűnöm, hogy loptam, hanem Magyarországon én vallottam be, hogy loptam. A feketebárány-effektus így működik, hogy akkor te loptál mindent. De nem bánom! Csak nagyon kevesen tudják, hogy amikor minden összeomlott körülöttem, onnantól lett nekem jó. 

bakacs-tibor-2020
Fotó: YouTube/Világtalálkozó

- Rádióztam majdnem 25 évig, nem akarom a kollégáimat bántani, így próbálok mondani idióta kollégát a Bochkoron kívül… nem akartam olyan lenni: felszínesek, műveletlenek, nincs tempóérzékük, igazából a média mesterségesen tartja fönn őket. A lényeg, hogy voltam fönn a csúcson, és szerintem ott romlottam el erkölcsileg is és minden szempontból. De szerintem mással is ez történik: följut a csúcsra, és kilazul - mondta a Klubrádió műsorában. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Olyan rettenetes magasságok és mélységek voltak az életemben, hogy azt biztos nem cserélném el a sorsom mással.

Például, hogy empatikus legyek, ahhoz az kell, nekem is legyen szenvedésben részem - vallja Bakács.

Bakács Tibor a média világát maga mögött hagyta, évek óta vendégként sem akar szerepelni, Kadarkai Endre felkérését is azért fogadta csak el most, mert a fiatal tévés annak idején a Zugló TV-ben készített vele egy remek beszélgetést. Takarítóként dolgozik munkásszállásokon és kórházban, illetve a számítógépnél ülve reklámokkal is foglalkozik: számára 7-8 óra takarítás után könnyű a szellemi munka.  

- Nagyon érdekes, ha a társadalmat nézem, van egy-két értelmesebb, érzékeny ember, aki elfogadja tőlem, hogy takarító vagyok, ezeket végtelenül tisztelem, de általában lenéznek. Az döbbenetes, ahogy lenézik a munkát Magyarországon. Nem én vagyok ezáltal kevesebb, hanem az, akinek a szemében az vagyok - mondta a műsorban a 61 éves híresség. 

Nem csak a karrierje, a házassága is tönkrement. Második feleségével, két fia édesanyjával elváltak. Miksa fiuk most hat-, Bence kilencéves. 

- Mint a Casablancában, egy-két hete lementem a határhoz, hogy megöleljem őket. Ők aztán nagyon klassz pasik lesznek. Tiszta erőből nevelem őket, most azt csinálom, hogy amíg nem találkozhatok velük, meséket írok nekik. Majdnem kétnaponta írok nekik egyet - árulta el gyerekeiről. 

Pierrot egykor és ma

A 2003-ban indult Megasztárnak két évadon át volt zsűritagja Presser Gáborral, Pély Barnával, Bakács Tiborral és Somával. 2015-ben és 2016-ban A Dal című műsorban vállalt zsűrizést. Azt csak kevesen tudják róla, hogy 1998 óta játékfejlesztéssel is foglalkozik.

Ezt is szeretjük